Albinele, reginele Soarelui

Titlu original: Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us?

În 1923, Rudolf Steiner, om de știință și filosof austriac, a prezis că, în aproximativ 80-100 de ani, albinele vor intra în declin. În prezent, apicultorii raportează scăderi dramatice în populațiile de albine, un fenomen denumit „prăbușirea coloniilor”. Anual, grupuri masive de albine părăsesc stupii, fără ca cercetătorii să fi descoperit cauza acestor plecări. Regina se află acolo, mierea, la fel, dar albinele au dispărut…

Documentarul Albinele, reginele Soarelui investighează din perspectiva apicultorilor și a oamenilor de știință posibilele cauze ale crizei globale a albinelor. Cei care își câștigă existența din mierea de albine sunt îngrijorați de ce se întâmplă, colonii întregi de albine părăsindu-și stupii aparent inexplicabil.

Filmul trece prin 10.000 de ani de apicultură, subliniind legătura profundă dintre oameni și și aceste insecte, distrusă în timp de practicile industriale tehnologizate. Stupii de albine încep să se golească, iar noi nu știm ce să facem ca să împiedicăm asta.

7.93

7.93/10 din 54 voturi

Filme similare

6 comentarii la „Albinele, reginele Soarelui”

 1. Da imimi place filmul – INTAMPLAREA (SUFERINTA) MEA In anul 2008 august 04 ORELE 16.00 – 18.30, autoritatile din localitatea Padina- Buzau mi-au dat foc la Pavilionul Apicol in care mi-au ars 102 stupi populati cu familii de albine Procuratura Politia Justitia I-A DURUT IN DOS pentru a cerceta si pedepsii vinovatii. Asta e DUMNEZEU MAI FACE DREPTATE.

  Răspunde
 2. Documentarul imi reconfirma pasiunea pentru apicultura. E minunat sa lucrezi cu albinele, iar mierea e atat de……….dulceeeeeeeeeeee!

  Răspunde
 3. Cauza diparitiei albinelor este POLUAREA de la milioanele de masini, avioane,
  industrializare,experimente nucleare,pesticide,insecticide, si alte toxine din aer

  Răspunde
 4. „If the bee disappears from the surface of the earth, man would have no more than four years to live.” Albert Einstein

  Răspunde
 5. Dupa vizionarea filmuletului,te intrebi,dece in programa anuala a elevilor,nu se gaseste o informare succinta ,despre rolul acestor vietuitoate,despre avantajele existentei lor,pentru agricultura ,pentru o hranaq sanatoasa.Nu se vrea ,sa fim invatati sa traim ecolologic?

  Răspunde

Lasă un comentariu