Vezuviu – Gardianul comorilor romane

Vezuviu – Gardianul comorilor romane reconstituie ultimele clipe tragice ale oamenilor care au murit pe loc în Pompei, în urmă cu aproape 2.000 de ani. Orașul roman antic Pompei este unul dintre cele mai faimoase situri arheologice din lume. Vilele sale de o frumusețe ieșită din comun, îngropate în cenușă vulcanică în anul 79 e.n., sunt studiate încă din secolul XVII.

Însă chiar și astăzi, după trei secole de cercetări, arheologii mai fac aici descoperiri surprinzătoare. Cercetările efectuate asupra rămășițelor cu instrumente moderne și analize de ultimă generație scot la iveală o imagine fidelă a vieții pe care o duceau locuitorii orașului roman antic Pompei.

Acum două milenii, Pompei, situat în sudul Italiei zilelor noastre, era un oraș plin de viață. Însă, în vara anului 79, vulcanul Vezuviu a erupt. A aruncat în atmosferă o coloană de 20 de kilometri de fum și gaze toxice, care în scurt timp au învăluit orașul. Aproape peste noapte, Pompei și mulți dintre cei 10.000 de locuitori ai săi au dispărut sub un strat gros de cenușă.

9.75

9.75/10 din 4 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu