Tragedia Challenger – Casetele pierdute

Titlu original: Challenger Disaster: Lost Tapes

Documentarul Tragedia Challenger – Casetele pierdute urmărește povestea navetei spațiale Challenger și a echipajului său, în special a Christei McAuliffe, primul civil care a fost lansat spre spațiu. McAuliffe, o profesoară în vârstă de 37 de ani, a fost aleasă dintre mii de candidați pentru a contribui la îmbunătățirea cunoștințelor elevilor cu privire la spațiu și la următoarea generație de călătorii interplanetare.

Dar visurile sale – și cele ale NASA – au fost spulberate în mod tragic atunci când naveta Challenger a explodat, imediat după decolare, în direct în fața camerelor televiziunilor. Evenimentele din zilele care au dus la dezastru sunt detaliate în acest film unic, în care nu sunt folosite narațiuni sau interviuri recente cu experți sau martori.

În schimb, povestea este comunicată exclusiv pe baza materialelor jurnaliștilor care au acoperit subiectul, prin înregistrări ale echipei NASA și prin interviuri acordate înainte de tragedie de cei care au făcut parte din această misiune. Folosind imagini rare și înregistrări audio unice, Tragedia Challenger – Casetele pierdute ne proiectează în culisele acestui eveniment istoric dramatic, într-un mod care nu a mai fost văzut vreodată.


(Nu există evaluări)

Filme similare

Lasă un comentariu