Societăți secrete: Moștenitorii Cavalerilor Templieri

Titlu original: The Heirs of the Knights Templar

Documentarul Societăți secrete: Moștenitorii Cavalerilor Templieri explorează lumea misterioasă și adesea neînțeleasă a societăților secrete. De la Francmasonerie la Cavalerii Templieri, aceste societăți secrete au captivat oamenii timp de secole.

Filmul examinează istoria, ritualurile și simbolurile lor, în încercarea de a afla adevărul din spatele legendelor și conspirațiilor care s-au țesut în jurul acestora. De la căutarea misterioasei comori a templierilor până la infiltrarea Mafiei, descoperim o parte din secretele acestor societăți și nivelul de putere la care au acces.

Idealurile francmasonilor sunt, potrivit acestora, libertatea, egalitatea, fraternitatea, toleranța și umanitatea. Cu toate acestea, contestatarii masonilor spun că această societate secretă are obiective radical diferite, și anume obținerea puterii politice absolute.

Cu cel puțin cinci milioane de membri, Francmasoneria este cea mai mare societate secretă din lume. Prin lunga și puternica lor istorie, masonii au lăsat o amprentă de neșters asupra lumii. Ce fel de oameni sunt acești membri secretoși? Ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale unui templu francmason? Istoricul Marian Füssel și-a dedicat timpul pentru a afla mai multe despre această societate secretă.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
6.20

6.20/10 din 15 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu