10 lucruri pe care nu le știai despre orgasm

Titlu original: 10 Things You Didn't Know About Orgasm

Studiul fiziologiei sexuale – ceea ce se întâmplă, de ce și cum să fie cât mai plăcut – a reprezentat o carieră profitabilă sau pur și simplu un hobby ciudat pentru o multitudine de savanți, precum Leonardo da Vinci sau James Watson. Cercetările lor s-au desfășurat în spatele ușilor închise ale laboratoarelor, bordelurilor, fermelor de porci și sex-shop-urilor. Poate o persoană să își impună să aibă orgasm numai prin puterea gândului? Poate un mort să aibă erecție? Este orgasmul vaginal un mit?

Mary Roach, autoarea cărții Bonk, investighează în profunzime descoperiri științifice obscure, unele vechi de sute de ani, pentru a scoate la iveală zece adevăruri surprinzătoare despre orgasmul sexual, de la cele mai bizare, la cele mai amuzante. Prezentăm, în continuare, câteva extrase din prezentarea susținută de Roach:

  • „Cred că cel mai neobișnuit caz peste care am dat a fost al unei femei care avea orgasm de fiecare dată când se spăla pe dinți. Era ceva din acțiunea complexă senzorial-motorie de spălare a dinților care îi declanșa orgasmul. Credea că este posedată de demoni și a trecut la apă de gură pentru îngrijirea orală.”
  • „S-a dovedit că pot fi declanșate reflexe spinale la un cadavru a cărui inimă încă mai bate. Este vorba despre un om mort cerebral, care a plecat sigur de printre noi, dar care este ținut în viață de un aparat de ventilație pentru a oxigena în continuare organeleDeci, s-ar putea teoretic declanșa un orgasm la un cadavru, dacă nervul sacral este oxigenat.”
  • „În 1999, în Israel, un bărbat a început să sughițe. A fost unul dintre acele cazuri în care sughițul chiar nu se oprea. A încercat tot ce i-au sugerat prietenii. Nimic nu părea să-l ajute. Au trecut zile. La un anumit momentul, bărbatul, încă sughițând, a făcut sex cu soția sa. Și, ca prin minune, sughițul a dispărut.”
  • „Mai există un mod în care orgasmul ar putea stimula fertilitatea. Îi implică pe bărbați. Sperma care stă în corp timp de o saptămână sau mai mult începe să dezvolte anormalități care o fac mai puțin eficace în a-și găsi drumul și fecunda ovulul.”
6.81

6.81/10 din 63 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu