Realitatea e doar o iluzie

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.2/10 (75 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

Ideea acestui film documentar subtitrat este că viaţa cotidiană, aşa cum o percepem noi cu cele cinci simţuri, nu e realitatea. Fizica cuantică a demonstrat că spaţiul şi timpul sunt iluzii ale percepţiei, deci corpurile noastre nu sunt, cu adevărat, o realitate, chiar dacă ocupă acest spaţiu. Ernest Rutherford a realizat la Manchester un experiment de fizică ce i-a dezvăluit interiorul unui atom.

Oamenii de ştiinţă au fost şocaţi să descopere că atomul este aproape în totalitate spaţiu gol. Atunci, întrebarea firească este: Cum e posibil ca acest atom să alcătuiască lumea palpabilă care ne înconjoară? Adevărata noastră conştiinţă nu există în creierele sau în trupurile noastre…

Dar această iluzie a trupurilor noastre individuale, însoţită de dezinformarea privind adevăratele noastre origini, s-a manifestat prin ideea că gândim independent unul de celălalt. Cu această viziune distorsionată a lucrurilor ar părea imposibil de explicat, ştiinţific vorbind, telepatia, clarviziunea sau mediumurile spirituale.

Acest film documentar doreşte să acrediteze ca posibile toate aceste lucruri, marşând şi pe ideea de conştiinţă colectivă şi percepţii extrasenzoriale.

Mai multe documentare

Drum de fier prin Defileul Jiului

O destinație turistică deosebită, pe care n-are trebui să o ratăm. Defileul Jiului străbătut cu autoturismul, dar mai ales cu trenul. Străpungerea care face legătura între Transilvania și Oltenia, care...
VN:F [1.9.22_1171]
8.7

Călătorie în anul 10.000 înaintea erei noastre

Cu 10.000 de ani înaintea erei noastre, Pământul a fost lovit de un cataclism. Clima a suferit fluctuaţii extreme, împingând planeta într-o eră glaciară mai mică; mega-animalele, precum tigrii cu...
VN:F [1.9.22_1171]
6.3

Țesătura universului – Ce este spațiul?

Filmul documentar Țesătura universului - Ce este spațiul? este excepțional atât din punctul de vedere al expunerii clare a informațiilor, cât și din punctul de vedere al modului în care...
VN:F [1.9.22_1171]
7.7

Enigma Transfăgărășanului

Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 și 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu și, față de alte construcții impresionante la baza cărora a stat decizia pur grandomană a defunctului...
VN:F [1.9.22_1171]
8.2

Elementul secret al Universului – Fractalii

Îi puteți întâlni în pădurea tropicală, în cercetarea medicală, în filme și sunt peste tot în lumea comunicațiilor fără fir. Unul dintre cele mai mari secrete de ”proiectare” a naturii...
VN:F [1.9.22_1171]
8.7
 • Pitar_87

  se bazeaza pe ce spune si daca intelegi ceva are logica.mai bine asa decat sa crezi in ce zice in biblie //atotstiutoarea//

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Cam incomplet documentarul si nici nu am inteles prea bine cu ce scop a fost facut.Banuiesc ca face parte dintr-o serie mai ampla de filme!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • VA MULTUMESC PENTRU DOCUMENTARELE VAZUTE.FIECARE ESTE IMPORTANT IN FELUL LUI SI CU AJUTORUL LOR, IMI IMBOGATESC CUNOSTINTELE FOLOSINDU-MI TIMPUL TIMPUL INTR-UN MOD PLACUT.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Nykol

   ca bine zici:)

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Calina_i

   Mai bine meditezi in timpul liber.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Alex Xa08

  Eu cred ca reteta cea mai simpla si economica (o,50ron/saptamana)si la indemana oricui este bicarbonatul de sodiu pus pe periuta de dinti si frecat in fiecare zi, va v-a ajuta sa va mentineti dintii intr-o igiena perfecta, naturala si sanatoasa.

  Va recomand si spalatul pe cap (impotriva caderii parului, impotriva matretei)
   cu o lingura plina cu bicarbonat de sodiu dizolvata intr-o cana de apa calda pusa intr-o sticla de jumatate (aprox.250-300ml), si ulterior cu o cana de apa cu o lingura de otet intr-o alta sticluta de jumatate, si prin agitatia lor se dizolva bicarbonatul si otetul se omogenizeaza; astfel:
  – udati cu apa calda parul in baie cu dusul,
  – din sticluta in care ati dizolvat lingura de bicarbonat (pus prin palnie) intr-o cana de apa, incepeti si puneti cate putin pe aproape toata suprafata capului si frecati parul;
  – cu dusul limpeziti suprafata capului de bicarbonat,
  – din cea de a 2-a sticluta puneti pe cap apa cu otet.
    frecati din nou pielea capului.
  – cu dusul – lipeziti suprafata capului si gata, in 5 min. sunteti curat si veti fi uimit de cat de bine se prezinta parul … ajunge cu atatea chimicale, e timpul schimbarilor pentru sanatatea noastra. Pielea capului a fost destul de mult agresata cu atatea chimicale, spuneti stop samponurilor de orice fel si cheltuielilor inutile si nesanatoase.
  Cu respect un roman adevarat.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • gb

   Alex, esti roman sau nu esti roman! Nu poti fi putin gravida!

   In sfarsit, toata stima pentru singurul comentariu la obiect si perfect adevarat!

   Cat priveste documentarul: Intr-adevar corect e sa vorbim de PERCEPTIE si nu „realitate”.

   Totul este energie, da?

   Vibratia…este cuvantul cheie!

   Celor 5 simturi ii corespund fiecaruia o gama fixa de frecvente! Atat!!!

   Creierul este cel care decodeaza frecventa x ca fiind sunet, frecventa y fiind miros, s.a.m.d. Cand vei intelege perfect toate astea exista metode pe care le poti aplica si prin care poti sa-ti antrenezi mintea sa miroasa un copac de la 100 de metri, sau sa „vezi” o culoare doar prin pipairea cu degetul…Se cheama „sensory overlap”

   In acelasi sens „spatiul si timpul nu sunt reale, sunt iluzii” …sau timpul, spatiul nu exista….

   E gresit spus.
   Timpul si spatiul sunt cat se poate de „reale” DAR, sunt o CONSTRUCTIE MENTALA!

   Sanatate,

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Popa Alexandruu

  Pur si simplu superb! Multumesc filmedocumentare.com 

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • anonim

  daca il intelegi acest videoclip ti ar putea schimba viata

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Stefan

  Pentru a supravietuii ne agatam de tot ce stim si intelegem. Si noi o numim realitate. Dar cunostintele si intelegerea sunt enigmatice. Acea realitate ar putea fi o iluzie. Eu cred ca toti oamenii traiesc cu presupuneriile gresite..!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • gog

   hah asta e luata din naruto:))

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Ciprian

  Daca tai o minge vei observa ca este goala,dar asta nu inseamna ca ea nu exista.

  Ciprian.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Cristian

   ei, bine ,gandeste-te ca mingea prinde viata doar in contact cu „noi „…la fel si atomul depinde de ..exterior .principiul este usor de inteles insa vine o intrebare foarte grea -cine/ce a dat primul impuls realitatii ?mai exact -are ceva sens din toate lucrurile ne/existente sau paradoxul ne depaseste ?poate ca un raspuns la intrebarile acestea nu exista ..pur si simplu …asta nu inseamna ca ramane secret ci doar ca nu exista …hmmm-greu de inteles principiul „adevar absolut „!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Moto Lady

  Varianta pe scurt a fizicii cuantice: masa unui corp reprezinta foarte multa energie intr-un spatiu foarte mic. Implicit, daca se concentreaza acea multa energie intr-un volum restrans, se poate crea un atom 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Alexandru Popa

   mmm..cam asa ar fi dar vezi tu, 99,9% din nucleul unui atom e vid. Iar intrebarea e…de unde prinde viata masa lucrurilor? Intr un fel are sens ce zici u..Dar atunci ar trebui sa existe teorema universala a materiei p care toti o cauta. Ne au ramas decat cele 3 consideratii ale lui Stephen H.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Pingback: Realitatea e doar o iluzie « Asculta-ti sufletul, doar el iti va arata calea…()

 • mOrMoni

  momentul în care apare citat din ” Biblia Mormonilor ” … :))) toata valoarea documentarului s-a dus

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • EUSUNTCELCENUSUNT

  Realitatea e doar o iluzie……,,PAI ORI E ILUZIE ORI E REALITATE,NU EXISTA REALITATEA ESTE O ILUZIE ;)ORI UNA ORI ALTA 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Pingback: Super colectie de documentare BBC free | ASTRODEVA()

 • Nicu

  Filmul exagereaza cand sustine ca realitatea este doar in creierul nostru, ignorand ca este vorba de senzatiile limitate(e drept) ale organelor noastre de simt.
  Aceeasi realitate este perceputa aproximativ la fel de clarvazatorii orbi, care nu se bazeaza pe organele lor de simt, ci pe perceperea realitatii direct.
  Deci in film e vorba de perceptie, nu de realitate.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Adrian

   Oamenii ca sunt orbi, surzi, …etc…percep realitatea inconjuratoare cu ajutorul simturilor, simturi care fuctioneaza simplu, si anume: odata ce am perceput ceva cu senzorul „x” informatia este codata si transmisa creierului sub forma de impuls electric prin nervul specific fiecarui simt. Orbul nu percepe realitatea intr-un alt fel, ci tot cu ajutorul celorlalte simturi care poate sunt mai dezvoltate, si anume, „auz, miros, tactil etc”…si tot in acelasi fel e transmisa informatia la creier, informatie care e codata si inca nimeni nu a decodat „cifrul”. Nu stim ce informatie primeste creierul, poate primi o informatie de tipul celei pe care o primeste calculatorul de la orice casa de marcat de la supermarket, el nu citeste produsul ci informatia din codul de bare de pe eticheta 😉 deci ca sa nu o lungim atat, Buddha avea dreptate cand spunea ca „viata este o iluzie” 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Pingback: O ADEVARATA COMOARA! | PsiForce()

 • Pingback: „dacoromanica.ro”, cea mai importanta biblioteca digitala romaneasca accesibila gratuit pe internet | Stiri interne()

 • Pingback: seedboxes()

 • Pingback: ppdb sd dki()