Mari cuceritori – Soliman Magnificul

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.4/10 (93 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

La auzirea numelui său, regii Europei se înfricoșau. Și-a condus armatele din ținuturile nisipoase ale Arabiei până la porțile Vienei. Minunile sale arhitecturale stârneau invidia Europei renascentiste.

Putea trimite la moarte o mie de oameni și după aceea să-i scrie soției un poem de dragoste, dar înțelepciunea și voința sa de fier au dat greș în fața unei tinere sclave. Acesta a fost Soliman Magnificul, a cărui poveste o puteți afla din acest film documentar.

Cunoscut în Orient sub numele de Soliman Magnificul și în Occident sub numele Legislatorul, Soliman I (1494 – 1566) a fost cel de-al zecelea sultan pe care l-a avut Imperiul Otoman și cel mai puternic și mai temut conducător din Europa secolului al XVI-lea. Printre cuceririle lui se numără Belgradul, Rhodos-ul, dar și o mare parte a regatului ungar.

Soliman Magnificul condus armata otomană în lupte de cucerire atât în Asia, cât și în Africa de Nord, ajungând să controleze Marea Mediterană, Marea Roșie și Golful Persic. Viața sa personală a fost la fel de zbuciumată, el căsătorindu-se cu o femeie din haremul său, încălcând tradițiile otomane legate de căsătorie.

Mai multe documentare

Slobodan Milosevic

Slobodan Milosevic, născut pe 20 august 1941, a fost preşedintele Serbiei şi Iugoslaviei. Între 1989 şi 1997, Milosevic a deţinut funcţia de preşedinte al Republicii socialiste Serbia şi al Republicii...
VN:F [1.9.22_1171]
7.4

Cel mai mare român – Ștefan cel Mare

În anul 2006, Ştefan cel Mare a fost desemnat cel mai mare român al tuturor timpurilor, în campania Mari Români de la TVR, acumulând 77.493 de voturi (21,30%) din totalul...
VN:F [1.9.22_1171]
8.5

Cădere spre cer – Martiriul Brâncovenilor

Realizat de Lili Lemnaru şi Radu George Serafim, Cădere spre cer - Martiriul Brâncovenilor este un film documentar unic despre destinul tragic al familiei Brâncoveanu. În ziua de Sfântă Mărie...
VN:F [1.9.22_1171]
8.3

Biografia lui Bill Gates

La început, era un adolescent timid, obsedat de computere, iar mai târziu a ajuns cel mai bogat om din lume. Pe numele complet William Henry Gates al III-lea, cunoscut tuturor...
VN:F [1.9.22_1171]
6.9

Eva Braun, amanta lui Hitler

Eva Braun, amanta şi, pentru mai puţin de 40 de ore, soţia lui Adolf Hitler, s-a născut pe 6 februarie 1912. Braun şi Hitler s-au cunoscut la Munchen, pe vremea...
VN:F [1.9.22_1171]
6.9
 • Para

  e groaznic filmul

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Aurora Cristea

    sa mor de inteleg ce vezi tu groaznic aici…

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • cristina

   ni s-a bagat in cap ca am fost extraordinari in evul mediu. dar….nu este chiar asa! cand am pus mana pe cartile de istorie si doi ani de zile nu am facut nimic altceva decat sa sap in trecutul nostru am inteles ca ne fudulim cu lucruri neadevarate. de aia nu suntem mentionati! pentru ca in raport cu istoria globala ceea ce au obtinut pentru o scurta perioada de timp unul sau altul din voievozii nostri nu a fost determinant.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • ana

  nu amintesc nimic de valahia .de moldova lui stefan care era contemporana sau aici deja erau instalati turcii asa cum se vede din hartile expuse in documentar ,de ungaria care isi revendica tinuturile cucerite,,,,,,

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • cornel

   prietena…stii istorie cat tanti de serviciu…cand traia Soliman tarile romane nu existau ca putere sau voievozi capabili de ceva vitejesc…asa ca lasand pseudopatriotismul …hai sa vedem istoria cum este…fane babanu’ cand a murit …suleiman avea vreo zece anisori…departe de magnificu’ care va fi…iar la iancu si vladut nu era nici in proiect…sa-mi spui si mie cine conducea tarile romanesti pe timpurile acelea…ceva…ceva a facut petru rares prin moldova…dar slab taica…putin…iar prin valahia era radu de la afumati vasal si vanzator turcilor…asa ca..unde erau vitejii domnitori si vasnicul popor roman…n-ai cu cine …!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Perfil Tudor

  Perfil Tudor, Bucuresti
  Ar fi bine de stiut cine posteaza/difuzeaza asemenea filme. Este evident (cel putin pentru filmul de fata) ca nu beneficiat de consultarea niciunui istoric adevarat. Altfel s-ar fi adus corectiile de rigoare la afirmatia hazardata si jignitoare fata de sutele de mii de locuitori ai tarilor romane care au luptat cu otomanii inca inainte de cucerirea de catre acestia a Ungariei. In schimb, despre Ungaria, autorul documentarului ne spune ca a fost singura care a tinut turcii la granita Balcanilor. Rusine, rusine, rusine.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Catalin

  Ma pis pe ei de turci cu toate cuceririle lor si tarfele care ii admira .

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • me

  Uneori am senzatia ca exista o conspiratie pentru a se ignora contributia Tarilor Romane la istoria Europei. Ca sa nu zic cat de usor se trece peste importanta Daciei in istoria antica. Cucerirea Daciei a fost o mare cucerire pentru romani. Poate cea mai importanta! Suntem minimizati si ni se evita numele in istorie.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Emil

  …uite asa se falsifica istoria!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Pingback: Biografii | Biblioteca Ienachita Vacarescu()

 • George

  Ma simt obligat sa raspund domnului „me”. Cu putin timp in urma am fost intro calatorie in Grecia.Am intalnit fel de fel de oameni. Unii dintre ei s-au aratat placut surprinsi ca sant din Romania,dar cei mai multi au racunoscut ca avem o tara atat de bogata dar santem prosti administratori,oricine vrea ,ne ia de la gura bucata de paine si mai jignitor decat asa ceva ne considera buni muncitori,supusi….adica asa cum s-a exprimat grecul din Rodos „buni servitori”…si omul a spus-o fara nicio ironie. Eu m-am simtit jignit in orgoliu dar vazand acolo la ce munci sant chemati romanii ,tind sa ii dau dreptate…si toate astea pentru ca si acum dupa 24 de ani de asa zisa libertate nu am facut macar un pas inainte in ceea ce priveste cladirea demnitatii de roman,de a nu ne mai vinde atat de ieftin forta fizica,abilitatile mentale si talentul mostenit de la stramosii nostri.La toata situatia dezastruoasa actuala si-au adus contributia si „au meritul” fostii-aceeiasi,actualii-aceeiasi aventurieri politici impartiti doar dupa denumire in titluri si partide politice.Dar toate trec,important este ce ramane in urma. Ce va ramane ? -nu e greu de presupus. GeorgedeDrobeta.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)