Înainte de Hristos

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 5.5/10 (67 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

Și-a spus “Împăratul iudeilor”. Ucenicii lui credeau că e Mesia, cel ce va aduce sfârșitul veacurilor. După Paște, romanii l-au omorât în afara Ierusalimului. După execuție, adepții lui au fost printre cei 2.000 de evrei uciși. Nu se numea Iisus, ci Simon, și a trăit înainte de nașterea lui Iisus. O tabla de piatra descoperita recent ii poate spune povestea și stârnește furtuna printre cercetătorii bibliei. Un savant crede ca tabla descrie învierea unui mesia prehristic și vestește că a înviat din morți după trei zile.

Dacă savantul are dreptate, piatra poate contesta însăși temelia creștinismului. Totul depinde de o litera lipsă dintr-un cuvânt abia lizibil. Documentarul ne duce în Israel pentru a afla mai multe despre acest artefact misterios și unic, dar și pentru a investiga ruinele arheologice care ne-ar putea ajuta să demonstrăm că Simion a fost într-adevăr real.

Mai multe documentare

Războiul craniilor – Veriga lipsă

Astăzi știm că primul pas în evoluția omului a fost făcut acum mai bine de 5 milioane de ani. Totuși, oamenii de știință n-au reușit nici până în ziua de...
VN:F [1.9.22_1171]
6.8

Europa, ultima redută

Bătrânul continent se află la răscruce: criza imigranților a tensionat relațiile dintre statele Europei, această situație fiind considerată cea mai gravă de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Care...
VN:F [1.9.22_1171]
8.2

Ceaușescu și primul caz de fraudă la Bac clasificat „secret de stat”

Realizat de Vladimir Alexe și Radu Nicolau, acest film documentar anchetează în detaliu schema ilegală prin care soții Nicolae și Elena Ceaușescu s-au transformat din semianalfabeți în „intelectuali cu acte în regulă”, în...
VN:F [1.9.22_1171]
7.1

Înainte de Hristos

Și-a spus “Împăratul iudeilor”. Ucenicii lui credeau că e Mesia, cel ce va aduce sfârșitul veacurilor. După Paște, romanii l-au omorât în afara Ierusalimului. După execuție, adepții lui au fost...
VN:F [1.9.22_1171]
5.5

Terorismul ecologic – Earth Liberation Front

Înainte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, principala amenințare teroristă din SUA era, în viziunea celor de la FBI, un grup ecologist radical. Între 1995 și 2001, membrii...
VN:F [1.9.22_1171]
7.1
 • Grigorescu Mg76

  Un documentar extrem de interesant,suspect de a provoca mari „convulsii”adeptilor  crestinismului.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • adidan

   Nici o convulsie, Grigorescule pentru adevaratii crestini, un simplu „foc de paie”, convulsii pentru evreii si ateii care cauta senzationalul.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Alexandru

    Corect adidan!

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Banateanul

     Mai rau, cauta sa schimbe lumea asa cum era ea odinioara lasata de Dumnezeu. Priviti cum arata lumea de azi. Sa vedeti cum va arata lumea de maine, o lume fara Dumnezeu.

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
    • un om

     Lumea va crede într-un viitor apropiat, prin oamenii noi ce vor crește pe Pământ, într-un DUMNEZEU unic, fără idoli pământeni ca Isus, Mahomed, Buda etc. Atunci , credeţi-mă, va fi pace şi armonie între oameni, aceste creaturi bipede cu un creier cam mititel!

     VA:F [1.9.22_1171]
      Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Nimeni

   Nu le provoaca nici o convulsie, sunt atat de aroganti si de sigur pe ei incat orice argument adus este neglijat sau atacat cu raspunsuri de genul „eu cred in Dumnezeu.” Nu te poti contrazice cu acest gen de oameni.
   E trist ca aceleasi persoane sunt oricand dispuse sa faca rau in numele credintei (istoria a dovedit chestia asta) incalcand tocmai ideile promovate de religie (idei bune care totusi creeaza diferentieri intre oameni).
   Dumnezeu exista ( trebuie sa fie ceva) insa nu exista nici o religie care sa Il reprezinte corect, cinstit. Religia creeaza o diferentiere, o diferentiere creeaza tensiuni intre oameni, nu se mai considera egali, apar cei care domina|cei care sunt dominati|si cei care se impotrivesc. Adica multe conflicte.

   Alt punct de vedere: – cati bani ati donat bisericilor, cum au fost folositi banii acestia? Pentru cladiri? Sunt cumva orfelinate? Clinici? Ofera adapost celor care cu adevarat merita? Este atat de important sa va rugati intr-o cladire scumpa? Foarte rar Biserica ajuta enoriasii. In schimb i-ati ajutat sa dezvolte un sistem economic monstruos, sunteti condusi spiritual de aceiasi farisei pe care unul dintre profeti si cel mai drag voua, Iisus, i-a criticat (merita respect intr-adevar, cei care trebuie dispretuiti sunt aceia care i-au modificat invataturile in scopuri personale).

   O religie cinstita ar fi aceea care se desprinde de tot ce inseamna material (aici ma refer la bani, cladiri, masini, sisteme ierarhice) sau un sistem de valori bazate pe respectarea celorlalti cum tu te respecti pe tine insuti.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • cip

    religie inseamna relegare addica refacerea legaturii dintre om si Dumnezeu pierduta la caderea omului in pacat, deci nu inseamna apartenenta la un anumit cult
    religia este calea de a ajunge la divinitate  iar Isus a venit sa ne arate calea sau mai bine zis caracterul de  care avem nevioe pentru a putea birui pacatul 
    razboaiele si crimele (cruciadele )etc sunt facute intentionat de nu de oameni ai lui Dumnezeu ci de oameni inveliti de o aura falsa care au facut rau prin foamea de putere ceea ce Isus nu  ne-a aratat ca ar trebui sa facem.El a  raspuns prin bunatate la orice rau nu a crucificat pe nimeni cu toate ca avea puterea sa o faca.
    Sunt atatea de discutat …………pacat 
    oameni buni Dumnezeu exista si Isus si Duhul Sfant sunt una si Il vom vedea curand

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
    • bazileia

     Nu, exista si o explicatie mai simpla te atat. Oamenii religiosi sunt adulti cu prieteni imaginari. Spiritualitatea e cu totul si cu totul altceva, insa dezbatrea se duce la nivelul:” a cui fabulatie este mai tare?”.Religia este o forma de manipulare a maselor si in zilele noastre e trist cum le place oamenilor sa se lase prostiti, numai pentru ca le este frica de necunoscut. Si in loc sa aiba curajul de a cauta rasounsuri adevarate, ar crede orice le este convenabil sa creada, adica calea mai usoara, decat sa accepte ceea ce au in fata lor. Iar daca ai sa fii tentat sa ma contrazici, zicand ca religia motiveza oamenii catre moralitate, nu te obosi, religia nu a inventat moralitatea, ci o pseudo moralitate, care se face numai din prisma unor temeri, ori aia nu mai e moralitate deloc.

     VA:F [1.9.22_1171]
      Aprecieri: 0 (0 voturi)
     • Sergiu

      Exista o alta definitie a religiei,diferita total de cultele sau gruparile religioase,ce sunt adevarate catastrofe mondiale.

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
     • Alex

      Tu pentru ce traiesti? Daca maine iti vine sfarsitul, oare ce se intampla dupa? Nu exista nici o frica, oamenii nu sunt spalati pe creieri. Te intreb, chiar asa de slab de suflet, spalat pe creier, fricos a fost Richard Wurmbrand? Este doar un exemplu din alte sute de lideri crestini. Tu decizi pe ce cale mergi, iar la final iti vine nota de plata. Deci, ce alegi?

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
     • bazileia

      Alex, eu traiesc pentru viata ce o am si toate motivatiile mele de a trai sunt personale (si daca am sa incep sa le enumer, am sa te plictisesc). Nu am nevoie de un prieten imaginar ca sa ma simt mai putin singura sau ca sa-mi fie mai putin frica de moarte. Pentru ca sunt impacata cu solitudinea mea si nu imi este frica de moarte, cat mai degraba de viata…viata e cu probleme, dupa moare, cel mai probabil nu este nimic. Sau cel putin nu exista la ora actuala absolut nicio dovada a faptului ca ar fi ceva dupa moarte, deci intrebarea mea este tu de ce esti atat de credul? Ce dovezi ai gasit tu ca sa crezi in lucrurile pe care le crezi? Sau atat de usor manipulat esti incat o carte scrisa in epoca de bronz (de oameni foarte needucati stiintific) si rescrisa si retradusa de mii de ori pana a ajuns la tine si din care in mod voit s-au exclus pasaje, carti si manuscrise neconvenabile, este singurul lucru pe care iti bazezi convingerile? Daca te-ai fi nascut in alta tara, ai fi bagat mana in foc pentru deitatea reprezentativa din acea tara…nu exista religie adevarata, toate sunt mincinoase, toate cauta sa tina oamenii intre speranta si disperarea si toate promit mai mult decat ar putea sa faca, dar toate astea cu zero dovezi tangibile. Eu incurajez oamenii sa fie cu adevarat spirituali, sa iubeasca tot ce este viu, sa aiba o moralitatea veritabila, nu una bazata pe frica… Si eu aleg sa nu am prieteni imaginari. Mie nu-mi este frica, eu aleg sa fiu corecta cu toti, si daca am gresit si este o deitate moralmente superioara mie, capabila sa vada in mine si in intentiile mele…mie tot nu imi este frica. Ai putea sa zici acelasi lucru despre tine?

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • petru

    Isus le-a spus apostolilor si celor care iL ascultau ca, cea mai importanta porunca este: sa -L iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima, tot sufletul, tot cugetul si cu toata puterea ta, iar pe aproapele tau ca pe tine insuti.
    Sa-ti iubesti aproapele este mult mai mult decat a-l respecta. Dragostea, ca sentiment real, se verifica in situatiile grele. Daca, spre exemplu, te doare atunci cand cineva pe care il iubesti sufera.
    Dar, pentru ca vad ca ai indoieli despe existenta lui Dumnezeu, doresc sa-ti spun cateva lucruri:
    La nivelul de cunoastere si tehnologic pe care omenirea il cunoaste in prezent, pentru intrebarile fundamentale cu care se confrunta orice fiinta umana stiinta NU ARE RASPUNSURI. Teoriile stiintifice care incearca sa explice functionarea universului (Big Bang), ce sunt oamenii (Evolutionism) etc., nu au fost demonstrate stiintific.
    Mai mult, din punct de vedere stiintific nu stim ce este VIATA (suntem doar un sac plin cu molecule… sau ceva mai mult?),
    ce este MOARTEA (ceea ce se credea, adica faptul ca in procesul de multiplicare celulara ADN-ul se copiaza cu greseli si ca acest fapt duce la imbatranire si apoi la moarte a fost infirmat).
    Deci, daca Big Bang sau Evolutionosmul sunt doar teorii nedemonstrate stiintific, aceasta inseamna ca cei care le CRED sunt CREDINCIOSI – nu oameni de stiinta. Sigur, intre un crestin care crede in Isus ca fiu a lui Dumnezeu si ei este o mare diferenta. Crestinul crede ca este opera lui Dumnezeu (infinit inteligent) in timp ce ei cred ca sunt produsul unei intamplari. Oricum, daca tin neaparat sa creada ca sunt urmasii unei populatii de maimute, pot sa o faca. Dar nu vor reusi sa ma convinga.

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
    • bazileia

     Din cele scrise de tine reiese ca tu nu intelegi termenul de teorie stiintifica. Acum nu am chef sa stau sa-ti explic „Teoria chibritului” (simte-mi ironia) si pentru ca nu poti atasa link-uri aici, Am sa te invit sa mergi pe wikipedia si sa cauti ce inseamna teoria stiintifica. Iti recomand anume acolo sa mergi, pentu ca am verificat si stiu ca este relativ bine realizat articolul respectiv. Si da, eu cred in teoriile stiintifice, pentu ca ele sunt dovedite stiintific si pentru ca prezinta dovezi la randul sau. Acum e dreptul tau sa ai prieteni imaginari si sa le conferi orice fel de puteri supranaturale daca asa te simti mai fericit, dar pentru ca din cate observ nu le ai cu stiinta, banuiesc ca ar trebui sa te abtii din a face astfel de afirmatii totusi.

     VA:F [1.9.22_1171]
      Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • bogdana

  unii ar face orice ca sa credem ca Iisus nu este Mesia

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Sergiu_stanescu

  Dumnezeu e Domnul si se arata mereu noua.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Dobre_catalin

  de ce nu adaugati si alt documentar ca documentaru asta ii pe site de mai bine de 4 luni sau sa inchis situ su ce? mai adaugati documentare noi

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • eu

  Intru in fiecare zi pe site sa vad daca a mai aparut ceva nou…

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Sic

  Crestinismul si Comunismul sunt create de EVREI, pentru masele de naivi
  indoctrinare si manipulare . Treziti-va din controlul psihic,pastrati-va propria
  personalitate,demnitate…si PROPRIA CREDINTA ,nu altele impuse prin

  diferite tertipuri,perfidie.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • sandra

  iisus nu ar fi cerut niciodata bani poporului

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Coman Bogdan

  Nu avem nevoie de nici o dovada de la nici un pseudo om de stiinta sa ne spuna daca a existat Iisus si toata furtuna ce a urmat dupa el,nici inainte de el.Puteau sa vina 10 Iisusi ,toti sa faca minuni,acum 2000 de ani,ca tot nu demonstreaza existenta zeului din Biblie care se afla pur si simplu in imposibilitatea de a exista,trebuie doar sa ati pui intrebarile potrivite si sa nu iti raspunzi cu intrebari de genul:Domnul lucreaza pe cai misterioase!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • TROGLODITU

   dobitocule, inainte de a comenta ceva, invata limba romana .

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • florin

  Cand omul nu mai crede in Dumnezeu,crede in ori ce altceva……

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • sorin

  unii pot avea dreptate!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Dorina Necsa

  De ce sa ne clatinam in credinta in Dumnezeu? A mai fost unul la fel de bun ca IIsus, dar au mai fost si alti initiati pe aici care ne-au tot spus ca Dumnezeul nostru are putere si ne-au indrumat catre credinta in EL. Daca unii vor sa tot discute pe tema asta expirata, n-au decat. Credinta este cea care face diferenta.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)