Yoghinii din Tibet

Yoghinul tibetan: O persoană care a petrecut ani în izolare, practicând exerciții secrete fizice şi mentale de auto-transformare şi prin acestea a câștigat un control extraordinar asupra mintii şi corpului. Yoghinii pe care-i veţi vedea în acest film şi-au asumat riscuri fără precedent.

Deşi au jurat să păstreze secretul strict pentru a menține puritatea practicilor lor, au fost de acord cu aceste interviuri unice şi demonstrații rare, pentru a ajuta la păstrarea pentru posteritate a culturii lor pe cale de dispariţie. Acestor yoghini le este dedicat acest film. (Extras din documentarul Yoghinii din Tibet)

7.19

7.19/10 din 58 voturi

Filme similare

7 comentarii la „Yoghinii din Tibet”

  1. Sunt Yoghin…Hatha Yoghin…am cunostinte in celelalte tipuri de yoga..:D :)…Daca n va deranjeaza sa vb…p mess…:D 🙂 Pareti o pers f desteapta;)…

    bogdan_blizzard17

    pt. (Mariana) ” 

    Răspunde
    • hei omu, nu poti fi yoghin asa cum nu poti fi crestin. sa intelegem identificariile astea cu ambalajul. poti urma o cale sau o dogma yoghina crestina buddhista. majoritatea sunt programari de functionare ale fiintei umane, ale mintii, ale care produc reactii, emotii, care…… produc identificari cu tipare. sunt utile ca un baston cand ai piciorul in ghips, dupa ce scoti ghipsul ce nevoie mai ai de el? iti urez sa fi cu adevarat fericit.

      Răspunde
  2. Bravo…;) Chiar visez sa ma duc in Tibet, m-am antrenat prea mult ca acum sa o dau inapoi;) Felicitari aceestui site si aceestor comentari 🙂

    Răspunde
  3. Lumea occidentala e asa de atrasa de Maestrii Tibetani si de yoga fiindca ea a pierdut de multa vreme contactul cu lumea interioara datorita unui sistem cultural corupt si profund antiuman. Noi insa, avem maestrii nostri: sfintii parinti, cei mai multi nestiuti si ascunsi publicului, oameni de la care putem invata compasiunea, mila, rugaciunea, dragostea si meditatia. Noi nu trebuie sa invatam calea budista, de vreme ce crestinismul este mai apropiat sufletelor noastre. Eu personal sustin ca nu trebuie sa privesti in soare, pentru a vedea de unde vine lumina; pe deasupra s-ar putea sa si orbesti. Unii platesc pentru cursuri de yoga ceea ce altii iti arata intr-un schit de manastire gratuit si cu bunavointa. Fireste, ca peste tot, padure fara uscaturi nu exista si a ajuns sa fie destul de dificil sa alegem.Cele mai multe dintre manastirile noastre, s-au transformat in afaceri de succes, dar afirmatia este valabila si pentru scolile de yoga atat de la noi, cat si din strainatate. Devine din ce in ce mai greu sa gasim indrumare, din ce in ce mai greu sa gasim locuri si oameni in sihastrie. Oricum, m-au inpresionat picturile lor de maestri, sunt identice cu sfintii de pe icoanele noastre, de parca ar fi desenate de aceeasi mana. Ceea ce dovedeste ca omul sfinteste locul.

    Răspunde

Lasă un comentariu