Universul elegant

Una dintre cele mai ambițioase și incitante teorii propuse vreodată – care ar putea fi mult căutata „teorie despre tot”, ce i-a scăpat până și lui Einstein – este explicată în mod magistral de fizicianul Brian Greene, ajutat de animații grafice computerizate de ultimă generație. Cunoscută și ca „teoria superșirurilor”, ideea de bază a documentarului Universul elegant propune drept ingrediente fundamentale ale naturii niște șiruri minuscule de energie, ale căror stări diferite de vibrație stau la baza a tot ceea ce se petrece în univers.

Teoria reunește în mod strălucit legile macro – relativitatea generală – și cele micro – mecanica cuantică, rezolvând un blocaj logic care le-a dat de furcă celor mai strălucite minți timp de un secol. Greene este profesor de fizică la Columbia University și este unul dintre cei mai buni cercetători din lume în domeniul teoriei șirurilor. Cartea sa,  (), a devenit un bestseller imediat după publicare.

Universul elegant este o călătorie fascinantă într-o lume mai ciudată decât science-fiction, unde ai de jucat un joc încălcând niște reguli, și în care o nouă viziune asupra universului te împinge dincolo de limitele imaginației

Partea II – Universul elegant – Chestiunea șirurilor

Partea III – Universul elegant – Bine ați venit într-a 11-a dimensiune

8.13

Nota: 8.13/10 din 48 voturi

Alte filme interesante

Fabrica japoneză care folosește calculatoare vechi de 40 de ani

2023
9.29

În Japonia, o fabrică de confecții proiectează haine pe un calculator vechi de 40 de ani, ce stochează datele pe casete cu badă magnetică.

Fabrica de confecții japoneză care folosește calculatoare vechi de 40 de ani

Codul – Povestea Linux

2001
10

Documentar de producție finlandeză despre GNU/Linux, în care apar unele dintre cele mai influente persoane din mișcarea pentru software gratis (FOSS).

codul povestea linux_compressed

Capitalismul de supraveghere

2019
9.58

„Capitalismul de supraveghere” arată cu ce se ocupă, de fapt, Google și Facebook și descrie o lume în care oamenii sunt sunt materia primă.

capitalismul de supraveghere_compressed

Să ne recuperăm datele

Să ne recuperăm datele prezintă problema folosirii datelor personale în contextul pandemiei COVID-19, când au apărut noi inițiative de supraveghere.

  • Teoria sirurilor poate ca e corecta poate ca nu dar cu siguranta imaginatia incepe sa o ia razna.Acum tind sa cred ca este mai degraba corecte decat falsa.
    Este incredibil cum omul a evoluat atat.Cand te gandesti ca acum ceva timp am descoperit focul si em reusit sa facem sulite din lemn si piatra, iar acum suntem pe cale de a gasi inca 7 dimensiuni si lumi ascunse.
    Acesta idee te face sa realizezi ca Raiul poate fi pe acolo pe undeva , chiar linga noi , sau chiar in acest moment poate cine stie…

  • adriana lung spune:

    Bună ziua ! undeva ,în teorie ,există o eroare :filamentele stringurilor ar exista ,la viteze mici. Dar la viteza luminii cu care cuantele se deplasează ,filamentele trebuie să fie liniare și aflate in urma sringului .In fîrful stringului se află ,obligatoriu corpusculul și nu unda .Unda este coada corpusculului și nu antemergătorul.

  • >