Un lucru straniu s-a petrecut în drum spre Lună

Titlu original: A Funny Thing Happened on the Way to the Moon

Un lucru straniu s-a petrecut în drum spre Lună este un film documentar produs în 2001 de jurnalistul de investigații Bart Winfield Sibrel, un critic al programului spațial american și susținător al teoriei că cele șase misiuni Apollo de aselenizare dintre 1969 și 1972 au fost niște farse regizate de Guvernul SUA.

Sibrel este de părere că au existat numeroase probleme științifice și tehnice insurmontabile, care au făcut imposibilă aselenizarea și apoi întoarcerea în siguranță a astronauților pe Pământ. Mai mult, acesta crede că  anumite anomalii și lipsuri din înregistrările NASA cu privire la aselenizări conduc la concluzia că totul a fost o farsă, iar întrecerea pentru cucerirea spațiului a fost, de fapt, o cursă a dezvoltării de armament.

Sibrel amintește în acest sens o asemănare de 95% între tehnologiile care au permis lansarea rachetelor balistice intercontinentale și lansarea rachetelor Saturn V. Au fost misiunile NASA de aselenizare una dintre cele mai grandioase farse puse vreodată în practică – poate chiar cea mai mare conspirație guvernamentală din toate timpurile? Au fost plimbările pe suprafața Lunii filmate într-un studio secret? Dovezile prezentate în film par să susțină această ipoteză.

7.16

7.16/10 din 69 voturi

Filme similare

9 comentarii la „Un lucru straniu s-a petrecut în drum spre Lună”

 1. Eu am mai auzit de faptul ca totul a fost o inscenare dar n-am crezut ,pur si simplu n-am crezut ca americanii n-au ajuns pe luna.Iar acuma CRED dar parca totusi   nu pot sa accept simt dispret pentru aceia care au pus la cale aceeasta minciuna.Este una dintre  cele mai mari  minciuni spuse de guvern(dupa parerea mea) si sa mai ai incredere in politicieni in guvern daca nici cel al Americii nu este asa de onorabil si de corect ( nu stiu cum sa-i mai spun)  ,atunci ce incredere sa mai ai in cei ai Romaniei.Cand am vazut acest documentar nici nu pot descrie  ce-am simtit .Pur si simplu am simtit rusine pentru faptul ca sunt om.

           AM SIMTIT DISPRET TOTAL FATA DE OMENIRE

  Răspunde
  • Americanii au ajuns pe luna , dar filmele puse la dispozitia publicului sunt facaturi , asa cum spune documentarul. Au ajuns pe luna , dar nu ni se arata ce au gasit acolo , baze din alte lumi , ramasite de nave spatiale , corpuri decedate , de alta natura declat cea umana. DE aceea au fost trucate filmele.

   Răspunde
 2. Mai este un film documentar al carui nume nu-l mai stiu si care prezinta intr-un fel mai comod de inteles trucajele care au putut fi facute. De fapt, filmul artistic „Misiunea Capricorn 1” este exact realizat pe acest principu. L-am vazut atunci,la momentul aparitei lui si m-a bulversat foarte…
  Aproape cca nu mai stiu ce sa cred, si daca filmele au fost facute exact invers?!?!?!?

  Răspunde
  •  AFLAM , dar aflam opinia despre………… a cuiva ! Adevarul ABSOLUT nu poate fi aflat ! Presupunem ca un ins se afla intr-o piata unde au loc evenimente de tot felul , el are contact cognitiv numai cu ce se intimpla in apropierea lui , ce se intimpla in alt colt al pietei pline de oameni NU STIE ! Si atunci el nareaza ADEVARUL SAU !

   Răspunde
 3.   Prin 1975, la o intilnire cu rudele tatalui meu am asistat la o discutie ,care mi-a ramas impregnata in memorie, (aveam 12 ani) se vorbea cu patima specifica discutiilor politice din ziua de azi,despre adevarul sau minciuna din spatele programului  care i-a costatat atat de mult pe americani.Un unchi in varsta,foarte credincios ,a uimit pe toata lumea cu afirmatia scurta;ASTIA N-AU PUS PICIORUL PE LUNA NICIODATA.Mai tarziu la vremea adolescentei am vazut filmul american MISIUNEA CAPRICORN care m-a facut sa fiu sceptic in privinta programului Apollo,iar de cand cu internetul sunt sigur ca batranul meu unchi (Dumnezeu sa-l ierte) a intuit corect chiar daca la acea discutie singurele argumente au fost de natura biblica.Acest documentar mi-a adus argumente in plus si sa fiu foarte sigur in a afirma ca n-au ajuns atunci pe luna.

  Răspunde
  •  Fii serios, Domnule ! Daca n-ar fi ajuns, rusii ar fi reactionat de mult! Poate nu sunt nici pe statia planetara, von Braun n-a existat, Londra n-a fost bombardata cu rachete, iar noi traim intr-o lume virtuala, suntem creatii soft pe un computer numit Univers !

   Răspunde
 4. ce credeti ca america e perfecta ???????????????? e tara care isi fura proprii cetateni prin impozite aberante si ii monotorizeaza prin credit carduri ip ur etc …………. e cea mai sclavagista tara din llume muncesti de te rupi si ai doua saptamani de concediu . mergeti si traii acolo dc sunteti prosti cum am fost eu

  Răspunde
 5. Cred ca ar trebui sa aveti un numar inzecit sau chiar insutit de utilizatori.Sunt multe informatii credibile ce ar trebui sa ajunga la cat mai multe persoane care traiesc “vecini cu ignoranta”.Daca vor sti sa-si selecteze informatiile !

  Răspunde

Lasă un comentariu