Tunurile uriaşe ale lui Hitler

În ianuarie 1944, trupele aliate care se aflau în Italia au intrat în bătaia artileriei grele germane. Obuzele de mare putere erau trase de două piese de artilerie de cale ferată, aflate la 45 de kilometri depărtare. Trupele aliate, ţinta bombardamentelor, au botezat cele două arme „Anzio Annie” şi „Anzio Express”. Cele două tunuri de tip K5- E fuseseră trimise în Italia pentru a fi expediate în Tunisia, pentru Afrika Korps.

Cum campania din Tunisia s-a încheiat înainte ca tunurile să fie trimise, ele au rămas în Italia. Tunul K5 era considerat a fi una din cele mai bune piese de artilerie de cale ferată din lume. În Italia, ele aveau să-şi dovedească valoarea. Acest film documentar subtitrat spune povestea celebrelor tunuri K5, supranumite „Leopold”.

6.98

Nota: 6.98/10 din 42 voturi

Alte filme interesante

Deceniul ascuns: Anii ’80 în România

2024
10

Cum a fost, de fapt, viața în România anilor '80? Serialul documentar Deceniul ascuns ne invită să privim dincolo de clișee.

deceniul ascuns

Goana după atomul pașnic. „Proiectul nuclear românesc”

2022
8.09

Filmul prezintă istoria programului nuclear al României, început în anii '50, ca parte a eforturilor de obținere a independenței energetice.

Regele comunismului: Pompa și fastul lui Nicolae Ceaușescu

2002
7.8

Regele comunismului: Pompa și fastul lui Nicolae Ceaușescu are ca temă centrală cultul personalității din România în perioada 1965-1989.

regele comunismului - pompa si fastul lui nicolae ceausescu

Moștenirea clandestină: Tezaurul României de la Moscova

2022
9.27

Tezaurul României de la Moscova prezintă o poveste veche de mai bine de 100 de ani, care întrunește elementele unei operațiuni secrete.

  • >