Tesla, maestrul fulgerelor

Documentarul Tesla, maestrul fulgerelor urmărește destinul incredibil al lui Nikola Tesla, un inventator a cărui valoare este adesea subestimată. Om de știință de geniu, personalitate excentrică și lipsită de simț antreprenorial, Nikola Tesla a fost unul dintre cei care au pus bazele tehnologiilor moderne. Cercetările sale sunt de actualitate și la mai bine de 70 de ani de la moartea sa.

Nikola Tesla a inventat și a dezvoltat multe dintre tehnologiile electrice care constituie baza tehnologiilor moderne. Printre acestea se numără transmisia de curent alternativ și motoarele electrice, comunicațiile de frecvență înaltă – baza radioului și a televiziunii, corpurile de iluminat cu neon, controlul radio de la distanță și radiațiile X.

Dar geniul său vizionar și talentul său tehnic au fost umbrite de lipsa sa de talent în afaceri și de personalitatea sa excentrică. După ce a murit falit în 1943, lucrările sale „pierdute” despre construcția unei „raze a morții” au devenit subiectul intrigilor internaționale. Cercetările sale asupra armelor cu fascicule de particule au dus la crearea unei serii de programe militare de cercetare, precum Inițiativa de Apărare Strategică, denumită și SDI sau „Star Wars”.

9.08

9.08/10 din 53 voturi

Filme similare

6 comentarii la „Tesla, maestrul fulgerelor”

  1. Se scrie NICOLAE TESLA, pentru ca a fost roman din croatia, adica istroroman (si nu sarb din croatia sau croat cum este prezentat de cioclopediile habarniste de lingua ingles)! Scrieti ca nu a avut simt antreprenorial de parca toata lumea ar trebui sa-l aiba si este rusinos sa nu-l ai. Aflati si voi ca laboratoarele lui Tesla au fost in mod repetat vandalizate de oamenii lui edison care ca un individ cu 3 clase primare ce era, recurgea la astfel de metode mafiotice pentru intimidarea concurentei si furtul ideilor (pe care oricum nu putea sa le inteleaga), unui gigant al stiintei si savant autentic. Mai tarziu la fel i-a facut si marconi care a furat schemele radioului cu care a facut prima transmisie radio intercontinentala. Tot la furt s-a pretat si madam curie care a copiat lucrarilre Ștefaniei Maracineanu adevarata descoperitoare a radioactivitatii artificiale si exemplele pot continua pentru ca sunt foarte multe dealungul istoriei si chiar in prezent. Fiindca nu stiti, si pentru a nu va imprastia nestiinta, puneti mana pe carte micutilor. Altfel, ramaneti micutii pigmei ridicoli de acum. Geniul Romanesc va ramane viu totdeauna in pofida voastra si peste voi si a celor ca voi!

    Răspunde
    • Ma bucur cand vad si romani mandri. Asa ar trebui sa ne simtim: un popor de regi. Pentru ca asta suntem. Si daca mai sunt din cei care se rusineaza ca sunt romani, sunt cei care trebuiau sa plece… si n-au plecat.

      Răspunde
      • Nicu Teslea și frații Dane, surorile Marița/Măriuca, Angelica ș. a. m. d.,
        după Densușeanu ardeleni, o istorie a lor accesați „Eminescu în circuitul universalul” la limba istroromână

        Răspunde
    • esti penibil cu toti romanii tai care cum naiba ai fost fraieriti toti timpul! Poate nu stiai dar extrateresti care au inventat omul tot romani erau si veri cu jack norris pe deeasupra

      Răspunde
  2. O fi fost roman, dar nu cred ca asta l-a interesat prea mult pe Nic. Oricum a trait si el in alta tara(ca si Brancusi de ex, care a primit numai rahaturi(scuzati) de la romani in timpul vietii)si acum ne dam mari conatioanali de-ai lui. Tesla a creat pt umanitate si cand va veni timpul, vom putea beneficia de ceea ce a facut…ca de atatea altele. Mai bine ne-am uita la cei care acum sunt in viata si am vedea cum ii tratam, decat sa ne certam sau sa ne mandrim ca au fost „ai nostri” post-mortem.

    Răspunde

Lasă un comentariu