Teoria conspirației – A ajuns omul pe Lună?

Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?

Zeci de imagini au făcut înconjurul Globului pe 20 iulie 1969, când echipajul Apollo 11, format din cosmonauții Neil Armstrong, Buzz Aldrin și Michael Collins, a marcat prima prezență a omului pe Lună. A fost un moment unic în istorie, iar lumea părea să se fi schimbat definitiv odată ce Armstrong a fost primul om pe Lună. Cu toate acestea, în curând au început să apară îndoieli despre autenticitatea aselenizării, un mister care continuă până în zilele noastre și în jurul căruia s-a conturat o adevărată teorie a conspirației.

Mai mulți oameni de știință au ridicat o serie de întrebări care nu și-au găsit încă răspunsul. În Teoria conspirației – A ajuns omul pe Lună?, oameni de știință și experți vorbesc despre posibilitatea ca agenția spațială americană să fi trucat imaginile din timpul misiunii Apollo 11. Dacă nu există aer pe Lună, de ce drapelul american flutura în imaginile difuzate după încheierea misiunii?

Se poate ca fotografiile NASA să fie trucate? Este oare posibil ca oamenii să supraviețuiască radiațiilor letale din spațiul cosmic? Conform lui David Persey, fotograf și regizor renumit, dovezile unui trucaj se află chiar în fotografiile și imaginile NASA. El susține că multe dintre ele conțin inconsistențe și anomalii care conduc spre o singură concluzie: călătoria pe Lună a fost regizată de către americani.

7.74

7.74/10 din 43 voturi

Filme similare

20 de comentarii la „Teoria conspirației – A ajuns omul pe Lună?”

 1. cele mai mari minciuni care lea avut NASA vreo data si nimic nu e adevarat din tot ce au facut pana acum,dar si guvernul e inplicat an toate astea doar casa ascunda minciunile sin greselele facute de ei?????????????????????????

  Răspunde
 2. Una dintre cele mai halucinante si ridicole teorii ale conspiratiei e cea legata de faptul ca omul nu ar fi fost pe Luna.
  Defapt, fiecare element declarat de conspirationisti ca fiind suspicios, a fost “demontat” bucata cu bucata de oameni de stiinta din toata lumea (inclusiv din Rusia), in zeci de emisiuni, pe canalele Discovery, in ultimii 20 de ani.

  Un exemplu:  “De ce flutura drapelul daca nu exista aer pe Luna” ?
  Asta e doar una din intrebarile care ii fac sa zambeasca pe cei care cunosc fizica. Pai flutura tocmai de-aia: ca nu exista aer. Si flutura si acum. Neexistand frecare (cu aerul), iar gravitatia fiind aproape de zero, orice corp caruia i se imprima o miscare initiala pe Luna, isi va pastra acea miscare f. mult timp de la acel moment. Cu alte cuvinte, atunci cand manipulez un steag pe Luna, e imposibil sa nu-l misc putin, sa nu-l flutur, pana apuc sa-l fixez… Iar acea miscare (fluturare) va continua ani buni dupa ce plec de acolo.

  Alt exemplu: “Este oare posibil ca oamenii să supraviețuiască radiațiilor letale din spațiul cosmic?”
  Raspunsul poate veni sub forma unei alte intrebari: cum au trait (si traiesc) cei care au desfasurat SUTE de misiuni in spatiul cosmic, in afara navetelor Endeavour, Challenger, Columbia, Discovery (imbracati in costumele de astronaut), sau cei care au construit Statia Spatiala Internationala si care si acum desfasoara misiuni in exteriorul statiei, adica in spatiul cosmic ? Spatiul cosmic e acelasi: si la 500 km si la 300 000 km “deasupra” Pamantului.

  Peste 95% dintre cei care sustin aceasta teorie a conspiratiei, sunt oameni care nici macar nu sunt bine informati, in sensul ca intotdeauna folosesc termenii la singular (“aselenizare”, “zborul cu oameni catre luna”…etc), ca si cand ar fi fost vorba de o singura misiune Apollo soldata cu debarcarea americanilor pe Luna. …iar dintre acestia, peste 90% cred ca e vorba de un singur om care a pasit pe luna (!)
   
  Pai mai fratilor, sunt 12 oameni care au pus piciorul pe luna, in 6 zboruri !
  Apollo 11 a dus primii oameni pe Lună, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin, la 20 iulie 1969.
  Misiunea Apollo 12 s-a lansat in 14 noiembrie 1969 si i-a dus pe Luna pe Charles “Pete” Conrad si pe Alan L. Bean. Intoarcerea pe Pamant a fost in 24 noiembrie.
  Apollo 14 a inceput cu lansarea de la 31 ianuarie 1971, și a continuat cu aselenizarea de la 5 februarie. ianuarie 1971. Modulul Lunar a aselenizat în formațiunea Fra Mauro (care era destinația nereusitei misiuni Apollo 13). Pilotii au fost Alan Shepard si Suart Roosa.
  Misiunea Apolo 15 a început la 26 iulie 1971 și s-a încheiat pe 7 august. A fost prima misiune in care s-a folosit rover-ul lunar. NASA a numit-o cel mai de succes zbor cu echipaj uman realizat vreodată. Pilotii au fost David Scott si James Irwin.
  Misiunea Apollo 16 a fost lansată la 16 aprilie 1972 și s-a încheiat la 27 aprilie. Echipajul: John Young si Charles Duke.
  In 7 decembrie 1972, Eugene Cernan si Harrison „Jack“ Schmitt au fost ultimii oameni care au pasit pe Luna, cu ocazia ultimei misiuni Apollo (Apollo17)
  In total, doisprezece oameni au pus piciorul pe Lună, până la sfârştul programului Apollo (in decembrie 1972), in 6 zboruri.
  REPET: 12 OAMENI AU PUS PICIORUL PE LUNA IN 6 ZBORURI !
   
  Acuma, daca vrei sa faci o cacealma, o faci si tu odata, o faci de 2 ori, de 3 ori…. Cat de tampit poti sa fii ca sa o faci de 6 ori la rand ?! Cat de prosti trebuie sa-i crezi pe cei pe care vrei sa-i pacalesti ?
   
   
  Dar vreau sa va prezint numai DOUA dintre cele mai relevante dovezi care demonstreaza ca omul A FOST pe Luna, sunt urmatoarele:
   
  1. LLRE (Lunar Laser Ranging Experiment)
  Si in prezent se efectueaza LLRE care deja nu mai e experiment ci e ceva banal si totodata foarte util oamenilor de stiinta ce se ocupa cu astronomia si astrofizica.  Pe scurt, in ce consta acest experiment: de la observatorul McDonalds-Texas se emite o raza laser catre niste dispozitive numite retroreflectoare (sau deflectoare) care au fost montate pe Luna cu ocazia Apollo 11. Raza LASER se intoarce inapoi la emitator si, in functie de timpul dintre emisie-receptie, se calculeaza cu precizie de micron distanta dintre Pamant si Luna. Acest proces de masurare se repeta ZILNIC !Accesul la acest observator e liber publicului.
  In ultima vreme, observatoare astronomice din Hawai, California, Franta, Australia si Germania fac aceleasi teste, pe aceleasi retroreflectoare.
  INTREBARE: Daca nu au fost oameni pe Luna, cine a montat acele dispozitive ?
   
  2. In ultimii 2 ani au aparut fotografii, publicate de astronomi amatori, care au fost realizate cu telescoapele lor, si care surprind in unele imagini captate, nu numai rover-ul lunar folosit in misiunile Apollo, ci si urmele lasate de acesta.
  ATENTIE ! Vorbim de astronomi amatori ! Adica de o comunitate de pasionati, din toata lumea (vreo 30 000), care isi cheltuie toti banii pe aparatura si pe care ii doare fix in pix de conspiratii si alte teorii, scopul lor final fiind unul simplu: sa fie primii care descopera ceva inedit, si, daca se poate, sa devina celebrii in urma descoperirilor facute (vezi cazul lui Peter Jalowiczor, in varsta de 45 de ani, care nu a avut niciodata un telescop acasa, dar care a reusit, in urma unor calcule matematice complexe, sa furnizeze oamenilor de stiinta suficiente informatii pentru a stabili existenta a patru noi exoplanete (planete din afara Sistemului Solar)).
   
   
  Oamenii de stiinta din toata lumea au fost niste prosti ?
  Adica facultati, universitati, observatoare astronomice, laboratoare si institute de cercetari de prestigiu din lume, care au cercetat mostrele de roci selenare si care au avut acces la o gramada de date, pe care le-au prelucrat si le-au folosit intr-o gramada de alte proiecte in ultimii 50 de ani, nu sunt decat niste vagauni pentru oameni cu cativa neuroni, care nu au fost in stare sa-si dea seama de fals atatia ani ?????? Sau si-au dat seama, dar le-a pus cineva pumnul in gura ? ..La toti ??? Haida-de ! Chiar LA TOTI ? Si nimeni n-a zis nimic, si de nicaieri n-a rasuflat nimic, timp de mai bine de o juma’ de secol ?? Mai sa fie !
   
  Rusii au fost si sunt inca niste prosti ? In primul rand la ei ar fi trebuit sa ne asteptam sa conteste, primii, faptul ca americanii au pasit pe Luna, mai ales in contextul istoric din anii ’60.
  RASPUNS: NU ! Rusii NU au fost deloc prosti. Tocmai de aceea au lansat aceasta “zvonistica” ce mai are ecouri si in ziua dea azi , si care din pacate a avut lipici la unii oameni, dar care in niciun caz nu sunt oameni de stiinta, in adevaratul inteles al cuvintelor.

  Dar, treptat, treptat, ridicolul acestei teorii devine tot mai evident (acest film a fost facut inainte de construirea Statiei Spatiale Internationale).
   
  In afara de “spectaculoasele dovezi” ale acestei “conspiratii”, eu va recomand sa cititi si altceva, folosind cuvintele cheie “dehoax moon”…Ce-i drept, acestea din urma sunt mai putine (pentru ca oamenii de stiinta sunt in numar mic pe planeta Pamant) si mai putin populare (pentru ca acesti oameni sunt in general plicticosi si nu prea sunt luati in considerare de “generatia youtube”)…

  Răspunde
  • Pe bune!?

   Si cum de atunci pana acum nu a mai fost nimeni?
   Ce nu ai mai ajuta pe americani? Cumva tehnologoa care acum este de mii de ori mai avansata!?. Adica au fost pe luna, cand in tarile slab dezvoltate inclusiv la americani, abia apareau televizoarele si abia prin ’90 aparea pc-urile…dar acum cand fiecare are un laptop, tv-led, tableta, etc, …americaniii nu mai sunbt interesati!?
   Eu m-as duce in locul lor numa asa sa demontez teoriile…
   Adevarul este ca nu au fost niciodata pe luna.

   Răspunde
   • Si atunci cine a montat oglinzile cu ajutorul carora masuram distanta dintre Pamant si Luna ? Poti incerca si tu acasa daca iti iei echipamentul potrivit. “Oglinzile” (reflectoarele) montante cu misiunea Apollo 11 sunt acolo, poti sa gasesti informatii despre locul in care se afla si chiar sa faci masuratori de distanta daca ai habar cum.

    Răspunde
    • ce oglinzi ba dobitocule alea pot fii duse cu sateleti artificali asa cum au dus si roboti pe marte nu am ajuns pe luna sunteti naivi si dobitoci astia care cred asta !!!

     Răspunde
   • De ce nu mai fac misiuni pe luna? Hmm, poate ca si-au atins scopul in anii 60 – 70?
    De ce nu mai fac o misiune ca sa demonteze gunoaiele astea? Hmm.. poate din cauza costurilor enorme care, nu uita, sunt platite de cei care vara taxe la stat si sunt si asa frustrati la maxim din cauza razboilui afgan care a mancat o mare parte din buget ar fi de porc sa mai strice astia vre-o 40 miliarde ca sa demonteze un rahat in ploaie.

    Răspunde
 3. mam uitat la kiteva dokumentare ruse ,si totusi cum zic ca rusii nu zic nimic se inseala ,dupa ce vezi documentarele lor e imposibil sa mai crezi in faptul ca a ajuns cineva pe luna toate urmele ,flagul nu se misca into parte in alta ca sa fie asa cum zic unii din inertie el se duce doar intro parte cu inensitati care variaza deci e clar aici,test de rusi ciar in loc fara aer cu pamint de pe luna urma nu ramine,sariturile efectuate de astronauti sunt prea joase pentru cele 9 kg care le aveau acoloavand aceiasi forta,referitor la radiatii conform studiilor rusilor trebuie pereti de 1 metru din plumb pentru a putea trece,,in comparaie cu 7 cm de aluminiu folositi,si daca au asa costume de performante de ce nu leau folosit la catastrofele de la centralele nucleare,,si de ce la revenirea astronautilor cind rusii au iesit in ocean sa ajute la gasirea capsulei au fost fugariti cu tunurile de americani.mai sunt inca ft multe argumente asta sunt doar citeva

  Răspunde
 4. Totul este o minciuna … americani mincinosi..Pun pariu si bag si mana in foc ca americanii au anumite cunostinte despre extraterestri.Puteti rade voi insa la cate documentare m`am uitat eu nu stiu ce sa mai zic…insa calatoria pe luna este o minciuna totala …100% o minciuna..imagini video trucate..poze trucate…doamne fereste…sigur este ceva pe luna.. sigur este ceva poate rau la prima vedere…insa americanilor le este frica sa puna piciorul pe luna…mincinosii…rusine.

  Răspunde
 5. e simplu..daca tot au facut atatea expeditii….de ce nu fac si in prezent? ca doar stiinta a avansat..ne e mult mai usor…deci au putut doar atunci? acum nu se mai poate?? hahahah

  Răspunde
 6. Mișcarea steagului? L-au mișcat ei când l-au înfipt acolo și mișcarea a mai continuat! E așa de simplu.

  Răspunde
 7. De ce nu au mai fost pe lună de atunci? Câteva aselenizări au fost suficiente ca să se culeagă niște date, să se vadă dacă este posibil, să le dovedească sovieticilor că sunt superiori și apoi au hotărât că alte călătorii acolo nu servesc la nimic, ci sunt doar bani risipiți. Și nu aveau nici ei prea mulți. Vedeți datoriile actuale ale guvernului american și bugetul precar al NASA!

  Răspunde

Lasă un comentariu