Mașini extreme – Submarinele nucleare

Acest episod din Mașini extreme face o incursiune în lumea fascinantă a celor mai scumpe arme strategice din lume: submarinele nucleare. Nimeni nu știe unde se află, nimeni nu le poate vedea venind, iar când lovesc, o fac cu o putere proiectată să distrugă orice țintă.

Submarinele nucleare, cele care poartă peste jumătate din arsenalul atomic al lumii, pot sta scufundate luni întregi, gata de lansare, cu totul nevăzute. Oceanele lumii sunt patrulate de peste 500 de submarine, care vânează şi scufundă vasele de suprafață, dar şi submarinele inamice. Lansează rachete și trupe de comando şi pot ajunge oriunde, chiar şi sub gheața arctică.

Submarinele nucleare sunt alimentate de reactoare nucleare. Față de submarinele convenționale, performanțele acestora sunt considerabil mai mari: propulsorul nuclear, fără a depinde de aer, face ca submarinul să nu fie nevoit să iasă la suprafață frecvent, ca în cazul navelor convenționale.

Puterea enormă generată de reactorul nuclear le permite să opereze la viteze mari timp îndelungat. Cu toate acestea, din cauza costurilor foarte mari ale tehnologiei nucleare, foarte puține state își permit un astfel de arsenal.

7.19

7.19/10 din 36 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu