Sirenele – Satanismul în muzica rock

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 5.0/10 (14 voturi)

Descrierea filmului

Când rock ‘n’ roll-ul a apărut în anii ‘50, și efectele sale asupra tinerilor au devenit cunoscute, era ceva natural ca acesta să fie ridiculizat ca fiind muzica Diavolului. A fost în același timp atacat ca fiind decadent, periculos, imoral, obscen, și chiar ca făcând parte din strategia comunistă de atac psihologic asupra Vestului. Acesta este un film documentar grecesc despre valențele oculte și satanice ale muzicii rock.

Muzica rock a fost una dintre primele mișcări culturale din America ce era, oarecum, fără culoare; muzicieni albi preluau melodii ale compozitorilor negri, muzicieni negri preluau melodii ale compozitorilor albi. Puștii albi cumpărau discuri înregistrate de artiști negri, lucru care a alarmat elementele segregaționiste și fundamentaliste din societate.

Multe forțe s-au aliat la sfârșitul anilor ‘50 pentru a pune capăt amenințării, înainte de a scăpa de sub control. Astfel Elvis a fost recrutat, Chuck Berry arestat, Jerry Lee Lewis pus pe lista neagră. Eddie Cochrane și Buddy Holly au fost uciși în accidente, iar Little Richard a devenit predicator. Pe la începutul anilor ‘60, rock-ul era mort. Odată cu el dispăruseră mișcările din șolduri, dansul și petrecerile comandate de Diavol.

A fost o victorie de scurtă durată pentru legiunile decenței. Au apărut pe scenă The Beatles în 1964, și mai rău, Rolling Stones și Animals. Invazia britanică a fost întâmpinată cu acuzații de complot comunist și muzică a Diavolului, dar era prea mare ca să fie oprită. Cum la fel de mare era și numărul celor care ascultau această muzică.

Anii ‘60 au fost o perioadă de experimente necugetate și toane. Drogurile au devenit o componentă semnificativă a vieții populației albe din suburbii, pe măsură ce tinerii experimentau cu “iarbă” și LSD. Experiența drogurilor, combinată cu noua conștiință politică datorată în principal războiului din Vietnam și mișcării pentru drepturile civile, au ajutat la crearea unei noi mișcări underground a tinerilor, care a ajuns să fie cunoscută sub denumirea de counterculture, ale cărei îndemnuri erau “Turn On, Tune In, Drop Out and Never Trust Anyone Over Thirty.”

Tinerii au început să exploreze noi domenii ale spiritualismului. Unii au devenit atrași de religiile orientale ca budismul sau Krishna. Alții s-au îndreptat către domenii precum yoga. Iar alții au dezvoltat o curiozitate pentru new-age, astrologie, ESP și, în cele din urmă, satanism.

Momentul era potrivit; satanismul devenise “cool.” În 1966, un anume Anton LaVeya înființat biserica “oficială” a lui Satan, bazată pe cartea sa “The Satanic Bible“. Pe scurt, LaVey promova un stil de viață îngăduitor; dorințele erau lucruri ce trebuiau îndeplinite. Acesta practica ritualuri care implicau fluide corporale, care erau considerate sacre; drept rezultat unii au privit biserica sa ca pe un cult legat de sex.

LaVey nu s-a referit la diavol în sensul creștin, ci mai degrabă a văzut satanismul ca un mijloc de a exploata energia supranaturală care circula în universul înconjurător. Mișcarea a atras adepți din rândurile starletelor în devenire și a unor muzicieni mai puțin talentați. (Sursa: zalmoxys32.wordpress.com)

Mai multe documentare interesante

Răsună Valea: Orașele fantomă ale huilei

"Ultimele mine din Valea Jiului vor fi închise în următorii trei, cel mai târziu cinci ani. Așa a hotărât Guvernul României, împreună cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană. Peste...
VN:F [1.9.22_1171]
9.8

Inside job – Adevărul despre criza economică

Realizat în 2010 de Charles H. Ferguson, documentarul Inside job – Adevărul despre criza economică face o analiză a crizei economice de la sfârșitul anilor 2000. Filmul vorbește despre corupția...
VN:F [1.9.22_1171]
8.9

Cum trăiesc țiganii români cerșetori în Norvegia

Un film despre țiganii care au devenit un lucru comun în orașele norvegiene spune povestea a trei familii de cerșetori proveniți din România. Postul național de televiziune din Norvegia, NRK, a...
VN:F [1.9.22_1171]
8.7

Orașul Pripiat – Viața lângă Cernobîl

La 12 ani după explozia centralei nucleare, Orașul Pripiat – Viața lângă Cernobîl ne arată cum decurge viața în una din cele mai periculoase zone din Europa. Imaginile au fost...
VN:F [1.9.22_1171]
6.8

Copiii români vânduți pentru sex

Documentaristul BBC, Liviu Tipuriță, se întoarce în țară pentru a investiga zvonurile pe care le-a auzit, referitoare la creşterea bruscă a traficului de copii în prostituția din România. El se...
VN:F [1.9.22_1171]
7.5
 • lovecraft spune:

  filmul e facut de acei crestini fundamentalisti care nu pot accepta altceva decat rahaturile lor.
  diferenta intre un rocker care canta despre satana si un preot care binecuvinteaza o divizie militara care merge sa ucida,in nu stiu ce parte a lumi, e ca rocker-ul nu ucide.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • ldsjkfbhjfbkjbalfkjb spune:

   diavolul guverneaza Terra. simplu. diavolul e atat de rau incat ia infatiasarea atat a unui preot cat si a unui rocker. ambii nu stiu ce fac .cu siguranta rockerul incarcat de droguri si alcool nu stie ce face.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Fan Steaua spune:

   1 preotul i-a binecuvantat ca sa se intoarca cu bine nu ca sa se descurce mai bine decat la counter strike si sa dea doar headshoot-uri.
   2 muzica rock ucide sufletul dar si trupul cateodata promovand droguri
   3 fara preoti mantuirea nu ar fi posibila , fara rocker mantuirea ar fi mai usoara.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Al3x spune:

    Se vede nivelul tau de cultura, educatie si inteligenta dupa numele de la avatar asa ca nu am ce sa cer de la tine, se vede ca nu ai ascultat vreodata altceva in afara de manele si de populara, dar ai vrea sa asculti Whitesnake, care canta balade de dragoste, The Beatles care cantau despre iubire, prietenie si pace, Pink Floyd, Led Zeppelin, Aerosmith, Free, James Gang, Queen sau Rolling Stones, Eagles, Deep Purple, Guns n Roses etc. ? Ca sa nu mai spun de atatea formatii de rock crestin. Tu habar nu ai ce-i pe lumea asta, dar la ce sa ma astept dupa unul care isi pune la cont numele echipei favorite de fotbal…apropo, lumea ar fi mai buna fara fotbal, in care se baga atatia bani pentru un sport in care se da cu piciorul in minge, in loc sa se hraneasca saracii si sa se ajute bolnavii si cate familii s-au destramat din cauza sportului asta de rahat. Consumul de droguri a fost asociat cu rock-ul in anii 1960s, si asta in perioada hippie, flower-power cand exista cultura psihedelica si se consuma LSD, dupa aia s-a dus moda. In majoritatea melodiilor rock, drogurile sunt puse in lumina negativa, cel putin rockul nu promoveaza drogurile cum o face rapul. Rapul care este cea mai infecta muzica posibila (sau a doua cea mai infecta dupa manele) promoveaza drogurile, curvasaraia, prostitutia, multi au ajuns sa se drogheze, sa fie obsedati sexual de la rapul american, iar societatea romaneasca nu s-ar fi denaturat asa de mult de la tiganeala numita manele.

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • admin spune:

  nu cred ca as fi putut sa o spun mai plastic

  VN:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Hellraiser spune:

  Crestini cu creieru’ spalat

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Fan Steaua spune:

   tipul a adus o gramada de argumenet si are si experienta in domeniu tu ce sti???

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • edd spune:

  Nu pot sa citesc o asemenea subtitrare

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • mihai spune:

  aberant

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Fan Steaua spune:

   demonstreaza

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Catalin spune:

  Ce ataca satanele, comentatorii adica, e adevarat tot ce se spune. Of, fratilor, desteptati-va, lasati influentele din vest si de la televizor.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • ion spune:

   Dati-o pe manele, e mai de la noi !

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Ilie Li spune:

  ROCKUL MA AJUTA SA MA DESCARC DE STRES
  IN LOc ca sa vin acasa sa ma sfadesc cu mama.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • ldsjkfbhjfbkjbalfkjb spune:

   de ce te-ai sfadi cu mama in primu` rand? s

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Fan Steaua spune:

    pentru ca asculta rock :))))))

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Fan Steaua spune:

   te ajuta dar are si efecte negative insa pt a scapa de stres TREBUIE SA TE ROGI BUNULUI DUMNEZEU nu sa asculti ce zice satana prin intermediul muzici rock

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • ovidiu spune:

  Toate acestea sunt exprimari ale aceleiasi Surse. Oare nu cu acordul Divin au loc toate manifestarile de pe lumea asta? Intrebarea este de ce ne opunem crezand ca o manifestare este mai corecta decat o alta manifestare? Oare nu la asta se referea povata „sa nu judeci pe altul”? Oare nu asta este adevarata cauza a problemelor pe care le avem unii cu altii? Si in sfarsit, ce este oare mai important: ceea ce fac ceilalti… sau raspunsul nostru la ceea ce fac ceilalti? Nu-i asa ca pana la urma fiecare doarme asa cum isi asterne?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Hell is Not Here spune:

  In am sa comentez faptul ca ati scris gresit numele lui Anton Svandor LaVey (nu LaVeya ).

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • ldsjkfbhjfbkjbalfkjb spune:

  nu ma dau niciun sfant,am facut mai multe lucruri oribile decat voi toti la un loc dar e adevarat ce spune. credinta exista in calitate de credinta tocmai ca nu poate fi dovedita fizic si stiintific .Sunt muzician. stiu ce impact are muzica asupra oamenilor. stiu ca ascultand de ex. rolling stones creste apetitul sexual, si m-am folosit de asta o vreme ca sa vad apoi ca e doar amaraciune si acum regret. la fel cum exista Isus, exista si Satan, la fel cum exista magie neagra exista si Duhul Sfant. Curios e ca Satan face tot posibilul sa te atraga de partea lui , se foloseste de prostia oamenilor, ignoranta , slabiciuni , etc, cand de cealalta parte, Dumnezeu iti da sansa sa alegi fara sa te manipuleze , mai mult de atat te iarta indiferent ce ai facut atata timp cat esti sincer.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Fan Steaua spune:

  si in aceste vremuri grele BISERICA ORTODOXA TRIUMFA si asa va fii pana la sfarsitul veacurilor. Insusi IISUS HRISTOS a zis „…PE ACEASTA PIATRA VOI ZIDI BISERICA MEA PE CARE NICI PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI”.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Rock si iubire spune:

  Cine poate fi mai periculos si mai satanic decat cel care se prezinta mai aproape de Dumnezeu decat aproapele lui cu care nu este de acord. Oare acest incult care a scris articolul nu a auzit muzica rock in care este propovaduita iubirea de Dumnezeu si de creatiile lui? Sau, a auzit acest idiot vreo melodie rock in care este denigrat Dumnezeu si este laudat Satana??? Este un mare pacat sa arunci cu nooroi in semenii tai erijandu-te in propovaduitorul Domnului. Si aceasta este de fapt satanism.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • >