Războiul craniilor: Veriga lipsă

Titlu original: Searching for Lost Worlds: Skull Wars - The Missing Link

Astăzi, știm că primul pas în evoluția omului a fost făcut acum mai bine de cinci milioane de ani. Totuși, oamenii de știință n-au reușit nici până în ziua de astăzi să se pună de acord asupra locului în care s-a născut omenirea. În timp ce unii susțin că omul a apărut în Asia, iar alții spun că în Europa, antropologul Raymond Dart susține că a descoperit veriga lipsă în Africa.

În 1924, când Dart a descoperit un craniu uman în cavernele interzise ale Africii de Sud, s-a aprins una dintre cele mai mari controverse ale științei secolului XX. Acest film documentar ne arată cum descoperirea lui Raymond Dart a fost începutul bătăliei craniilor, o provocare îndrăzneață pentru știința din acea vreme. Dart a descoperit cel mai vechi craniu fosilizat în Taung, Africa de Sud. Craniul reprezenta un indiciu privind originea omului în Africa de Sud.

Cu toate acestea, din cauză că nu făcea parte din cercul oamenilor de știință renumiți, descoperirea sa a fost minimalizată și respinsă. Aceasta cu atât mai mult cu cât antropologii din acea vreme plasau originile umanității în Europa sau Asia. Controversele legate de teoria lui au continuat pentru multă vreme, dar într-un final ideile sale au fost acceptate de lumea științei.

6.83

6.83/10 din 6 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Războiul craniilor: Veriga lipsă”

  1. excellent, informative,and making one think, of what and where we came from …as an old biology instructor once said to know where you are going you must know where you have been    

    Răspunde
  2. yah an excellent lie fabricate from advocates of globalization world ,whit the idea that humanity descend from african anthropoids ,but in this case if that was true then the humanity would be nevere evolve so far like our civilization …and quess what in africa civilization was never civilization even now that it is mising ther….Whole this documentary is a fake!.I am wonder myself why all these ”science people”  used so frequent the wrongly term of  ‘human race’  and not HUMAN SPECIES how is correct..???!!!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu