Planeta noastră – Jungla

Titlu original: Our Planet: Jungles

Nu există pe pământ un loc care să exprime mai bine decât jungla umbroasă și aburindă sensul cuvântului „primordial”. Un film documentar despre locul în care peste tot sunt mistere ascunse, țipete parcă din alte lumi, prădători camuflați, insecte înțepătoare, plante sufocante și un sol moale, umed și impracticabil. Jungla este, în mintea multora, chiar lucrul din cauza căruia s-au născut civilizațiile.

Mare parte din această preconcepție vine din lipsa de cunoaștere a junglei, denumită și pădure tropicală. Junglele sunt locuri incredibil de complexe, mustind de viață în spațiul dintre pământul reavăn și coroanele enorme ale arborilor. Umanitatea nu a evoluat într-un asemenea mediu, cu toate că băștinașii au demonstrat că oamenii pot să se adapteze și chiar să trăiască bine aici – dacă învață legile junglei.

Planeta noastră este un excepțional film documentar serial de istorie naturală, ce reunește imagini spectaculoase de pe tot globul, surprinzând animale văzute extrem de rar, creaturi aproape mitice care trăiesc în aceste habitate.

6.51

6.51/10 din 47 voturi

Filme similare

3 comentarii la „Planeta noastră – Jungla”

  1. Buna ziua
    Aş vrea să vă rog daca ati putea pune si în aceasta ramură despre natura si anumite documentare cu imagini din natura pe fond muzical .
    Si daca sar putea să puneţi si Wild China despre China
    Daca mati înteles va multumesc frumos

    Răspunde

Lasă un comentariu