Civilizația s-a născut doar în șase regiuni ale lumii: Egipt, Mesopotamia, India, China, Peru și America Centrală. În fiecare din aceste zone, oamenii au evoluat de la mici comunități și au construit orașe cu mii de oameni. De ce au ales acești oameni să-și abandoneze modul de viață și să înființeze o societate mai complexă? Filmul documentar Piramidele pierdute din Caral încearcă să găsească motivele care au stat la baza mișcărilor sociale studiind mai multe civilizații dispărute.
Unii cercetători spun că acest lucru a fost posibil datorită dezvoltării comerțului, alții spun că dezvoltarea sistemelor de irigații a stat la baza dezvoltării societății. Alții – mai puțini, totuși – consideră că mișcarea a fost determinată de extratereștri.
Însă, încet, oamenii de știință au ajuns la un consens: dezvoltarea societății a fost posibilă datorită războiului. Teoria spune că doar frica de război i-ar fi putut motiva pe oameni să formeze societăți complexe. Pentru a dovedi teoria, a fost nevoie de descoperiri arheologice însemnate. Una dintre cele mai importante descoperiri au fost piramidele pierdute din Caral, unul dintre primele orașe din lume.
Cu o suprafață de peste 60 de hectare, situl arheologic de la Caral conține orașul străvechi Caral din Peru, cu o vechime de 4.600 de ani. Se pare că este cel mai vechi oraș din America de Sud, datând din aceeași perioadă cu piramidele din Egipt.
Un documentar interesant pentru pasionatii de istoria civilizatiei omenesti. Recomand
Craed ca este un pas pe drumul lung al cunoasterii si intelegerii civilizatiei omenesti.
Cat de departe suntem de orizont?
Deosebit de interesant ar fi dupa mine sa privim rasaritul.
Eu sper ca oamenirea sa se bucure de cu va afla.
Un documentar emotionant!
PENTRU PASIONATII DE ACULTURA