Pâinea noastră cea de toate zilele

Titlu original: Unser täglich Brot

Bine aţi venit în lumea producției alimentare industriale şi a agriculturii super-tehnologizate! Pe ritmul de benzi transportoare şi mașini imense, filmul ne arată, fără comentarii, locurile înspăimântător de robotizate în care mâncarea este produsă în Europa: spații monumentale, peisaje suprarealiste și sunete ciudate – un mediu rece, industrial, care lasă puțin loc pentru individualism.

Oameni, animale, culturi şi maşini de joacă un rol de sprijin în logistica de acest sistem, care oferă standardul de viață în societatea noastră. Pâinea noastră cea de toate zilele este tabloul unui ospăț greu de digerat la care toți luăm parte. O experiență care permite fiecăruia să își formeze propriile idei. Realitatea este uneori prea grotescă pentru a fi exprimată în cuvinte, iar acesta este un documentar care nu trebuie ratat. Filmul își are locul în fiecare școală.

9.12

9.12/10 din 34 voturi

Filme similare

20 de comentarii la „Pâinea noastră cea de toate zilele”

  • Sunt curios cum iti imaginezi tu realitatea, cum poti sa hranesti un numar atat de mare de oameni daca nu ai o industrie alimentara automatizata??? Tot ce am vazut in documentarul asta au fost niste oameni lucrand in conditii de maxima curatenie pe niste linii de productie. Daca facem pe curvele virgine crezand ca suntem niste persoane pline de compasiune putem, dar cadem in penibil.

   Răspunde
   • Se poate hrani numarul mare de oameni foarte usor, daca ar fi mai multa minte, ratiune si altruism.
    -multi mananca mai mult decat ar trebui
    -se arunca multa mancare
    -pentru producerea unui kg de carne se consuma mai multe kg de cereale (vreo 6-8kg, daca tin bine minte), deci daca am manca vegetale si cereale, ar fi mancare mai multa si am fi mai sanatosi.

    Automatizarea ajuta sa se poata obtine mancare ieftina, dar proasta, nesanatoasa. Nu se urmareste binele, sanatatea, ci cantitatea si profitul.

    Răspunde
 1. normal ca realitatea e groteasca cand ai stomacul plin, domnule autor. ia` sa stai tu vreo 2 zile ca mai mult nu-ti dau fara mancare, sa te vad atunci ce scrii… uiti ca suntem 6 miliarde de locuitori pe planeta
  documentarul e foarte bun

  Răspunde
 2. deci am ramas blocata in fotoliu si nu m-am miscat din el până la sfârșitul filmului!!!!!!!!!! Ce să facem, asta e….. Bietele animale… bieții de noi. Africanii nu mănâncă atât și e cum e….

  Răspunde
 3. Productia Alimentara Industrializata are doar un singur scop de (a ne ucide incet pe toti prin inserarea in hrana a aditivilor si emulgatorilor). Naivitatea Romanului este evidenta mai ales cand au creierul spalat. Taranul este baza productiei si culturilor naturale. Cititi, vizionati si informativa mai bine inainte sa scrieti ineptii aici la comment-uri.

  Răspunde
 4. Nu puteti sa acuzati oamenii care ucid animalele ca sa va dea voua carnati si mici la gratare. Singurii raspunzatori de aceste crime SUNTETI VOI deoarece prin consumul de carne incurajati continuarea acestor masacre. Am renuntat complet la orice fel de carne de 3 luni si ma simt foarte bine si usor. Doar peste mai mananc ocazional si sper ca in viitorul apropiat sa renunt complet si la el si la lactate si oua si sa trec strict pe vegetale : fasole, mazare, varza, nuci, alune etc. Prostia e la ea acasa cand cineva afirma ca nu se poate trai cu vegetale. Dentitia omului este primul lucru care ar trebui sa dea de gandit pentru ce fel de hrana a fost creat. Dar unde creier nu e, ramane doar capatana seaca si e mai simplu sa spui „dar ce mai mananci?”

  Răspunde
  • Pai daca dentitia „este primul lucru care ar trebui sa dea de gandit” atunci de ce avem si canini? Nu mai abera in halul asta, ca nu-ti face bine.Omul a fost construit sa consume atat vegetale cat si animale. Unele proteine vegetale nu se sintetizeaza fara cele animale. Mai degraba ar trebui sa fim noi, oamenii normali, revoltati de acuzele astea nefondate. Faptul ca pana acum ai bagat destingherit in tine de toate si de 3 luni nu mai mananci carne nu-ti da dreptul sa arunci cu acuzatii in stanga si in treapta. E asa, cam impocrit din partea ta si cam urat.

   Răspunde
  • Dentitia omului este cea a unui omnivor! Daca nu stiai asta si mai si aberezi in gura mare, decizia de a devenii iebivor ti se potriveste de minine!

   Răspunde
 5. Ca sa va convingeti mai bine de ceea ce suntem in stare sa facem vietuitoarelor de langa noi ,va rog sa cautati si filmul ,,pamantenii,,…si tineti-va bine..e foarte convingator…Poate luati si o hotarare (va fi in favoarea tuturor) Domnul cu noi…

  Răspunde
 6. Multumesc pentru filmele care le dati sant foarte bune pentru cei care nu au cum sa stie si sa vizioneze cum sant produse industrial prdusele vegetale si cele animale.Foarte interesant tot ce dati. Sant pensionar dar cu putin pot sa sustin prin mici sume de lei.Va multumesc mult.

  Răspunde

Lasă un comentariu