Păcătoasa Teodora

Păcătoasa Teodora este un film documentar despre procesul prin care o tânără din România devine călugăriță. Filmările au avut loc la mănăstirea Văratec, iar personajul principal este tânăra Teodora, viitoarea măicuţă Teodora, „logodită cu Isus”.

Viaţa Teodorei va fi marcată de alegerea sa, de iubirea şi căsătoria cu o fiinţă fără trup. Alegerea să este alegerea făcută şi de cele 450 de surori de la Văratec, iar documentarul prezintă pas cu pas drumul, de la pregătirea celor trebuincioase acestui moment până la convertirea în măicuța Teodora. Intrăm în taina acestui ritual despre care mulţi nu ştiu mare lucru.

Suntem iniţiaţi pas cu pas în ceea ce înseamnă să te pregăteşti fizic şi sufleteşte. Cunoaştem pe cei ce sunt alături de tânăra Teodora, familia, măicuţele, tinerele de vârste apropiate. Vedem o latură puţin ştiută a acestei vieţi devotate credinţei.

Pe lângă călătoria spirituală a Teodorei, documentarul prezintă şi câteva fragmente despre greutăţile întâmpinate de cele ce au ales această vocaţie. De la bătrânele maici ce au luptat cu propriile familii pentru a rămâne în mănăstiri, până la tinerele care abia încep această experiență.

Păcătoasa Teodora a avut premiera în anul 2011, în la Festivalul de Film Astra de la Sibiu.

7.25

Nota: 7.25/10 din 12 voturi

Alte filme interesante

Ultima prescură. Paștele la români

2010
9.33

Un documentar despre dispariția ultimilor păstrători ai valorilor ancestrale ale poporului român, prins în iureșul dement al globalizării.

Thanatos: Ultima călătorie. Ce se întâmplă când murim?

Thanatos: Ultima călătorie este un film pentru toate vârstele, menit să te ajute să înfrunți teama de necunoscutul suprem: moartea!

Thanatos Ultima călătorie. Ce se întâmplă când murim

Häxan: Vrăjitoria de-a lungul veacurilor

1922
6.67

Häxan: Vrăjitoria de-a lungul veacurilor este un amestec curios de documentar și film horror. A fost interzis și cenzurat în multe țări.

Häxan: Vrăjitoria de-a lungul veacurilor

Efectul umbrei: De ce oamenii buni fac lucruri rele?

2009
7.86

Efectul umbrei explică motivele pentru care ne înfuriem, țipăm la părinții sau la copiii noștri și cauzele pentru care ne autosabotăm succesul.

>