Păcătoasa Teodora

Păcătoasa Teodora este un film documentar despre procesul prin care o tânără din România devine călugăriță. Filmările au avut loc la mănăstirea Văratec, iar personajul principal este tânăra Teodora, viitoarea măicuţă Teodora, „logodită cu Isus”.

Viaţa Teodorei va fi marcată de alegerea sa, de iubirea şi căsătoria cu o fiinţă fără trup. Alegerea să este alegerea făcută şi de cele 450 de surori de la Văratec, iar documentarul prezintă pas cu pas drumul, de la pregătirea celor trebuincioase acestui moment până la convertirea în măicuța Teodora. Intrăm în taina acestui ritual despre care mulţi nu ştiu mare lucru.

Suntem iniţiaţi pas cu pas în ceea ce înseamnă să te pregăteşti fizic şi sufleteşte. Cunoaştem pe cei ce sunt alături de tânăra Teodora, familia, măicuţele, tinerele de vârste apropiate. Vedem o latură puţin ştiută a acestei vieţi devotate credinţei.

Pe lângă călătoria spirituală a Teodorei, documentarul prezintă şi câteva fragmente despre greutăţile întâmpinate de cele ce au ales această vocaţie. De la bătrânele maici ce au luptat cu propriile familii pentru a rămâne în mănăstiri, până la tinerele care abia încep această experiență.

Păcătoasa Teodora a avut premiera în anul 2011, în la Festivalul de Film Astra de la Sibiu.

7.50

7.50/10 din 10 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu