Misterul dispariției albinelor

Titlu original: Le Mystère de la disparition des abeilles

Începând cu anul 2006, albinele au început să dispară. Dar aceste insecte sunt esențiale pentru supraviețuirea speciei umane. Oamenii de știință care încearcă să înțeleagă acest fenomen ajung cu toții la aceeași concluzie despre misterul dispariției albinelor: pesticidele folosite la scară largă cauzează o boală ciudată, ce le ucide încet, conducându-le spre extincție.

Astăzi, o treime din alimentele de pe planetă depinde în mod direct de albine, cele mai importante polenizatoare agricole. Dar iată că, de mai mulți ani, aceste insecte mici au început să dispară cu milioanele, în mod misterios. Vom fi capabili să facem față acestui dezastru iminent?

Desfășurată cu rigurozitate, realizarea filmului documentar de investigație al lui Mark Daniels a durat 18 luni, dar a reușit să clarifice o problemă cu ramificații complexe. Pe câmpurile unde albinele își caută hrana, în spatele microscoapelor și față în față cu un filosof scoțian apicultor, camera ne poartă într-un tur de forță în jurul lumii pentru a înțelege cum ne împingem și pe noi în pragul dispariției, otrăvind totul în jurul nostru.

9.08

Nota: 9.08/10 din 12 voturi

Alte filme interesante

Relatări de la tsunami: Cel mai costisitor dezastru din istorie

2020
10

La 9 ani de la tsunami-ul din martie 2011, șase oameni remarcabili povestesc cum au trecut peste acest dezastru de o amploare inimaginabilă.

relatari de la tsunami_compressed

Delta Dunării: Paradisul aproape pierdut

2012
9.5

„Delta Dunării: Paradisul aproape pierdut” prezintă tragedia Deltei, singura deltă declarată rezervație a biosferei de către UNESCO.

delta dunarii paradisul aproape pierdut featured_compressed

Transalpina – Drumul regilor

2010
8.68

Lansat în 2020, documentarul „Transalpina - Drumul regilor” ne propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi.

transalpina drumul regilor_compressed

Natura umană

2021
8.33

Filmul prezintă situația animalelor din fermele românești, punând la îndoială etica din spatele utilizării și sacrificării lor.

>