Misterele din Puma Punku

Acestea sunt, fără îndoială, cele mai vechi și mai enigmatice ruine de pe fața pământului. E greu să ne imaginăm cum de nu au ajuns să fie considerate una dintre cele mai mari minuni ale ale lumii, precum Marea Piramidă din Egipt. Pentru că oricât de spectaculoasă ar fi, Marea Piramidă pălește în comparație cu ruinele de la Puma Punku, Tiahuanaco (pe teritoriul actul al Boliviei, America de Sud). Ansamblul de ruinele de la Puma Punku reprezintă doar una dintre cele patru structuri ale orașului antic Tiahuanaco. Celelalte trei sunt: Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya și Templul subteran.

Chiar și în raport cu tehnologia modernă și informațiile de ultimă generație, aceste structuri sfidează logica și îi derutează pe cei care caută să rezolve misterele pe care le reprezintă. Se spune că ruinele de la Puma Punku sunt cele mai fascinante și mai ermetice dintre toate. Cine a construit structurile? Cum? De ce au fost construite? Filmul documentar încearcă să prezinte misterul ansamblului de clădiri de la Puma Punku, probabil cel mai ciudat loc de pe planeta noastră.

8.58

8.58/10 din 69 voturi

Filme similare

12 comentarii la „Misterele din Puma Punku”

 1. mda.. foarte inteligent : extraterestrii 😐 din nou avem de-a face cu tendinta omului explica in totalitate un lucru inexplicabil (la fel ca in religie) de ce sa nu fi fost o civilizatie umana care a descoperit tehnologia si care sa fi fost stearsa de pe fata pamantului daca tot e cazul sa ne imaginam chestii.. ori si mai comun, un zeu 😐

  Răspunde
 2. EXAGERARI ale unor indivizi OBSEDATI de extraterestri-aliensi.
  Dar acestea nu sunt dovezi solide ca sunt create de fiinte de pe alte planete.Ce sens ar avea ca niste fiinte inteligente sa vina de la mii de ani lumina distanta si aici pe Terra sa taie niste blocuri de piatra din munte in diferite forme si apoi sa le
  asambleze…apoi pleaca fara sa lase vreo explicatie logica.
  Se stie ca acum cu peste 10.000 de ani in urma au existat
  civilizatii umane cu tehnologii avansate,exista chiar urme ale
  unor razboaie nucleare devastatoare,la Mohenjo daro,desertul cu
  sticla verde din Liban,vitrificari la Sacsayhuaman Peru,
  cratere atomice in bazalt in India,scrierile despre razboaie
  devastatoare din Mahabharata India etc sunt dovezi ale unei
  civilizatii disparute in urma unor razboaie devastatoare
  care astazi s-ar putea repeta !! stiind cat armament nuclear are
  SUA Rusia India Pakistan Franta China etc

  Răspunde
 3. Biblia este stiinta revelata.Daca te apropii de ea cu indoiala nu vei afla mare lucru.Ansa daca o iei foarte in serios vei fi uimit sa descoperi foarte multe lucruri care se leaga. Oameni de stiinta „invatatii” nu stiu sa raspunda la doua intrabari simple de clasa a patra cum este cu unghiul de 23,5 grade dintre axa pamantului si perpendiculara pe planul orbitei efectuate in jurul soarelui care determina formarea anotimpurilor si cum de la o eclipsa de soare umbra lunii lasata pe pamant se deplaseaza de la vest la est in loc sa fie invers.Si ar mai fi un amanunt .Pamantul fotografiat din spatiu este perfect rotund si nu turtit la poli cum ai invata pe elevi la astronomie.Asa ca chiar stiinta ai da de gol pe oamenii de stiinta ca sint mincinosi.Pai nu scrie clar in Biblie ca inainte de potop ingerii din cer au fugit pe pamant si s-au amperechiat cu femeile oamenilor si-au rezultat vestitii uriasi din vechime?Deaia au fost descoperite de arheologi schelete umane ce depasesc 3-4m.
  Piramidele din toata lumea au fost „fabricate” de ingerii(zeii) decazuti pentru a-si pregati revenirea in pragul Apocalipsei când vor fi izgoniti (alungati) din zilele vesniciei asa cum spune Scriptura.Asa ca ce este acum la moda pe canalele tv cu extraterestrii se potriveste cu venirea ingerilor ce nu pot sa recunoasca ca au fost izgoniti.Apocalipsa poate avea loc in secolul 21 sau 22 („N-au pace cei fara de lege” -Isaia versetele 21 si 22) iar sfarsitul timpului Universului(Apocalipsa 20 cu 11) poate sa vina (daca nu ma ansel) dupa anul 4375(Daniel capitolul 9 versetele 1,23,24,25,26,27).
  Astronomia spune ca pamantul are un unghi fix de 23,5 grade ce determina anotimpurile ori verificarea acestei teorii dea lungul Ecuatorului in ziua cind are loca echinoctiul de primavara dovedeste contrariul ca unghiul de 23,5 grade se modifica zilnic in cursul anului.Umbra lasata de un tarus perfect vertical in ziua echinoctiului merge perfect drept dea lungul Ecuatorului.

  Răspunde
  • george nu vreau sa te jignesc dar tu esti in urma cu teoria ta , mai bn ramai langa dumnezeul tau, care cada nu ai mai crede in el si ai lua tot trecutul si lai analiza cu atentie imi vei da seama ca nu exista si nu a existat niciodata nici un dumnezeu, ci doar frica de el suntem in anul 2014 stiinta dovedeste totul nu se vede cum traim si cum suntem manipulati de religie ,

   Răspunde
 4. Cind citesti mai multe site-uri si dai peste unul care i-ti confirma crezul te poti insela usor.Asa ca revin.Teoria cu unghiul am reverificat-o si nu este concludenta.Nu este relevanta demonstratia la niciuna din cele doua parti.Turtirea la poli iarasi nu este destul de concludenta ceva ar fi ,o turtire de doar 1/300 adica vreo 11 km.Ramane insa in continuare de demonstrat care teorie este cea adevarata geocentrica sau heliocentrica.Cand au fost intrebati astronautii sau astronomii de la NASA de ce nu prezinta o dovada filmata cand au fost pe luna a faptului ca pamantul se invirte in jurul propriei axe raspunsul a fost unul viclean.Ca nu se poate observa fenomenul deoarece totul este relativ in miscare.Ori vin eu si zic:in 2-3 zile se putea vedea o rotatie sau doua pentru ca luna i-si modifica pozitia fata de pamant undeva in jur de 24-36 de grade.Asa ca am recitit site-ul cu dusputa pe cele doua teorii si am vazut ca disputa se purta cu niste calcule complexe si greoaie ale vitezelor reale ale lunii si suprafetei pamantului in momentul unei eclipse de soare(umbra lunii se deplaseaza pe soprafata pamantului de la vest la est si nu invers cum sustineau ca trebuie sa se intimple cei ce erau impotriva teoriei heliocentrice.Si eu cred ca teoria geocentrica ramane valabila in urma unui altfel de rationament.Propun sa se faca simulari ale eclipsei de soare si sa se lucreze numai cu viteze unghulare.An permanenta trebuie sa se tina cont ca soarele se invarte in jurul pamantului de 29,5 ori mai repede decat luna.Altfel spus la o deplasare unghulara lunii de 1 grad trebuie sa-i corespunda in acelasi timp o deplasare a soarelui de aproape 30 de grade (29,5).Va rog si va invit sa verificati cele doua variante cu creionul pe hirtie.(Pamantul nu se poate roti in jurul axei proprii in acealasi timp cu doua viteze unghiulare diferite).

  Răspunde

Lasă un comentariu