Sicko

Sistemul de sănătate al SUA este defectuos și are pe conștiință multe decese; cam asta spune acest film documentar al regizorului care a lansat și Fahrenheit 9/11 și Capitalismul – o poveste de dragoste. Începând cu prezentarea câtorva victime ale acestui sistem, a unora care profită de pe urma acestui sistem și dezbateri pe tema dreptului deținerii și uzului de arme de foc, filmul trece într-o manieră satirică, dar gravă, prin țări cu sisteme de sănatate universale ca Franța, Marea Britanie sau Anglia.

Cea mai impresionantă e ultima parte, în care facem cunoștință cu cei care au ajutat voluntar la acțiunile de salvare a răniților și degajare a spațiului în urma incidentelor din 11 septembrie 2011, oameni cu un binemeritat statut de eroi și care s-au îmbolnăvit apoi din cauza inhalării de gaze toxice în timpul intervențiilor.

În propria lor țară, aceștia nu reușesc să aibă parte de îngrijire sau sprijin, așa că ajung în statul în care era cel mai puțin probabil să îi ajute cineva, fiind americani – Cuba.

7.29

7.29/10 din 24 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu