Indestructibilul Titanic

La vremea lui, Titanicul era de neegalat în lux. Era dotat cu piscină, sală de gimnastică și sport, băi turcești, o bibliotecă și un teren de squash. Camerele de zi de la clasa întâi erau placate cu lemn scump, mobilă și alte decorațiuni elegante. În plus, cafeneaua pariziană avea o bucătărie foarte agreabilă pentru pasagerii clasei întâi. Condițiile de la clasele a II-a și a III-a erau mai bune decât pe alte nave ale vremii. Titanicul avea patru ascensoare pentru pasagerii de la clasa întâi.

Pe data de 14 aprilie 1912, Titanic a lovit un iceberg la tribord, provocând o tăietură în carenă pe o lungime de 90 dintre cei 300 de metri ai navei. După 2 ore și 40 minute,  Titanicul s-a scufundat, rupându-se în două părți. În cele 20 de bărci de salvare au intrat 700 de oameni. Restul de 1.517 au murit în apa înghețată a Atlanticului.

Doar trei oameni au fost salvați din apă

Supraviețuitorii descriu scena drept terifiantă, cu sute de țipete ale oamenilor pe moarte. La o temperatură de 2 grade în apă și 5 grade afară, era doar o chestiune de timp până când urma să se facă liniște. Bărcile de salvare ce pluteau în jur nu au făcut nimic pentru a-i ajuta pe bieții oameni, pentru că le era teamă că vor fi scufundați de atâtea sute de oameni.

Un ofițer, Lowe, reușește să lege patru bărci una de alta și transferă oamenii din barca sa în cele patru. Se întoarce la locul scufundării, însă este destul de târziu. Îl așteaptă o imagine terifiantă, cu 1.500 de oameni morți înghețați în apa oceanului. A reușit să salveze patru oameni, dintre care unul a murit ulterior.

După câteva ore de așteptare, vasul Carpathia ajunge și îi ia la bord pe toți cei din bărci. După ce câteva ore caută în van alți supraviețuitori, se îndreaptă spre New York într-o atmosfera tristă și sumbră. Carpathia a fost considerată eroul salvator al supraviețuitorilor de pe Titanic. Mai multe monumente au fost ridicate peste tot prin lume în memoria celor peste 1.500 de victime.

7.64

Nota: 7.64/10 din 39 voturi

Alte filme interesante

Deceniul ascuns: Anii ’80 în România

2024
10

Cum a fost, de fapt, viața în România anilor '80? Serialul documentar Deceniul ascuns ne invită să privim dincolo de clișee.

deceniul ascuns

Goana după atomul pașnic. „Proiectul nuclear românesc”

2022
8.09

Filmul prezintă istoria programului nuclear al României, început în anii '50, ca parte a eforturilor de obținere a independenței energetice.

Regele comunismului: Pompa și fastul lui Nicolae Ceaușescu

2002
7.8

Regele comunismului: Pompa și fastul lui Nicolae Ceaușescu are ca temă centrală cultul personalității din România în perioada 1965-1989.

regele comunismului - pompa si fastul lui nicolae ceausescu

Moștenirea clandestină: Tezaurul României de la Moscova

2022
9.27

Tezaurul României de la Moscova prezintă o poveste veche de mai bine de 100 de ani, care întrunește elementele unei operațiuni secrete.

>