Sunt din satul Zece Prăjini, unde există cele mai multe fanfare din România. Dar nici una n-are gloria lor. Călători peste mări şi ţări, înnebunesc lumea pe unde cântă, cu trompetele şi tromboanele lor. Alături de Taraful Haiducilor din Clejani, sunt cea mai de succes trupă de export. La început, din trupă făceau parte lăutari și muzicanți amatori care cântau pe la nunți și botezuri.
În octombrie 1996, germanul Henry Ernst, inginer de sunet și producător de muzică, a vizitat satul Zece Prăjini și a convins o parte dintre lăutarii de acolo să se strângă într-o trupă care să plece în turneu. Aceștia au decis să se numească Fanfara Ciocârlia.
De la descoperirea lor de către Ernst, care le este și manager, lăutarii din Fanfara Ciocârlia au susținut mai mult de o mie de concerte în peste 50 de țări de pe tot globul. În 2006, Fanfara Ciocârlia a câștigat premiul BBC Radio 3 World Music for Europe.
Ciocarlia rrromanes…mi-e si rusine ca in Romania permitem sa se difuzeze aceasta productie tiganeasca fara sa traducem o vorba din ce vorbesc ei.
Un documentar de nota 10.Pacat ca este facut de un strain.Muzica nu are nevoie de cuvinte si traduceri. Imaginile sunt mai mult decat graitoare.Sa fim mandri ca acesti tigani artisti sunt romani si ca duc o faima benefica meleagurilor noastre mult mai mult decat acei politicieni ce sug din fondurile tarii si latra la luna ! Am sa recomand acest filmulet tuturor prietenilor mei de pe toate meridianele !
Foarte bine realizat documentarul.
Povestea lor m-a emotionat pana…dupa, lacrimi. Ma bucur sincer ca mana destinului a ajuns la acesti oameni simpli, inimosi, curajosi si talentati.Multumiri calde lui Henry Ernst, pentru realizarea unui foarte reusit documentar, …si pentru curajul de a avea succes! Va doresc din suflet, o viata de cantec si de voie buna. Felicitari!
Am vazut documentarul in Franta in 2005 pe TV5 a tinut aproape3 ore,asta are multe taieturi..