Falsa plecare – Moartea clinică

Titlu original: Faux Départ - Enquête sur les Expériences de Mort Imminente

Milioane de oameni din întreaga lume ne relatează aceeași poveste tulburătoare: simt cum se detașează de propriul corp, asistă la propria reanimare, îi aud pe chirurgi vorbind între ei și văd un tunel la al cărui capăt se află o lumină. Această experiență le schimbă atât de mult viața, încât ajung să nu se mai teamă de moarte.

Considerat mult timp un subiect obscur, fenomenul morții clinice îi interesează astăzi pe mulți oameni de știință. În Falsa plecare – Moartea clinică, medici neurologi, cardiologi, anesteziști și psihologi care au realizat studii sau chiar au trăit o astfel de experiență își prezintă mărturiile despre moartea clinică. Aceste relatări ne-ar putea schimba definitiv concepțiile despre moarte și viața de apoi.

7.90

7.90/10 din 130 voturi

Filme similare

52 de comentarii la „Falsa plecare – Moartea clinică”

 1. Imbucurator pentru mine sa vad ca stiinta se orienteaza tot mai mult spre studiul Constiintei. Poate ca in final se vor produce transformarile pozitive incepand cu 2012. Ceea ce observ la materialistii care neaga NDE si viata de dincolo este doar un sentiment profund de frustrare si neimplinire pe care oricat ar incerca sa-l ascunda, nu reusesc.

  Răspunde
  • Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. ” Ioan 5, 39

   Răspunde
   • A posta ostentativ citate din Biblie, aproape indiferent de comentariu, face doar sa duca in derizoriu Cuvantul lui Dumnezeu si sa fi considerat <> de cei ce citesc. Daca esti credincios cu bun simt, un comentariu scurt si la obiect e suficient. Cine are urechi de auzit aude, cine nu, nu! Pleci de la premiza (falsa) (atentie: premisa) ca toti oamenii sunt convinsi ca Biblia reprezinta adevarul suprem, ori… nu e asa! Daca tot nu poti ajuta, macar nu fa deservicii.

    Răspunde
    • Inainte de a te precipita si ati da cu parerea sper ca esti constient de acest adevar:

     Credinta este darul lui Dumnezeu si omul ajunge la credinta doar prin lucrarea Cuvantului si a Duhului lui Dumnezeu.

     Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. Romani 10:17

     Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. Evrei 11:6

     Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Efeseni 2:8

     Nu minunile, vindecarile sau invierile din morti ne fac mai credinciosi, sigura cale este Cuvantul lui Dumnezeu…

     Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

     Răspunde
     • Domnule Valy, vreau sa iti spun o chestiune si eu am avut o astfel de experienta motiv pentru care pot sa scriu cea ce scriu, faptul ca am respins Cuvantul lui Dumnezeu si ca nu am primit Evanghelia, declarandu-ma ateu, toate acestea si felul meu de a-mi traii viata au facut ca pentru cateva minute (in timpul morti clinice) sa fiu in iad pentru ca n-am crezut sau mai bine spus n-am vrut sa cred ce spune Biblia (apropo tot ce spune biblia despre iad este real si mult, mult, foarte mult mai crud, mai dureros, mai inspaimantator, un loc al suferintei de nedescris… :(( si cei mai multi sunt acolo), eram de principiul daca vad cred si multumesc lui Dumnezeu ca am vazut cu toate ca „fericit este cel ce crede fara sa vada” insa nu pot multumii vreodata lui Dumnezeu pentru aceasta experienta pentru ca acum cred si stiu ca datoria fiecarui om care vrea sa fie in eternitate cu Dumnezeu este ca sa creada Cuvantul lui Dumnezeu si stim ca-L credem atunci cand actionam in baza Cuvantului Sau, indiferent de ceea ce simtim sau putem percepe demonstrand ascultarea noastra si dragostea noastra pentru Dumnezeu si oameni.

     • Da. Cred cu adevarat ca esti un om credincios. Oricare altul, ar fi reactionat dur la insulta mea. Ma bucur pentru tine.
      Doream sa spun ca abordarea aici si de aceasta maniera a credintei in Dumnezeu si Biblie, mi se pare neinspirata. E nevoie de multa abilitate in abordarea oamenilor pe teme religioase.
      Daca esti interesat in impartasirea unor aspecte pe tema, am : dumitrescu_valerica@yahoo.com

 2. Si eu am avut o experinta asemanatoare dar nu ma aflam in coma ci eram in spital dupa operatii in stare de recuperare si pot sa zic ca si eu mi-am schimba modul de a vedea totul,eu cred in viata de dupa viata asta care o traim pe planeta asta,pentru mine exita un Creator,nu traim degeba ci scopul nstru in viata e sa iubim.

  Răspunde
  • Sfintul Apostolul Pavel, „Căci
   sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici
   stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici
   înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne
   despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul
   nostru.” Romani 8, 38-39

   Răspunde
 3. Si eu am trecut prin asa ceva,eram operata de doua zile si am plecat de una singura la pe holul spitalului,nu stiu de ce,poate sa merg la baie,poate..Deodata cred ca mi s-a facut rau si simteam ca ma ridic sus,tot mai sus,si mai sus dupa o lumina . Am vazut ca ma aflam parca deasupra globului pamantesc si se auzeau multe sunete de parca veneau de la sarmele  unor stalpi de energie electrica care cred ca m-au speriat si nu am mai putut urma lumina puternica. M-am intors in salonul spitalului unde imi vedeam corpul si cu multa lume langa patul meu care ma inveleau cu mai multe paturi groase.Cand mi-am revenit eram rece si simteam un frig puternic. De atunci am o caldura permanenta a mainilor.

  Răspunde
 4. Multumesc pentru ca am putut vedea documentarul. Sunt fericita sa vad si alte documentare.Mii de multumiri. Nu am trait oastfel de experienta…nici nu doresc,dar imi plac filmele documentare indiferent de subiect.Totul este minunat,sa afli atatea lucruri noi.Va multumesc .

  Răspunde
  • Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi
   că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. ” Ioan 5, 39

   Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu: „Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.” Ioan 5:24

   Răspunde
 5. Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti acesti oameni care au
  facut acest film si pe cei care l-au postat. Stie cineva unde s-ar putea
  gasi acest film cu subtitrare in engleza (sau cel putin ne-titrare)? Am foarte multi prieteni,
  colegi (precum si fiul meu) care ar beneficia vizionind acest film; din
  pacate ei vorbesc engleza.
  Mii de multumiri! Doamne ajuta!

  Răspunde
 6. Acest documentar este tulburator. Toti avem nevoie la un moment dat sa stim ca exita ceva dupa moarte, ca avem o continuitate, ca viata nu se sfarseste aici, si iata ca se fac primi pasi in descoperirea acestui mister –moartea.

  Multumesc

  Răspunde
 7. Daca ati fost atenti la acea voce care intreba „Cum ti-ai trait viata”,poate faceti legatura cu „Dumnezeu Este Dragoste”

  Răspunde
 8. Cred ca una din caile de dezvoltare rationalaa acestei zone interesante este eliminarea frici puternice de necunoscut. Teama ca eventualele potentiale descoperiri ne va disloca din mediul comun, comod.

  Răspunde
 9. solutia acestei controverse e data chiar in primele zece minute. allegedly, un medic a reusit sa provoace starea de plutire unei paciente cu schizofrenie. de ce nu s-a trecut la partea urmatoare, testarea riguroasa? intr-un mediu controlat aplici aceeasi procedura, ii provoci plutirea si desprinderea de corp, dupa care ii verifici abilitatile (telepatice sau de alta natura) prin teste simple (de genul „ce obiect de afla pe masa din cealalta camera?”)

  Răspunde
 10. felicitari pentru acest documentar .confirm ca tot ceea ce sa spus este adevarat deoarece am trait aceleasi experiente .mai confirm ca totul in viata asta este iubirea si speranta .invatati sa iubiti si aveti speranta ca veti reusi doar asa ve-ti gasi cheia vietii divine .

  Răspunde
  • Sfintul Apostol Ioan: „Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.” 1 Ioan 4, 8

   Sfintul Apostol Pavel: ” Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

   Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte;
   dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
   nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, coperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

   Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit. Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte; dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

   Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” 1 Corinteni 13, 1-13

   Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” Ioan 3:16

   Răspunde
 11. iata ca si medicina sa hotarit sa faca un pas mare in lumea de dincolo una pe care daca nau pututo explica o numeau nebunie si religie deci daca sar depasi pe ei insisi ar gasi foarte usor cea ce cauta in biblie si daca vor vrea sa faca acesta treaba bine si fara camanda de la marile teorii (evolutinism si cretionism) vor dovedi ce stie si un copil inocent care rede si spune rugaciunea de sera ca exista dumnezeu si viata vesnica dar asta pe noi ne va intari mai mult si chiar stiinta o va face caci pe cale stiintifica dovedeste exitenta vietii vesnice multumesc stiintei dar multumesc lui dumnezeu ca am putut crede in viata vesnica si in dregastea lui fara dovezile stiintei

  Răspunde
  • Remus, chiar si pe net trebuie sa respecti limba romana. Iti va lua un minut in plus, dar si tu si noi, cititorii, ne vom simti mai bine!!!

   Răspunde
   • Asta e problema ta? Ca nu stie romaneste? Si de ce ar fi asta o asa mare problema? Daca il intelegi, asta e tot ce conteaza. E rautacios si nepoliticos sa razi de cineva ca nu vorbeste bine o limba. Daca simti ca e problema ta, atunci gaseste rezolvare, nu te comporta ca un paun!

    Răspunde
    • Iti spun eu care este problema. Problema e ca astfel de oameni se numesc semianalfabeti si pe buna dreptate. Da, e rautacios si nepoliticos sa razi de cineva care nu vorbeste bine o limba; oricare alta limba inafara de limba romana, adica limba tarii in care se presupune ca te-ai nascut. Problema nu este nici a mea, nici a lui Pamfil. Problema este strict a respectivei persoane si a familiei acesteia. In cazuri de genul acesta sfatuiesc oamenii care habar nu au sa scrie, sa isi tina ideile pentru ei si sa nu mai comenteze pe site-uri publice sau sa frecventeze iar clasele primare.

     Răspunde
     • Da Eu făceam și fac greșeli de ortografie multe și multiple. Da sunt sau nu sunt Român? Da Dumnezeul Meu de ce mai întrupat în poporul Român? Mai mul mi-e rușine să mi-se spună că sunt Român. Eu sunt totuși o creație a lui Dumnezeu și atât tot.

 12. Ca sa ajungem in cer trebuie sa fim spalati cu Sangele Domnului Isus Hristos. In El adica in Isus avem rascumpararea si prin Sangele Lui iertarea pacatelor nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni ci prin credinta. Ca sa ajungem in cer trebuie sa ne nastem din nou adica sa stam in genuchi si sa strigam la Domnul nostru asa:… Ai mila si de mine pacatosul te rog spala-ma si curateste-ma si pe mine cu Sangele Tau Doamne Isuse. Nu e suficient sa zici si eu cred in Dumnezeu sunt ortodox, catolic, protestant etc…, dar viata ta sa fie murdara. Daca dai dracu la fiecare secunda fumezi curvesti mergi in cluburi injuri minti furi barfesti, inaintea lui Dumnezeu esti doar un pacatos pierdut, nu orsicine imi zice Doamne Doamne va intra in imparatia Lui ci cel ce face voia Lui. Cites-te Biblia daca nu ai facut-o pana acuma si iti recomand sa incepi cu Noul testament.ca e mai simplu de inteles. Isus ne spune ca astaza daca auzim vestea buna sa ne pocaim adica sa ne para rau de viata noastra murdara si pacatoasa. Stai in genuchi in cameruta ta cu fata intre palme si vorbeste direct cu creatorul tau care e viu in vecii vecilor, nu te mai duce si te inchina la mormanele alea de rahat care se cheama moaste indiferent cum le cheama. Dumnezeul cel VESNIC Lui trebuie sa ne inchinam nu facand semnul cruci cu mana care poate e galbena de tutun.

  Răspunde
  • Beniamine..inevitabil dai dovada ca esti un neoprotestant care huleste alte religii! Nu esti decat un pacatos ca mine! Amandoi mergem in acelasi loc! Eu pe tine nu te hulesc si sunt ortodox dar tu? voi va credeti inventatorii religiei, veniti voi aia” pocaitii” sa imi dati mie lectii de religie ca sa ma alatur voua…sa va fie RUSINE! Mergi in drumul tau fariseule!

   Răspunde
   • Nu, Cosmin, eu cred ca e ateu. Dupa ce imi dau seama? E fosarte agresiv in limbaj, vorbeste vulgar, spune blasfemii si huleste biblia. Sectantii te indeamna sa iei biblia in mana…desi si ei sunt agresivi in felul lor, dar nu folosesc un astfel de limbaj.

    Răspunde
  • Esti un cretin. Ma pis direct in gatul lui Jahve, Hristos si al tuturor imbecililor spalati pe creier cu tampenia de biblie, si al tuturor religiilor monoteiste agresive.

   Răspunde
 13. Draga Beniamin, filmele de acest gen nu sunt pentru tine, ca sa intelegi cu adevarat ceva din viata aceasta si cea viitoare(reinarnarea) trebuie sa fi la un nivel de inteligenta ceva mult mai inalt(sa fi studia multe carti si sa fi trecut prin multe bibloteci academice) Nu te condamn si nici nu te acuz si departe de mine sa te supar sau sa te jignesc, dar comentariu pe care l-ai facut da de nota nivelul tau de pregatire religioasa. Dumnezeu este cu totul alceva decat Biserica(si studiaza cine a fost si cine este Biserica care la vandut inca din 325 la Conciliul Cardinalilor de la Niceea, tutelat de Imparatul Constantin cand au modificat Biblia si cele 15 Legi lasate de Dumnezeu) Si in Biblie spune: „Cerceteaza si apoi Crede” dar tu crezi ce-a ce iti spun predicatorii fara sa fi cercetat ceva si vi aici sa ne vinzi castraveti la gradinari, BRAVO!

  Răspunde
  • Domnule Pavel, dumneata poti sa spui ca esti un om cititi? Biserica e a lui Dumnezeu, cea ortodoxa. Ce te invata Biserica Ortodoxa de rau? Cine a modificat Biblia?! Habar nu ai de istorie! Fara Biserica nu poti afla calea către Dumnezeu. Dumnezeu se reveleaza foarte clar poporului evreu, fata de alte popoare din lume : chinezi,japonezi,indieni,care totusi il intuiesc…
   Tu esti ca elevul care zice ca el poate invata carte, dar nu-i trebuie scoala…Tu zici ca il poti cunoaste pe Dumnezeu fara Biserica.Te inseli amarnic. Tu esti doar ,,cult,, , dar nu si credincios,

   Răspunde
   • Stiti ce-i amuzant? Acesti „culti” de care vorbiti descopera, evolueaza, iar credinciosii… se roaga (mai precis se roaga sa faca „Dumnezeu” treaba in locul lor, pentru ca de…au fost ispititi de cel cu cornite, in niciun caz nu e vina sarmanilor credinciosi, asumarea vinei este interzisa psihologic de toate minciunile inghitite si de cat de credula este persoana in cauza). Asta da avansare… Cultii „pupa” cartile, dorinta de a descoperi, evolutia, credinciosii pupa… moaste. 🙂

    Răspunde
 14. Filmul asta e o inselatorie. Treziti-va oameni buni, asa ceva nu exista, nu exista divinitate, Dumnezeu si alti termeni. De acum ce-ar fi ca toti care sa imbolnavesc sa mearga la preot si nu la doctor. Haideti sa gandim putin rational.

  Răspunde
  • Domnule Stefan Petrescu poate domnia ta nu crede decât in ceea cea ce vede sau baga in gura, dar cred ca cel mai corect ar fi sa-ti păstrezi opinia pentru domnia ta…; logic vorbind Romania e o tara democratica, deci unde puterea o deține sau se supune ca o deține poporul, deci daca romanii s-au declarat in majoritate credincioșii, nu înțeleg de ce va doare capul, democratic vorbind minoria se supune majorității! Iar pentru cei de felul dumitale mai am o întrebare: daca a-ti dorit o Românie atee de ce l-ați executat pe Ceaușescu, era persoana potrivita pentru ideile dumneavoastră!

   Răspunde
  • CU UN AN IN URMA (octombrie 2013)am cunoscut moarea clinica +o luna de coma .ACUM INCA NU SUNT RECUPERAT total; atat va spun ;L-am simtit pe DUMNEZEU CARE E …IUBIRE PURA ,ceva INIMAGINABIL.EXISTA ,NU E ABERATIE .E BUN CU TOTII. DE orice religie am fi( eu sunt ortodox ) DUMNEZEU NE IUBESTE pe toti.DACA : vorbim frumos , FACEM FAPTE BUNE, si ne RUGAM .ASA mi s-a aratat;am „vazut” aceasta ,
   RESTUL E ceva OMENESC, NU LOGICA DIVINA . AM SCRIS CELE PERCEPUTE… chrisneacsu@yahoo.com / FRANTA

   Răspunde
 15. De unde stii tu Stefane ca nu exista Dumnezeu. Ce ai cu preotii? De parca ei ar fi paria societatii. Au si preotii rolul lor ca si doctorii, la care, cei drept , trebuie sa mergem. Dar mai sunt si alte lucruri profunde, spirituale care intuesc divinitatea si chiar o reveleaza…

  Răspunde
 16. Decat sa cred in Dumnezeu mai bine cred in soare, doar din cateva motive. 1- il vad; 2- imi ofera caldurasi lumina, si 3- Noi nu mergem sa le dam foc celor care nu cred in Dumnezeu, iar apoi sa le spunem oamenilor ”Nu faceti pacate”.

  Răspunde
  • In primul rand…nu stiu daca stiti ce ati spus. Soarele din punct de vedere spiritual il reprezinta pe lucifer (necuratul). Vad ca ii scriu unui baiat foarte tanar. O sa va spun cateva lucruri, raspunzand pe puncte:
   1-daca nu vedem ceva sau pe cineva nu inseamna ca acel lucru nu exista; exista o lume cereasca cu Dumnezeu ingerii, sfintii etc…nevazuta de noi si o lume aproape de noi tot nevazuta a ingerilor cazuti. Noi nu vedem toate astea, nu le percepem, dar ele exista.
   2-Soarele pe care il vedeti tot Dumnezeu l-a creat, altfel n-ar fi existat
   3-nu le da nimeni foc celor care nu cred, de unde ideea asta? Tocmai crestinii sunt cei care arata cu degetul spre ei nu spre altii. Eu consider ca nu e drept ca unii oameni sa se infurie si sa se revolte de faptul ca…cei multi cred in Dumnezeu. Nu stiu de ce acest lucru deranjaza chiar atat de tare.
   …si ca sa inchei…daca se poate aduce o dovada ca Dumnezeu exista…da, si e o dovada clara pentru toata lumea: faptul ca respectivul om s-a trezit dimineata dupa o noapte de somn. Asta inseamna un nou inceput, o noua sansa la viata, pe care cu siguranta nu ne-o dam singuri asa cum nu am venit singuri pe aceasta lume, cand am decis noi.

   Răspunde
  • Doamne fereste, cum o sa creada cineva in soare? Soarele din punct de vedere spiritual e altceva. Cred ca ii raspund unei persoane foarte tinere, care se situeaza undeva in iuresul acestei societati in mare parte degradata spiritual, moral si uman. Am o varsta si am vazut eu multe. Incerc insa sa explic pe puncte:
   1-sunt foarte multe lucruri, pe care nu le vedem, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. Exista Dumnezeu, la fel o lume a ingerilor buni, una a ingerilor rai…noi nu vedem aceste lucruri, nu le percepem si este imposibil ca un om sa le demonstreze stiintific, dar ele sunt ca atare.
   2-soarele pe care il vedem tot Dumnezeu ni l-a pus sa ne lumineze, ca daca nu era asa el singur n-ar fi aparut si am fi ramas in intuneric.
   3- sa inteleg ca nici dumneavoastra nu credeti? Fie vorba intre noi niciun credincios si crestin nu a mers sa dea foc la nimeni care nu crede, Doamne fereste! Din contra au fost foarte blanzi si au incercat sa ii apropie oamenii care nu cred. Crestinii sunt cei care arata cu degetul spre ei, nu spre ceilalti. Multi dintre atei nu inteleg asta, nu au o perceptie asupra acestor lucruri si devin agresivi mai intai verbal, apoi uneori chiar si fizic (sa nu va mire), tocmai pentru ca nu pot intelege ce inseamna sau catre ce ii duce lucrul acesta. Cei putini, care inteleg se intorc la credinta.
   …ca sa inchei cred ca sunteti foarte tanar, trebuie sa va alegeti un drum…eu va spun discutati cu oameni intelepti si chibzuiti bine inainte de a face aceasta alegere. Eu nu va pot spune care e cea corecta. Fiecare trebuie sa stie pentru el.

   Răspunde
   • Stimata doamna…dar cine are dovada ca Dumnezeu a pus Soarele pe cer? Pe ce va bazati cand spuneti acest lucru? Eu inteleg ca biserica se bazeaza pe oamenii naivi ca dv. pentru credinta lor oarba fara dovezi si manipulatoare, insa adevarul nu poate fi stiut de oamenii de rand si in niciun caz de cei naivi. Sper ca intr-un final lumea nu va mai fi credula inghitind tot ce primeste, vorba aceea „Nu tot ce zboara se mananca” 🙂 asa si cu credinta. Poate oamenii vor ajunge sa caute acest adevar, asa ar fi indicat, pentru ca ce se pune de-a gata pe tava este fals 🙂 …

    Răspunde
   • PS: Daca nu credeti documentati-va sa vedeti ortodocsii la cati oameni au dat foc la propriu si pe care i-au omorat in numele credintei.. 🙂 Si nu nu vorbesc de satanisti si barbari etc, au omorat oameni de rand…de asemenea cercetatori si oameni care voiau sa descopere mai mult. 🙂 Va sugerez sa cautati despre Ordinul Templierilor si alte organizatii… credincioase care a taiat in carne vie pe oricine a vrut sa afle mai mult, sa descopere lucruri si sa nu fie subjugat practic de ceva ce chiar nu cunoaste. 🙂

    Răspunde
 17. In mod indiscutabil, experientele in sine, sunt autentice, dar ce se ascunde in spatele lor? Sunt ghidate sau controlate de cineva pentru a inocula sau perpetua un crez anume, sau anumite perceptii si conceptii despre Univers?
  Astfel de fenomene nu sunt ceva nou, ele au fost experimentate si in trecut, in mod accidental, sau indus, in timpul unor ritualuri religioase din culturile diverselor popoare.
  In Crestinism intalnim ceva similar, e vorba despre experienta unui om care-I schimba cu totul perceptia despre lume si viata, despre neprihanire si pacat, despre dragoste si ura, despre adevar si minciuna:

  2 Corinthians 12:2 „Cunosc un om în Hristos, care, acum patrusprezece ani, a fost răpit până în al treilea cer (dacă a fost în trup nu ştiu; dacă a fost fără trup, nu ştiu: Dumnezeu ştie).
  3 Şi ştiu că omul acesta (dacă a fost în trup sau fără trup, nu ştiu: Dumnezeu ştie),
  4 a fost răpit în rai, şi a auzit cuvinte, care nu se pot spune, şi pe care nu-i este îngăduit unui om să le rostească.
  5 Cu un astfel de om mă voi lăuda; dar întrucît mă priveşte pe mine însumi, nu mă voi lăuda decât cu slăbiciunile mele.”

  Acest om, un intelectual remarcabil al timpului sau, un cunoscator excelent al diverselor religii si culturi, ajunge a face distinctii esentiale intre aspecte fundamentale comune diverselor religii, pe de o parte, si Crestinism, pe de alta parte. Cea mai importanta dintre toate este conceptia cu privire le Divinitate.
  In Biblie Dumnezeu este prezentat ca fiind dragoste, si in acelasi timp Calea, Adevarul si Viata, ceea ce inseamna ca trebuie sa-L cunoastem ca sa-L putem urma, ca privind suntem schimbati, ca vom fi ca El atunci cand il vom vedea asa cum este, iar nadejdea slavei consta in renasterea noastra din Dumnezeu, sau intruparea Lui in noi.
  In celelalte religii si culturi mantuirea consta in iluminare, practicarea unor ritualuri anume, de imbunare a divinitatii, sau rostirea unor mantre sau formule magice.

  In crestinism dragostea este un principiu, in celelalte religii se bazeaza pe trairi, senzatii, sentimente.

  Crestinismul prezinta faptul ca omul cand s-a desprins de Dumnezeu a pierdut viata vesnica, iar daca renaste de Sus si dragostea devine principiul lui de vietuire, chiar daca a murit, va trai, adica va invia la a doua venire a lui Hristos. Cel care traieste in pacat, va invia la a treia venire a lui Hristos, adica dupa o mie de ani dupa invierea celor sfinti, dupa care va pieri pentru totdeauna, dar nu nimicit de Dumnezeu, si nici chinuit vesnic, asa cum vrea diavolul sa credem, ci „…vor fi ca şi când n-ar fi fost niciodată.” Obadiah 1:16

  Celelalte religii sustin ca omul este nemuritor prin sine insusi, ca va trece prin reincarnari sucesive, pana la eliberare deplina.
  Pentru a constata cine ghideaza asa-zisele experiente din pragul mortii descrise in filmul de mai sus, trebuie sa ne punem intrebarea ce concluzii sugereaza ele, atat in cei care le-au trait, cat si in cei care le observa?

  Răspunde
 18. Eu cred ca e ceva dincolo de moarte, ca omul in moarte cerebrala nu e mort, e viu. Lucrurile acestea insa n-ar trebui relatate in numar atat de mare, nu e in regula. Nici sa se cerceteze stiintific nu este ok. Viata de dupa viata, ce e dincolo, misterul lui Dumnezeu trebuie sa ramana mister. Nu trebuie sa stim noi tot, daca ar fi trebuit, am fi stiut de multa vreme. Noi in aceasta viata ce trebuie sa facem e sa staruim in rugaciune si in fapte de credinta, nu sa cercetam lucruri mari, nu sa cautam certitudini.

  Răspunde

Lasă un comentariu