Dumnezeul absent

Titlu original: The God Who Wasn't There

Brian Flemming, realizatorul documentarului Dumnezeul absent, analizează Biblia și istoria creștinismului timpuriu, punând sub semnul întrebării însăși existența lui Isus, pe care îl consideră un personaj fictiv din Noul Testament. Flemming investighează similitudinile dintre istoria lui Isus și unele mituri ancestrale ale salvatorului și descoperă lipsuri inexplicabile în istoria primelor zile ale creștinismului.

Toate acestea, concluzionează Flemming, aruncă o serioasă umbră de îndoială asupra „cazului Isus”. Bowling for Columbine i-a venit de hac mișcării pro arme. Îngrașă-mă („Super Size Me”) i-a venit de hac fast food-ului. Dumnezeul absent (cu titlul original „The God Who Wasn’t There”) vrea să îi vină de hac religiei.

Acest film documentar relevă că: primii fondatori ai creștinismului nu cunoșteau ideea lui Isus ca persoană; acel Isus din evenghelii seamaănă izbitor cu alți eroi străvechi și zeități ale culturilor păgâne; creștinii din zilele noastre sunt în mare parte ignoranți în ceea ce privește originile religiei lor; fundamentalismul este la fel de puternic astăzi ca întotdeauna, 44% dintre americani împărtășind credința că Isus se va întoarce pe pământ în timpul vieții lor. (Sursa: thegodmovie.com)

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
6.53

6.53/10 din 51 voturi

Filme similare

52 de comentarii la „Dumnezeul absent”

 1. –ISUS EXISTĂ lam văzut personal şi am vorbit cu el,este unde ai nevoie de el şi unde crezi că nu ai nici o scăpare el este singura solutie.
  – În timp ce meditam mam trezit întrun loc pe marginea unei gropi goale,eram dzbrăcat simţeam vîntul,pămîntul pe care călcam,eram chiar eu.de obicei ream conştient că sunt în casă,dar acum nu. M-am rugat în gind şi norii de pe cer sau dat deoparte şi a apărut isus cu cineva şi ma întrebat dacă eşti curios coboară ,am întrebat pot să vin înapoi, cale de întoarcere nu mai este de acolo.
  Eu am spus nu doresc asta,am văzut că zîmbeau amîndoi şi am simţit o furnicătură şi mam trezit în casă inapoi.
  –EU SUNT SIGUR CĂ EXISTĂ ŞI E ACOLO UNDE TREBUIE ŞI LA CINE ARE NEVOIE URGENTĂ DE EL
  –EU AM FĂCUT GREŞALA ŞI ERAM GATA SĂ SUPORT CONSECINŢELE.
  – A MURIT CINEVA ŞI ERAM CURIOS SĂ VĂD UNDE SA DUS ŞI DACĂ POT VORBI CU EL,ADEVĂRUL E CĂ SE POATE DAR SACRIFICIUL E FOARTE MARE ÎN CONDIŢIILE IN CARE AM FOST EU ŞI TOTUŞI CÎND NU MĂ AŞTEPTAM AM PRIMIT AJUTOR TOCMAI CÎND ŞTIAM CĂ AM GREŞIT ŞI ERAM CONŞTIENT DE ACEASTA,AM PRIMIT AJUTOR LA MOMENTUL POTRIVIT CU TOATE CĂ NU ERAM PREA BISERICOS .

  Răspunde
 2. mi sa intamplat ceva care daca vas spune,uni ar zice ca sunt nebun.dar nu sunt nebun,si cea ce mi sa intamplat a fost in stare perfecta de constiinta.ISUS EGZISTA CU ADEVARAT!

  Răspunde
 3. Foarte bun filmul chiar mi_a placut , felicitari regizorului si echipei.Despre precedentii comentatori ai filmului am de spus cateva cuvinte: sunt analfabeti cu imaginatie foarte bogata. Imi pare rau ca am zis asta dar e mult mai bine sa privesti adevarul decat sa fii indus in eroare de un fals mai ales daca falsul respectiv iti confera o liniste interioara,cu toate acestea nu-l face sa fie adevarat.

  Multumesc

  Răspunde
 4.  isus e totu in orice vietate chiar si in noi esenta lui e in orice exista in tot universu asta dar de ce nea uitat sau asa nea lasat sa facem ce vrem noi

  Răspunde
   • este adevarat ce spui… nici pe tine nu a fost in stare sa te invete sa iubesti pe fratii tai romani indiferent cum vorbesc si scriu… sint multe nationalitati in care oamenii nu stiu bine sa scrie si sa citeasca, dar sint atit de soidari ca nimic nu i poate face sa devina dusmani; la romani este exact pe dos… orice dispret se termina cu cel pentru cei ce fac greseli gramaticale si de ortographie… si asta este o rusine… si o mare lipsa de consiinta… manipularea celor ce vor sa dezbone este atit de corect aplicata ca REUSESC SI MI DAU SEAMA CIND CITESC PE CEI CE SPUN ALTORA SA INVETE SA SCRIE SAU SA MAI IVETE GRAMATICA…  SINTETI CEI MAI BINE SPALATI PE CAP CE SIMTUL UMANITATII SI FRATERNITATII… AU REUSIT CU VOI… DEZASTRUL UMAN MERGE ININTE CU VOI…

    CONSTIINTA  LUMINA SI IUBIRE…

    Răspunde
 5. puneti mana pe carte si mai invatati sa scrieti ca faceti de rusine Biserica lui Cristos, parca e plina de analfabeti. Cum poate sa creada cineva ce spuneti si ca observatiile voastre sunt reale cand voi nici nu va dati seama ca habar nu aveti de limba romana.

  Răspunde
  • Fii tolerant! La ce sa te astepti din partea unor dogmatici care iau drept adevar orice afirmatie a popilor fara sa pretinda argumente sau dovezi!

   Răspunde
   • tot ai mentionat termenul „dogmatic”… „dogma” inseamna invatatura sau norma, fapt pentru care termenul „dogmatic” este inadecvat contextului ironic in care l-ai inserat.
    Mai mult de atat, aveti libertatea de gandire dar cu regret observ ca ati ramas plafonati in religia crestina si va grabiti sa etichetati. Studiati aspectele morale din alte religii. „Cunoasterea inseamna putere” spunea cineva, iar toate comentariile pe care le-am vazut pana acum imi dau de inteles ca desi aveti impresia ca detineti adevarul absolut, defapt aduceti afirmatii intr-un subiect din care cunoasteti mult prea putin.

    Răspunde
  • IAR TU NU AI HABAR DE IUBIRE DE NEAM SI TARA… ESTE VALABIL TOT CE I AM SPUS DEJA LUI LXAND… SINTETI SPALATI PE CREIER CU MANIPULAREA DEZBINARII SI IN PLINA INCONSTIINTA…

   Răspunde
  • nu sunt romani ,si nici nu au avut noroc de scoala la fel ca voi romanii care au mama si tata . scrisul corect gramatical e special pentru romani ,nu poti sa iti bati joc de alte natii care nu au nici o obligatie ca sa invete limba romana si gramatica ei de tot rasul

   Răspunde
 6. Prostia umana nu are limita ! Religiile toate au fost create de oameni dornici de asuprire si stapanire, toti burtosii de preoti sunt niste nesimtiti , cei mai mari excroci posibili – dorinta lor este sa ne stapaneasca sufletele si mai ales banii . Uitati-va la preoti si spuneti-mi cati dintre ei sunt cu adevarat credinciosi ? Si ce este credinta daca nu o stare indusa de excroci spre indestularea burtilor lor ? Porcii conduc oamenii creduli si din pacate credulii sunt intr-o proportie prea mare pentru ca adevarul sa aiba sansa de a se ridica deasupra ignorantei . gherghe

  Răspunde
  • Este adevarat ce spui ca preotii din ziua de astazi nu prea mai au treaba cu religia, dar nu „burtosii” au pus bazele religiei, ci oameni care au adus o perspectiva morala necesara la vremea respectiva.
   Studiati aspectele morale ale religiei, pentru ca momentan situatia societatii noastre este intr-o continua decadenta morala.

   Răspunde
  • faptul ca burtosii sunt unde sunt si fac ce fac nu e un motiv pentru noi sa nu mergem pe calea lui Hristos, ca sa nu mai zic ca exista si preoti ca Mihail Jar, care creste 400 de copii. Nu mai jigni milioane de oameni ca nu esti tu mai destept ca toti.

   Răspunde
 7. Amaizing! Felicitari, am urmarit filmul cu mintea deschisa si am primit o parte din raspunsul la multele intrebari care au inceput sa-mi „erodeze” increderea in istoria prezentata de biserica. Cred in forta universala, in Adevar si Iubire! Si toate la un loc sunt dumnezeu….sau creatie….sau cum s-ar numi. Nu e nevoie sa mi se dea o replica, nu dau lectii si nu astept judecati

  Răspunde
 8. asta e un „documentar” pt cretini, nu despre crestini.

  la intrebarea retorica si idioata comentatorului „atotstiutor” :

  „priviti ce fericiti sunt crestinii, si eu oare de ce nu sunt fericit”
  raspunsul corect este:
  PENTRU CA SUNU NISTE CRETINI AMERICANI, SI AMERICANII RANJESC TOT TIMPUL, SI IN TOATE POZELE

  america n-are nicio legatura crestinismul.
  america omoara musulmanii din irak in numele crestinismului, iar musulmanii omoara crestinii din irak in numele islamului.

  Răspunde
 9. „crestini” americani = islamisti fundamentalisti.

  se omoara intre ei ca idiotii.

  daca cineva a mai citit nitica istorie, va realiza ca crestinii adevarati au constituit dintotdeauna o minoritate (in toate locurile si din toate timpurile).

  cruciatii NU SUNT CRESTINI.
  papii NU SUNT CRESTINI
  primii colonisti americani puritani (care-au decimat amerindienii)  NU SUNT CRESTINI.
  inchizitorii NU SUNT CRESTINI
  soldatii romani care lupta in Irak pt americani  NU SUNT CRESTINI

  si lista poate continua….

  multi confunda FORMA cu FONDUL
  (ca atata glegorie au in cap),
  dar e simplu :

  sunt multi doftori, dar putini doctori
  (si cu toate astea, toata lumea merge la doctor)

  sunt multe cadre didactice, dar putini invatatori
  (si cu toate astea, toata lumea isi da copiii la scoala)

  sunt multi popi, dar putini preoti

  (si cu toate astea, toata lumea se felicita de Sfantu Gheorghe, Andrei, Mihai, Ioan, etc)

  Răspunde
 10. DOAMNE CE BINE STITI SA FITI NEFRATI SI NEOAMENI CU NEAMUL VOSTRU SI CU PPORUL DIN CARE FACETI PARTE…

  CUM VRETI VOI SA VA IUBEASCA ALTII NEAMUL DACA VOI INSIVA NU L IUBITI???

  SINTETI BINE MANIPULATI IIN DIVIZIUNEA  LUI ALEX CEL MARE; DIVIDERE IMPERAT… SI LE A REUSIT CU VOI CEI CE SPURCATI PE NEAMUL VOSTRU…CELOR CE MANIPULEAZA… LUATI AMINTE  SI DEVENITI IN PLINA CONSTIINTA CA SINTETI LEGATI LA OCHI…

  NU FORMA CUVINTULUI ESTE DUMNEZEU CI FONDUL CUVINTULUI ESTE DUMNEZEU…

  Răspunde
 11. pai nu este normal sa doreasca crestinii sa descrie cineva cruzimea cu care a fost omorit un OM?? putea sa fie altcineva, putea fi oricine;  CINE ARE DREPTUL SA IA VIATA CUIVA??? NIMENI… SI TOTUSI ASTA SE INTIMPLA… DAR CRUZIMEA SINGEROASA CREATA DE MEL GIBSON ESTE O DESCRIERE SI  O SIMBOLISTICA ASUPRA TUTUROR CRIMELOR SI ORICAREI DINTRE ELE;
  ORICE CRIMA ESTE SI RAMINE SINGEROASA;
  DE ACEEA SI GUVERNANTII CE FAC RAZBOAIE SINT CRIMINALI INCEPIND DINAINTE DE HRISTOS SI TERMININD CU BUSH SI RESTUL CE NU FAC ATENTIE LA POPOARE…

  Răspunde
 12. pai sigur ca NU CREDE IN SFINTUL DUH, din moment ce NICI MACAR NU STIE CE ESTE… NICI BISERICA NU STEI SA EXPLICE … ESTE ACEEASI PORBLEMA CA SI CU MINTUIREA… DAR LUCRURILE SINT SIMPLE… ATIT CU SFINTUL DUH CIT SI CU MINTUIREA… NU SINT DECIT CUVINTE CE SIMBOLIZEAZA CEVA…EI ACEL CEVA EESTE IMPORTANT SA FIE EXPLICAT…INTR O ZI VOI SPUNE MAI MULTE… SI TOATA LUMEA VA INTELEGE CA ATIT IISUS ATITI SFINTUL DUH CIT SI MINTUIREA SINT LUCRURI CU CARE TRAIM SI SINT FRUMOASE SI BUNE…LUMINA IUBIRE SI CONSTIINTA…MULTUMESC SITULUI DE TOATE DOCUMENTELE CE AR TREBUII MAI PE LARG SA FIE DISCUTATE LA BISERICA… DAR CUM BISERICA ESTE ACOLO UNDE CEL PUTIN DOUA PERSOANE DISCUTE DESPRE DUMNEZEU… CONSIDER CA AISI ESTE DEJA O BISERICA…

  Răspunde
 13. Religia are cu usurinta cea mai mare poveste de aburit…dintotdeauna . Religia chiar a convins omul ca exista   un om invizibil traind in cer , care urmareste tot ce faceti, in fiecare min. al fiecarei zile , cu o lista speciala …..a zece lucruri pe care el nu vrea sa le faceti .Si daca faceti oricare dintre aceste zece lucruri , el are un loc special plin cu foc si fum……si ardere si tortura unde va va trimite sa traiti , sa suferiti ,sa ardeti , sa va inecati , sa tipati si sa plingeti pt. TOTDEAUNA , in vecii vecilor…………………………………………………………………… dar el VA IUBESTE ……! va iubeste……va iubeste si VREA BANIIII  ! Intotdeauna doreste bani.E atotputernic ,perfect in toate  , atoatestiutor , intelept dar cumva nu se descurca cu BANII…! Daca credinciosul trebuie sa trreaca printr-o  poarta ca sa ajunga la Dumnezeu ( si acea poarta e biserica ) atunci omul e intr-adevar un nemurug si-si merita soarta . Aceea de a fii condus de un altul care pretinde ca stie mai multe ( chiar daca nu e asa ) sa-i puie jug si sa-l duca pe o cale care ii paralela cu calea cea adevarata .Dumnezeul biblic da niste porunci , cum ar fii…” Sa nu ucizi „! EL da legea….dar tot EL instiga , sprijina si se implica in genocid…… AMIN   

  Răspunde
 14. In primul rand uitam sa mai fim oameni. Suntem de mici indoctrinati cu frica de a fi noi insine.Asteptam mila ,iertare de la zei.Religia cea mai mare putere a tuturor timpurilor.Intelegem excat pe dos conceptul de Dzeu. Uitam ca absolut tot ceea ce in o viata asimilam se invata .Traim in frica ca un Zeu creator ne arata calea buna ca si cum noi n am stii sau n am putea singuri. din pacate si din comenturile de mai jos religia e deja paranoia.Puneti va cateva intrabari simple:cum un creator face pe oameni si acestia musca din „fructul”invatarii si evolutiei  si apoi acest dzeu se manie pe ei , ii face muritori, imperfecti , le da numai pedepse pt o eventuala mantuire viitoare.nu s ateu insa incerc sa fiu om.bunatatea nu mi o impune religia.dzeu n are nevoie de sa si dovedeasca prezenta !!mai ales de miracole fizice:gen aprinde flacari numai la ortodocsi restu nemaifiind creatiile sale:), lacrimi pe icoane si n prostii de acest gen.daca era sa fie in forma care o credem noi (gresita total) in timpul tsunamiului nu lasa sa moara 200mii oameni copii nevinovati facea o mica minune cum in biblie zice ca a facut. si intrebarea finala cum un zeu isi trimite propriul fiu , acesta fiind ucis ca un ultim criminal si nu intervine …ba mai presus de acestea ii da puterea invierii ulterioare!!treziti va !!!!!nu ziceti ca cititi biblia ca n o cititi !!!acolo nimeni dintre cei ce relateaza nu l au cunoscut personal pe Isus si Isus e prezent cu jumatate din povestirea vietii lui !!!!invatati sa fiti oameni !!si sa pricepeti ca undzeu in sine suntem chiar noi insine prin puterea de a procreea si de a iubi !!!asta a  si Isus insa religia l-a modelat in forma onvenit mai bine :aceia de a avea sub talpa o turma imensa de „roboti”cu frica ca daca nu cred acel dzeu se va razbuna cumva pe ei !!!treziti va !!fiti oameni !!!analizati biblia nu mergeti pe sloganul bisericii :crede si nu cerceta !!!oare de ce ?puterea de a gandi in cazu asta nu mai vine de la dzeu????tr

  Răspunde
 15. Eu zic ca religiile ar trebui sa cam dispara, pentru ca nu au nimic de-a face cu spiritualitatea adevarata, ba dimpotriva, baga numai vrajba intre oameni – si spun asta in deplina cunostinta de cauza, am incercat sa postez comentarii decente si rationale pe un blog “crestin” si cand au vazut ca am dreptate si nu ma pot dovedi cu argumente, m-au trecut la spam. Adica nu mai pot posta pe acel blog. Se pare ca mai toti procedeaza asa pe blogurile “crestine”, ba in plus se cearta si nu se inteleg niciodata nici intre ei … E purul adevar. Unul dintre acestia instiga, spre exemplu, la folosirea violentei si a armelor de foc. Nu mi-a venit sa cred cand am citit … De aceea am ajuns sa spun cum spunea Gandhi “Imi place Hristos. Nu-mi plac crestinii. Ei sunt foarte diferiti de Hristos.”
  Cu crestinii nu te poti niciodata intelege, numai ei au dreptate, numai ei se mantuie, stiinta e numai minciuna (dar ei folosesc Internetul si PC-ul pentru a-si propovadui ineptiile). Daca intalniti vreunul, treceti pe partea cealalta a drumului. Si feriti-va sa intrati in discutii cu ei – e o inutila pierdere de timp si nervi.

  Răspunde
  • cand ai avut, frate, timp sa vorbesti cu toti crestinii? :)) Ne-ai luminat, gata, nu mai avem nevoie de religie. Pana una alta toti marii eroi ai neamului asta, oameni cu coloana vertebrala ca Stefan cel Mare, Mihai Viteazu au fost crestini, la fel ca si cei care au rezistat si nu au devenit niste sifoane in inchisorile comuniste. Asa ca nu generaliza, e o cadere la nivel de individ astazi, nu o cadere a crestinilor. Cand vb asa arati mandrie si asta spune tot, numai bine!

   Răspunde
   • stelica, taica, ce-ai zice daca te-as intreba asa – >curvarii si ucigasii sant crestini ?< – caci aia de care vorbesti si-au ucis rivalii ca sa ajunga domnitori si au curvit en-gros cat i-au tinut puterile lui Casanova …….

    Răspunde
 16. Cineva mai demult spunea cam asa:am indoieli ca universul este infinit,dar de ce sunt sigur e faptul ca prostia omeneasca e infinita.In primul rand in Apocalipsa lui Ioan,Iisus cearta bisericile pentru a se intoarce la o cale dreapta si nu le desfiinteaza.Sa nu uitam ca fara Biserica ortodoxa care s-a mai impiedicat si ea uneori in decursul istoriei,vorbeam acum tatara,mongola,rusa,turca etc.E posibil ca un crestin adevarat sa locuiasca in Japonia sau in India de accea Iisus nu este nici al ortodoxiei nici al catolicismului ci al tuturor celor care traiesc pe pamant.Dumnezeu iubeste tot ce e simplu si natural iar noi oamenii nu vrem sa ne maturizam. 

  Răspunde
 17. Autorul acestui film caută cu lumânarea nod în papură creştinismului şi, drept este, a şi găsit nişte parteneri de dialog care-i servesc de minune scopul urmărit. Zeflemeaua ieftină, derâderea cu care tratează creştinismul nu sunt argumente pentru a-L nega pe Dumnezeu. Câtă vreme omul nu este în stare să demonstreze ce este materia, care este „structura” celei mai mici particule (de-a lungul timpului au fost o mulţime şi cu „dimensiuni” din ce în ce mai mici), ce este electricitatea (un „flux” de electroni?; dar ce sunt electronii? nişte „ceva” care se învârt în jurul nucleulu?; dar ce este nucleul? etc., etc.), ce este magnetismul, care este mecanismul simţurilor omului, ce este conştiinţa etc., etc., este clar că lumea a fost creată de o forţă superioară, iar acea forţă superioară nu poate fi decât Dumnezeu! Ştiinţa, atâta câtă îi este îngăduită omului, nu-L neagă pe Dumnezeu, dimpotrivă! Pe de altă parte, important este să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi şi, dacă nu poţi face bine aproapelui, măcar nu-i face rău! Şi asta este mai important decât religia căreia îi aparţii. 

  Răspunde
  • A nu cunoaște ceva nu înseamnă că trebuie să apelezi la supranatural. Universul mic și cel mare sunt infinite așa că în mod obiectiv nu vom cunoaște totul niciodată. A invoca dumnezei, draci, sfinți, etc. este o lipsă de inteligență – dar desigur este opțiunea dumitale să alegi ce ești (dar dacă inteligența părinților te-a determinat să fii așa nu vei putea elimina genetica).

   Răspunde
 18. treziti va !!! deja unul aici la vazut pe Isus !!:))))))))))))))))))   omul e o fiinta ca si celelalte, ne credem superiori insa multi nu prea suntem si traim cu frica mortii si a neputintei si inventam zei si sfinti !! treziti va !!!!aveti incredere in voi , asumati va responsabilitati reale !!1 nu daca e ceva frumos si bun a fost cu voia Sa si daca e de rau si a bagat dracul coada !!!! simpla viata nu !!>>>>???  hai sa fim realisti si sa ne trezim din imbecilitatea asta a plasarii existentei noastre proprii pe umerii cuiva INEXISTENT !!!!!!!!!!! STIINTA E PALPABILA , DUMNEZEU NU !!! DUMNEZEIREA -BUNATATEA E IN FIECARE DINTRE NOI- INSA DIN PACATE UNII JUDECA CA …DRACU !!!! TREZITI VA CREIERUL SI MANIPULAREA VA JOACA FESTE !!!  EU UNUL DACA ERAM DZEU NU FACEAM IN ASA FEL INCAT IN VIATA UMILA A UNUI OM , SA TI POTI VEDEA PARINTII MURIND SAU SI MAI RAU PT UNII , PROPRII COPII!!!!!!!!!!!!!!! TREZITI VA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  PUTEREA E IN VOI !! IN FIECARE !!!

  Răspunde
  • alt ceas desteptator! suni la ore fixe, bre?! esti mandru pana in maduva oaselor….De-ajuns sa citesc cateva cuvinte sa ma conving…

   Răspunde
 19. corect Fabian religiile sunt create pt a-i dezbina pe oameni si in ziua de azi sunt crime in numele religiei in opinia mea DUMNEZEU este materia care compune Universul pt k aceasta materie este vie ,vibreaza pe diferite frecvente si noi suntem tot materie vie cind murim ne transformam nu ne ducem in Rai sau in Iad cum cred oamenii limitati in gindire sufletul nostru v-a cauta un alt trup in care s-a se exprime in acest plan fizic pe care noi il percepem cu simturile noastre si trece prin mai multe experiente pt purificarea lui / noi oamenii suntem pierduti in lumea materiala si aflati in permanenta intr-o stare de frica cu ajutorul mass-mediei si nu putem evolua mental si spiritual s-a putem iesi din corpul fizic atunci cind ne dorim sau s-a folosim creierul la adevarata lui capacitate s-a stapinim telepatia levitatia si s-a folosim in mod benefic energia cosmica din Univers si nu m-a refer la en.electrica / –- / D-zeu este Iubire neconditionata si armonie cu natura care ne daruieste tot ce avem nevoie dar inca suntem la stadiul in care ucidem alte vietati de placere si taiem plantele care sustin viata ///// suntem unica specie de pe Terra care ne ucidem femeile si copiii pt putere pt control condusi de instinctul primar din pestera ///–- abia cind v-om deveni vegetarieni si nu v-om mai ucide pt a ne umple burtile cu carne(adica cancer)cind nu v-or mai fi jupuite animale pt luxul nostru prostesc v-om reusi s-a facem un mic pas in evolutie in intelegerea conceptului de iubire si ceea ce vrea D-zeu de la noi ( cititi despre comunitatea Bishnoi din Rajastan ,India s-a vedeti cum iubesc animalele si cum protejeaza copacii ). –-ne-a ajutat cu ceva constructia atitor de multe biserici , D-zeu este in noi si in tot ceea ce ne inconjura nu trebuie decit s-a ne rugam cit mai des in gindurile noastre indiferent unde suntem .// rusine pt preotii care traiesc in opulenta ex este preotul care si-a luat Ferrari s-a se faca oameni de afaceri .preotul trebuie s-a fie un ex. de modestie intelepciune si Iubire /personal sunt pt desfiintarea religiilor trebuie doar sa intelegem k femeia ne-a fost data s-a daruiasca Iubire iar noi s-o protejam si s-o iubim asa cum este ea .

  Răspunde
 20. Indoiala care genereaza frica, la randul ei,FRICA alimenteaza fortele raului iar acum raul simtindu-se mai puternic ranjeste ironic si arata cu degetul „uite in cine credeti voi de fapt in cei per care deja i-am corupt dinainte dar nu stiti inca, asta este religia voastra!” omitand insa sa mai adauge ca acei oameni corupti de material nu mai cred cu adevarat si ca s-au dat in ascuns de partea celui care ranjeste si nu intelege inca de ce cu toate astea inca mai credem.

  Da, credem, credem ca exista cu adeavarat Creatorul nostru care are incredere in noi ca continua sa mergem chiar si avand piedicile raului in calea evolutiei spirituale care ne apropie de El tot mai mult, insa

  Creatorul ADEVARAT este CEL care nu este egoist si despotic(cei care spuneau ca este egoist poate ca erau pacaliti de acelasi care acum ranjeste la fel de batjocoritor ca dintotdeauna si care isi baga coada in toate) ci ne lasa liberi sa ALEGEM pentru ca stie ca noi vom reusi.
  Are INCREDERE in noi chiar daca nu toti oamenii au incredere in EL ci multi se apleaca la „sugestiile” celui care se hraneste cu fricile , indoiala si negativitatea generata in noi tot de acesta special pentru ai asi atrage puterea in conceptul sau de a lua locul CREATORULUI crezand ca singura cale e sa castige sau sa fure CREATIA ce nu ii apartine adica noi si lumea in care traim.

  Ne ameninta cu distrugeri, chiar ni le arata in fata insa stie ca nu va reusi pana la capat.Castiga intotdeauna totusi ceva.Reuseste sa inspaimante lumea,macar atat ii poate da satisfactia ca este deasupra Creatiei Lui Dumnezeu alimentandu-i ranjetul si batjocura pe mai departe prin noi care cu frica noastra il mentinem in viata dandu-i puteri.
  Tu,Crede cu ADEVARAT in Creator si mantuirea noastra iar frica va dispare odata cu RAUL care nu isi va mai avea rostul fara puterile sale in a ne mai aduce samanta discordiei in suflete.

  Raul -este minuscul fata de puterea A CELUI CE EXISTA IN TOATE insa e mai mare decat intelegerea noastra despre el, mai puternic decat noi deci inarmati-va bine impotriva lui!
  Faceti cruce si chemati in ajutor pe DUMNEZEU CREATORUL crezand in EL asa cum si El crede in noi pentru ca nu ne-ar fi creat daca nu ar fi crezut cu adevarat in creazia Sa.Restul este ceea ce trebuie sa descoperiti singuri pentru ca drumul catre El este al vostru, voi alegeti cum sa il parcurgeti si daca sa fie mai lung sau mai scurt! Amin

  Răspunde
 21. Nimeni nu vorbeste despre sa nu minti,sa nu furi, sa nu ucizi, asta e credinta, restul este vorbarie.Ca a fost,ca n-a fost…
  Fara morala crestina oamenii sant precum dobitoacele.Asa scrie in Vechiul Testament.Nici poporul Israelului n-a inteles invatatura pe care le-a dat-o Isus prin viu grai si la 70 de ani de la moartea sa au fost desfintati ca natie si tara ca mai apoi la 1800 de ani sa fie adunati la un loc Israelul anului 1948.Tot cam asa se intampla si cu Romania.Intr-o tara in care nici oamenii bisericii nu mai stiu de credinta sint risipiti toti in cele patru zari.Acesta este doar inceputul.Inceputul sfirsitului.Apocalipsa secolul 21si/sau22.Isaia versetele 21 si 22(capitolele 48 si 57):”N-au pace cei fara de lege” zice Domnul Dumnezeu.Dupa Apocalipsa urmeaza o era de peste 2000 de ani numita Era Legamantului Sfint (din Vechiul Testement) in care traiesc sfintii care au inviat(au renascut) si va fi o era a pacii.Acestia vor fi pastoriti „cu toiag de fier” de Mangaietorul prevestit de Isus in Evanghelia dupa Ioan capitolul 14 versetele 16,17,26; capitolul15 versetul26;capitolul 16 versetele7,8,13,14.Acesta ne este prezentat in Apocalipsa capitolul12 versetele 5,2,1.Si dupa cele 2000 de ani vine sfirsitul Universului peren(Apocalipsa capitolul 20 versetul 11).Sfirsitul timpului se calculeaza din profetul Daniel capitolul 9 versetele 23,24,25,26,27.(Saptamana se socoteteste cu 70 de ani).62×70=4340de ani (Bing-)Bang.

  Răspunde
 22. A venit sa ne salveze?De cine sau de ce?De tirania lui tacsu?De pacatele care el le-a aruncat asupra ta?Cat de indoctrinat si de frica sa iti fie de moarte sa mai crezi in rahatul asta in sec 21?Daca el stie tot ce se intampla ,de ce ne-a mai creat?Ca sa suferim o eternitate in iad?Cat de ingust trebuie sa fii sa iti pui sperantele in asa ceva?Dintre toti zei lumi,sper ca Odin si Valhalla sa fie reali,macar acolo ai ce face in rai.

  Răspunde
  • Nu judeca, pentru ca să nu fii judecat! Tu nu judeci pe un semen de-al tău, ci pe însuşi Dumnezeu! Dacă tu ai fi fost perfect, care ar mai fi fost „contribuţia” ta la propria-ţi mântuire? Nu pot să-ţi spun decât ceea ce a spus Sf. Ştefan atunci când a fost ucis cu pietre: „Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac!”. Deie Dumnezeu să nu fi ştiut ce faci atunci când ai scris blasfemia de mai sus căci astfel vei mai avea o şansă în faţa lui Dumnzeu.
   P. S. Acuzi de îngustime (de minte – ai vrut să spui, probabil), pe cine – nu precizezi, dar spui tot tu o mare prostie care dovedeşte că tu eşti cel îngust/superficial/incult: Valhalla nu este un zeu ci un loc/ţinut. Care? Mai citeşte şi tu puţină mitologie dacă altceva nu-ţi place.

   Răspunde
 23. Autorul acestui film cred ca este un pic mai idiot si nu este in stare sa citesca toata Biblia.”Pacat” ca nu pot sa i-o spun in engleza.Putea macar sa puna un semnul intrebarii la titlu.”Dumnezeul absent?”.Si raspunsul era:Moise catre Domnul Dumnezeu:”Doamne vreau sa-ti vad slava ta”.
  Raspunsul Domnului este:”Nu poate om sa ma vada la fata si sa mai traiasca.Dar pentru ca mai rugat am sa te bag in aceasta pestera.Si dupa ce voi trece prin fata pesterii si mai voi departa, poti sa te uiti si-ai sa-mi vezi spatele”.
  Isus Cristos:”Neam viclean si adulter cere semn dar semn nu i se va da decat semnul lui Iona”.
  La scoala sint copii care inteleg si invata matematica,fizica,chimie de nota 10.Altii nu pot sa invete nici de nota 5 sau 4.Asa si Biblia.Unii o inteleg altii nu.Pentru ca asa a zis si apostolul Pavel:”Dumnezeu se arata copiilor si nu oamenilor mari si invatati”.

  Răspunde
 24. Dumnezeul din Biblie (mai ales cel din vechiul testament) nu este Dumnezeul meu. Dumnezeul meu „Creatorul” nu este gelos, invidios, razbunator si rau cu oamenii. Dumnezeul meu este bun si iubitor, nu exista pacate, nu exista rai si iad. Astea au fost scornite de popi si de Iluminati ca sa faca sa-ti fie frica, sa poata sa te manipuleze si sa te controleze. Isus a fost un om ca toti ceilalti numai ca a fost inaltat in spirit la cel mai inalt nivel. Este Isus fiul lui Dumnezeu? Este, asa cum sintem si noi oamenii cu totii. Isus a venit pe pamint cu un mesaj, ca noi oamenii sintem spirite nemuritoare si potem face ceea ce vrem cu ajutorul gindurilor noastre. Imparatii imperiului roman cu Iluminatii s-au folosit de isus pentru a ne putea manipula, controla si pacalii si asa au inventat biserica crestina care nu este in slujba lui Dumnezeu ci in slujba banului.
  Eu cred in Dumnezeu si in isus dar nu asa cum ni se prezinta in Biblie, carte ce a fost cenzurata, modificata si manipulata asa cum au vrut popii si Iluminati.
  Asta este pararea mea si adevarul meu, avem liberul arbitru si fiecare crede in ce vrea sa creada.
  Bazele religiilor sint toate la fel. Iubire neconditionata, respect pentru aproapele tau si natura care ne inconjoara sa fii mereu optimist sa gindesti pozitiv si sa crezi in energia universala care este Dumnezeu. Noi fiind o parte din aceasta energie universala sintem si noi mici Dumnezei.

  Răspunde
 25. Eu stiu un singur lucru si este adevarat si cu toti ati vazut sau ati auzit cea ce eu va zic. Cunosc o multime de oameni pe care Dumnezeu i-a schimbat din curvari sau betivi in oameni de treaba pe dar nu cunosc nici un om pa care stiinta sa il schimbe cunosc cativa care de atata carte au inebunit si inca un lucru cine si-ar da viata pentru o minciuna asa cum au facut-o apostoli,poate ar fi instare 1 nebun dar nu 12, sa te lasi tu umilit, chinuit,batjocorit tu si familia ta si omorat ca sa sustii o minciuna inreresant lucu nu ? Aveti minte cu toti puneti-o la contributie

  Răspunde
 26. Daca cei ce nu cred in Dumnezeu si Isus si tot ce scrie in biblie dar mai ales in ultima parte a ei- APOCALIPSA,atunci de ce ceea ce e scris de 2000 de ani in ea s-a implinit si e inca in curs de implinire.Pecetea fiarei (satanei) care este in Apocalipsa se implineste sub ochii nostri si majoritatea o vor primi (CIPUL).Deci exista Dumnezeu ? Exista caci tot ce e scris in cuvantul Lui (biblia) se implineste sub ochii nostri.De ce nu cred oamenii in Dumnezeu ? Ptr ca nu-L cauta,nu vor sa citeasca biblia cu mintile lor si o judeca dupa vorbele altora.Omule vei fi judecat dupa faptele tale nu dupa vorbele altora.Asa ca daca vrei sa cunosti pe Dumnezeu cerceteaza tu cu mintea ta,nu prin spusele altuia pe Dumnezeu ,Dumnezeu care nu exista decat in biblie.Daca nu i-L vei cauta nu vei avea parte de El.

  Răspunde
 27. Sunt absolut 100% ca nici unul care ați comentat aici, nu ați citit nici o data Sfanta Scriptura. Dumnezeu exista, este viu, este sfant, este drept și este SUVERAN. Isus Hristos este calea, adevarul si viata.
  Sa spuna cineva o alta sursă care ne ofera viata veșnică scrisa sau lasata din generatie in generatie.
  GANDESTE si nu mai astepta si fugi la Biblie ca sa il cunosti pe Dumnezsu.

  Răspunde

Lasă un comentariu