Descoperă România Sălbatică – Valea Ialomiței

Ialomița este probabil râul de la noi din țară care formează cele mai multe chei. Începem cu Cheile Urșilor și Peșterii, ascunse bine în mijlocul Bucegilor, trecem prin Cheile Coteanu și Tătaru, mai apoi prin Zănoaga Mică și Mare, pentru a ajunge într-un final în Cheile Orzei și mai apoi prin alte chei mai puțin importante. Faceți cunoștință cu toate aceste locuri, alături de Valea Obârșiei, Șaua Strunga sau Canionul Horoabei, în Descoperă România Sălbatică – Valea Ialomiței.

Ideea acestui serial documentar a plecat de la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a fotografului Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale din România. Imaginile rezultate au fost puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este, de departe, cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România. Fiecare episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. (Sursa: NTDfilm.ro)

9.07

Nota: 9.07/10 din 14 voturi

Alte filme interesante

Relatări de la tsunami: Cel mai costisitor dezastru din istorie

2020
10

La 9 ani de la tsunami-ul din martie 2011, șase oameni remarcabili povestesc cum au trecut peste acest dezastru de o amploare inimaginabilă.

relatari de la tsunami_compressed

Delta Dunării: Paradisul aproape pierdut

2012
9.5

„Delta Dunării: Paradisul aproape pierdut” prezintă tragedia Deltei, singura deltă declarată rezervație a biosferei de către UNESCO.

delta dunarii paradisul aproape pierdut featured_compressed

Transalpina – Drumul regilor

2010
8.68

Lansat în 2020, documentarul „Transalpina - Drumul regilor” ne propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi.

transalpina drumul regilor_compressed

Natura umană

2021
8.33

Filmul prezintă situația animalelor din fermele românești, punând la îndoială etica din spatele utilizării și sacrificării lor.

  • „Mulțumesc” e…prea puțin! Este recunoștință și incurajare pentru pasiune și dăruire !

    • Da, cu tot dragul meu pentru efortul de a ni se „deschide ochii „!
      Este un documentar elaborat: cu multa munca, curaj, ambiție, iar eu va sunt recunoscătoare pentru acest splendid documentar! Va mulțumesc din tot sufletul pentru minunile pe care mi le aduceți!!!

  • >