Descifrând misterul vieții

Titlu original: Unlocking the Mystery of Life

Descifrând misterul vieții este un film documentar foarte bine documentat și convingător. Filmul vă va face să îi îndemnați până și cei mai încăpățânați apărători ai științei să îl vadă. În 1859, Charles Darwin publica Originea Speciilor, în care susținea că toate formele de viață de pe pământ sunt produsul unui proces natural unidirecțional. Acesta ar implica timpul, întâmplarea și selecția naturală. De la Darwin încoace, biologii s-au bazat pe aceste procese de fiecare dată când s-au referit la originea ființelor vii.

Astăzi, însă, această abordare este mai contestată ca niciodată. Descifrând misterul vieții este povestea savanților contemporani de top care propun o idee nouă și extrem de puternică: teoria designului inteligent.

Făcând apel la animații computerizate de ultimă generație, documentarul vă transportă în interiorul celulei vii. Veți putea explora sisteme și mașini care poartă inconfundabilul semn al creației inteligente. Descoperiți în acest documentar mecanismele motorului rotativ bacterian, o minunăție microscopică ce se învârte cu 100.000 de rotații pe minut.

În nucelu, ajungeți să explorați minunea ADN-ului, o moleculă în spirală ce stochează instrucțiuni pentru construirea componentelor esențiale ale fiecărui organism viu. Acesta face parte dintr-un sistem de procesare a informației biologice mai complex și mai puternic decât orice rețea de calculatoare. Descifrând misterul vieții examinează mecanismele din spatele organismelor vii cu o asemenea putere, încât ar putea fi în măsură să revoluționeze modul nostru de înțelegere a  vieții. Și să descifreze misterele originii sale.

7.90

7.90/10 din 31 voturi

Filme similare

8 comentarii la „Descifrând misterul vieții”

    • Daca nu cunosti stiinta, nu stii cat de complexa este orice fiinta. Nu se compara cu nimic din tehnica actuala, daca ai fi aflat despre aminoacizi, proteine complexe si modul in care sunt facute, ti-ai da seama si oamenii de stiinta o zic, ca este imposibil sa apara asa ceva la intamplare. Poate presupui cate piese contine un procesor de calculator… o celula este de milioane de ori mai complexa … Oare poate sa apara un procesor asa… singur… in milioane de ani? Este absurd sa spui asta dar celulele sunt incomparabil mai complexe, iar aminoacizii trebuie sa aiba o ordine stricta pt a exista. Este pacat sa inlocuiesti stiinta cu filozofia plina de ura a unor indivizi certati cu normalitatea. Cunoasterea stiintifica arata ca nu poate aparea absolut nimic prin evolutie, fiind vorba de o teorie aparuta cand nu se descoperise nimic din complexitatea fiintelor, asa cum a avut loc mai tarziu cand se descriu procese care nu pot fi reproduse nici macar intr-un laborator… dar ele totusi exista… in noi… fara ca noi sa fi facut ceva in privinta asta. Fundtiile ficatului nu au fost hotarate de vreo maimuta, numarul de elemente figurate din sange, cele care se numara la o analiza, nu a fost hotarat de vre un asa zis stramos cu creerul cat nuca.

      Răspunde
  1. 98,5 din adn-ul uman este indentic cu cel al cimpanzeului , asta nu demonstreaza ca avem acelas stramos comun ? pe baza testelor de adn se depisteaza violatori ,criminali ,proba adn este importanta in atatea cazuri ,cand sa analizat adn-ul uman sa dovedit ca evolutia e un fapt nu o minciuna ,nu va lasati manipulati de religie va vor doar banii si sa va indoctrineze religios ,cea mai bogata institutie din lume sunt bisericile nui de mirare propaganda lor

    Răspunde
  2. ray rayy , daca tu esti asa sigur pe tine ca teoria lui Darwin e adevarata , de ce nu exista mai multe specii rationale ?????? doar am avut acelasi stramos comun si aceleasi conditii de dezvoltare , de ce mai exista specii unicelulare ? adica e total absurd sa sustii evolutia si sa nu reusesti sa raspunzi la niste chestii logice

    Răspunde
    • au fost cel putin trei specii rationale cum le spui tu si tu ai invint (din pacate), homo sapiens a fost cel care a reusit sa se situeze cel mai sus

      Răspunde

Lasă un comentariu