Cum trăiau românii din Delta Dunării în anii ’60 este un colaj format din două filme documentare de arhivă distincte, cu o valoare cinematografică deosebită. Primul documentar, Stuf (1966), surprinde activitatea de recoltare a stufului în Delta Dunării la jumătatea anilor ’60, în toate aspectele sale, începând cu trezirea lucrătorilor înainte de răsăritul zorilor şi terminând cu valorificarea plantelor în fabricile de celuloză.
Sunt ecranizate cele mai importante momente: adunarea, organizarea culegătorilor de stuf, deplasarea pe apele înghețate la locurile de recoltare, uneltele, utilajele de recoltare şi transport, finalitatea activității în fabricile de celuloză, precum şi cele conexe, de cercetare, în baza din Maliuc (loc propus drept centru de coordonare a tuturor activităților din Deltă).
Observăm, totodată, profilul şi priceperea oamenilor Deltei în această epocă, oameni care dintotdeauna au recoltat şi utilizat stuful, considerat a doua resursă ca importanță, după pește.
Al doilea documentar, Sturionii se pescuiesc pe furtună (1971), ilustrează aspecte din viața pescarilor de acum o jumătate de secol: capturarea sturionilor, colectarea caviarului și metodele și uneltele folosite.