Cum să pornești o revoluție

Titlu original: How To Start a Revolution

Documentarul Cum să pornești o revoluție spune povestea remarcabilă a revoluțiilor moderne, a capacității oamenilor de a schimba lumea în care trăiesc și pe oamenii care îi conduc. Filmul relevă povestea lui Gene Sharp, nominalizat la Premiul Nobel, cel mai mare expert din lume în domeniul revoluțiilor non-violente.

Regizorul Ruaridh Arrow ne arată cum a reușit munca lui Sharp să ofere noii generații de lideri revoluționari armele de care au nevoie pentru a-i răsturna pe dictatori și prezintă 198 de pași de urmat pentru schimbarea non-violentă a unui regim, etape care au inspirat revoluții din Serbia până în Ucraina și din Egipt până în Siria.

Pentru a realiza acest film, regizorul a înnoptat în Piața Tahrir din Cairo în timpul celei mai tensionate perioade a revoluției, i-a cunoscut pe liderii mișcării pro-democrație din Siria, dar și pe cei responsabili de răsturnarea dictatorilor din Serbia și Ucraina. Filmul ne mai arată că social media a devenit o amenințare la adresa dictatorilor, ceva de neimaginat în urmă cu un deceniu.

8.11

8.11/10 din 18 voturi

Filme similare

4 comentarii la „Cum să pornești o revoluție”

 1. Si regimul dictatorial american din toata lumea oare cum s-o putea rasturna, tot prin aceste metode.??!..eu nu cred!

  Răspunde
 2. Bine zice Catalin, cu dictaturile e mai simplu, ce faci insa cand vrei sa rastorni o „democratie”? Si mai e o problema, ce pui in loc? Si oare ceea ce pui in loc nu te conduce intr-un final spre acelasi rezultat, nu te face sa revi de unde ai plecat?

  Răspunde
 3. …in locul regimurilor dictatoriale precum democratia care este si forma cea mai mascata si mai marsava de exploatare a omului se poate pune o conducere formata exclusiv din clasa de mijloc (care acum nu prea mai exista), as zice eu clasa muncitoatre singura capabila sa faca ceva pentru societate..Ps de intelectuali/negustori jmecheri si lipsiti de scrupule care te vinde la bucata lumea este satula, iar rezultatele lor le simtim cu totii in prezent

  Răspunde
 4. cum s-a rasturnam regimurile economice dictatoriale ale vestului si sua asupra planetei?oare iliescu,petre roman,si alti revolutionari de kkt au fost inspirati de cartea acestui domn?si au aplicato in 89 in asa zisa revolutie care este de fapt o lovitura de stat cu acte in regula ,si a omorat niste batranei cu mitraliera dupa un simulacru grosolan de judecata a sotilor Ceausescu care dupa ani si ani de furturi din tara asta devastataa ajuns s-a il regrete mai mult de jumatate din populatia tarii,rusine golanilor

  Răspunde

Lasă un comentariu