Klaus Barbie: Măcelarul din Lyon

Titlu original: Mon meilleur ennemi

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a spus că fascismul a fost înfrânt și că toți criminalii de război vor fi pedepsiți, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Unul dintre criminalii în cauză a fost Klaus Barbie, căpitanul trupelor SS cunoscut drept „Măcelarul din Lyon”.

În timpul războiului, a fost șeful Gestapo din Lyon. Se estimează că Barbie a fost responsabil pentru moartea a peste 14.000 de oameni, cel mai renumit caz de care s-a ocupat fiind cel al lui Jean Moulin, unul dintre capii Rezistenței Franceze. Barbie este, de asemenea, responsabil pentru masacrul de la Rehaupal, din septembrie 1944.

După război, Barbie a reușit să fugă în Argentina, ajutat de serviciile secrete americane, iar apoi s-a mutat în Bolivia, unde a trăit sub numele de Klaus Altmann. A fost descoperit abia în 1971, iar în 1984 a fost trimis în judecată. Barbie a decedat în închisoare, de leucemie.

Cu titlul original „Mon meilleur ennemi”, acest film documentar dezvăluie cruzimea lui Klaus Barbie, unul din cei mai diabolici oameni ai Germaniei naziste.

8.68

8.68/10 din 28 voturi

Filme similare

7 comentarii la „Klaus Barbie: Măcelarul din Lyon”

  1. filmul acesta este un avertisment foarte grav, ma mir ca nimeni nu a comentat nimic… stiti, exista un film cum ca insasi UE este creatie si creatia unui nazist… nimeni n-aude, nimeni n-avede

    Răspunde
  2. Am citit si vizionat multe despre aceste orori. Nu voi inceta niciodata sa ma cutremur. Omul este, uneori, cel mai infricosator animal. Iar descreieratii nazisti au fost, ca orice nemti, perseverenti si harnici. Intre ghilimele. 
     Filmul este foarte bun.

    Răspunde

Lasă un comentariu