Creierul – Totul e în mintea noastră

Titlu original: Brain Story: All in the Mind

V-ați întrebat vreodată de ce capul bebelușilor este atât de mare sau de ce, mâncând sănătos, ne protejăm creierul? De ce o gândire pozitivă ne ține departe de doctor ori de ce simpla adiere a parfumului persoanei iubite ne face să tresărim? La urma urmei, de ce gândim? De ce simțim? Răspunsurile la aceste întrebări stau în spatele activității cerebrale. Creierul, marea „uzină cenușie”, este responsabil pentru toate. Creierul – Totul e în mintea noastră este un film documentar revelator despre creier și minunile pe care le ascunde corpul uman.

Dintotdeauna, omul a încercat să înțeleagă cum funcționează mintea. Astăzi, mulțumită tehnologiei de ultimă oră și descoperirilor din domeniul neurologiei, ni se deschide în fața ochilor o lume cu totul nouă. Înțelegerea minții umane a devenit o realitate. Cu ajutorul unui neurolog de vârf, Susan Greenfield, Creierul – Totul e în mintea noastră încearcă să răspundă la întrebarea „Cine sunt și ce este mintea mea?” Discutăm cu filosofi, neurochirurgi și pacienții lor pentru a descoperi ce mecanism complex și echilibrat este creierul.

În Totul e în mintea noastră, Susan Greenfield explică de ce crede că toate procesele experiențelor umane vor putea fi explicate, în cele din urmă, ca procese fizice ale creierului. Povestea modului în care am ajuns treptat să înțelegem complexitatea uluitoare a creierului ni se dezvăluie de la primele studii timide ale efectelor leziunilor cerebrale, până la cele mai recente concluzii ale experimentelor de stimulare directă a unor zone bine determinate din creierele pacienților supuși intervențiilor chirurgicale pe creier, în stare de veghe. Este, oare, posibil ca experiențele noastre spirituale să fie doar rezultatul activității electrice din lobul temporal?

8.18

Nota: 8.18/10 din 82 voturi

Alte filme interesante

Fabrica japoneză care folosește calculatoare vechi de 40 de ani

2023
9.29

În Japonia, o fabrică de confecții proiectează haine pe un calculator vechi de 40 de ani, ce stochează datele pe casete cu badă magnetică.

Fabrica de confecții japoneză care folosește calculatoare vechi de 40 de ani

Codul – Povestea Linux

2001
10

Documentar de producție finlandeză despre GNU/Linux, în care apar unele dintre cele mai influente persoane din mișcarea pentru software gratis (FOSS).

codul povestea linux_compressed

Capitalismul de supraveghere

2019
9.58

„Capitalismul de supraveghere” arată cu ce se ocupă, de fapt, Google și Facebook și descrie o lume în care oamenii sunt sunt materia primă.

capitalismul de supraveghere_compressed

Să ne recuperăm datele

Să ne recuperăm datele prezintă problema folosirii datelor personale în contextul pandemiei COVID-19, când au apărut noi inițiative de supraveghere.

  • Angelescu spune:

    si partea a doua?spre finalul filmuluin spune ca este un serial documentar.

  • C Martalogu spune:

    da intradevar, intersant documneatrul merita vazut

  • >