Confesiunile unui asasin economic

Corporatocrația este o formă de guvernământ în care corporațiile sau entitățile guvernamentale cu componente private controlează direcția și guvernarea unei țări. Documentarul este o prezentare ținută de John Perkins, autorul cărții Confesiunile unui asasin economic ().

Autorul descrie cum era trimis în țările din Lumea a Treia pentru a pregăti, prin mită și înșelăciune, „intrarea” FMI-ului. La început, corporațiile asigură sprijin financiar partidelor politice competitoare și candidaților lor. Acest lucru le permite să își echilibreze donațiile în funcție de rezultatele previzionate ale alegerilor. Astfel, se asigură că vor avea un învingător îndatorat față de ele.

Pe măsură ce politicienii sunt tot mai dependenți de banii corporațiilor, obiectivitatea le este compromisă.

Confesiunile unui asasin economic: corporaţiile fac guvernele

În al doilea rând, foști directori de corporații sunt numiți în funcții publice foarte influente în instituțiile guvernamentale. De multe ori, sunt însărcinați cu reglementare domeniului de activitate al foștilor sau viitorilor lor angajatori. Angajații guvernamentali care intră în contact cu corporațiile acceptă adeseori poziții de vârf în corporații.

Aceasta, numai după ce și-au demonstrat devotamentul față de interesul corporatist. Aceste oferte foarte avantajoase sunt un stimulent pentru ca angajații guvernelor să lucreze de multe ori pentru grupuri de lobby.

Ele le asigură noilor angajatori acces la factorii decizionali guvernamentali. În Confesiunile unui asasin economic, acest efect este explicat ca fiind „ușa batantă” dintre corporații și instituțiile create pentru a le reglementa comportamentul.

9.27

9.27/10 din 44 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Confesiunile unui asasin economic”

  1. Seful delegatiei FMI pentru Romania este asasinul economic al Romaniei. Vezi Bechtel cu drumurile, Gold Corporation cu aurul, altii cu gazele din Marea Neagra s. a. 
    Din aceasta cauza Base nu poate sa demisioneze. Nu i se permite. Nu vrea buzunarul cu glontul.

    Răspunde
    • Ai dreptate frate. Probelma e ca romanii sant unpopor de lasi si nu vor face niciodata nimic. Cati oameni au iesit sa protesteze furaciunea de la referendum si cati au iesit pt nu-s ce chestie a fost la Steaua sau Rapid???

      Răspunde

Lasă un comentariu