În căutarea civilizației dispărute – Cunoașterea uitată

Imaginile de la Nazca, din Peru, sunt cele mai mari desene din lume, atât de mari încât pot fi văzute în totalitate doar de la mare înălțime. Gravate în deșert acum mai bine de 2000 de ani, ele sunt cu siguranță opera unei civilizații de astronomi.

Ar putea fi hărți stelare, reprezentări ale cerului văzut noaptea. De cealaltă parte a lumii față de Nazca, platoul de la Gizeh, în Egipt, este o altă hartă a cerului transpus pe Pământ. Face legătura cu alte civilizații străvechi din lume, care, toate, au studiat stelele.

Filmul documentar În căutarea civilizației dispărute – Cunoașterea uitată merge pe urmele unei culturi de mult apuse, de la care toate civilizațiile de acum își trag rădăcinile și cunoștințele.

8.85

8.85/10 din 54 voturi

Filme similare

11 comentarii la „În căutarea civilizației dispărute – Cunoașterea uitată”

  1. Am vizionat filmul si am fost foarte captivat de ul Am invatat multe lucruri pe care in parte nu le stiam. Sant multumit de aceste filme care pentru mine este co o universitate. Va doresc succes pe aceasta cale cu multumire Zingher32@walla com

    Răspunde
  2. Cu ajutorul acestor documentare facem incursiuni in lume si civilizatii demult disparute.Familia mea aduce multumiri celor care ne bucura cu aceste filme.

    Răspunde
  3. un film grozav, un singur lucru insa mi se pare nedrept. exista o populatie voit trecuta in uitare si care ar face completarea datelor prezentate aici. Aceasta este populatia traco-geto-daca ,cei numiti in trecut si pelasgi. Trista aceasta ignoranta voita a autoritatilor romane si graba cu care sterg de pe fata pamantului urme importante de istorie care daca ar avea sansa sa fie cercetate ar aduce o mare contributie istoriei universale.

    Răspunde

Lasă un comentariu