Alcoolul este, de departe, cel mai folosit drog – și încă unul periculos. Atunci, de ce beau peste limitele admise atât de mulți dintre noi? De ce ne „prinde” atât de tare alcoolul? Cât din relația pe care o avem cu alcoolul ne stă scrisă în gene? Care sunt pericolele pentru tinerii care se apucă de băut la vârste fragede? Acest film documentar privește îndeaproape consumul de alcool și legătura atât de specială a omului cu acest drog acceptat de societate.
Expertul în probleme de dependență John Marsden, el însuși un băutor ocazional, analizează într-un mod profesionist și personal relația omului cu alcoolul. Marsden face studii fizice și neurologice pentru a măsura imactul alcoolului asupra organismului și descoperă motivele pentru care unora le este mult mai greu decât altora să se abțină de la consumul de alcool.
Se pare că există o modalitate de a prezice încă de la vârsta de 14 ani care dintre copii vor deveni dependenți. John Marsden experimentează un drog nou, despre care speră că va reproduce toate efectele euforice, dar fără pericolul pe care acesta îl presupune consumul de alcool. Ar putea acest drog să înlocuiască alcoolul?
Vezi și:
- Iubim țigările, un film documentar despre dragostea pentru nicotină și pasiunea omului pentru țigară, una dintre cele mai puternice relații din toate timpurile
Hai mai ca astia sunt chiar idioti ! Cum naiba sa hranesti atata lume bazandu-te pe ciobani si vacari … ALTFEL NU SE POATE, MURIM DE FOAME !
Ce bine ar fi dacă producătorii noştri ar fi la fel de agrsivi cu promovarea produselor realizate în România!