Atena: Adevărul despre democraţie

Titlu original: Athens: The Truth About Democracy

În anul 399 î.e.n., un tribunal grec l-a judecat pe filosoful Socrate pentru crime împotriva statului. La 70 de ani, a fost găsit vinovat de introducerea unor noi zei și coruperea tinerilor. A fost forțat să bea otravă. Orașul care l-a condamnat la moarte nu era un regim totalitar, era o democrație; una din primele democrații, cea mai energică din toate timpurile.

Cum a fost posibil ca Atena, orașul unde s-a născut ideea de libertate a cuvântului, să voteze pentru moartea unuia din cei mai înțelepți cetățeni ai săi doar pentru că și-a exprimat liber ideile? Acest film documentar arată cum a dus Socrate libertatea democratică până la extrem, fiind apoi distrus chiar de ea.

7.98

7.98/10 din 41 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Atena: Adevărul despre democraţie”

  1. Nu exista o societate perfecta.Cind oamenii incep sa interactioneze,se intilneste multitudinea de idei,pareri,si niciodata nu se filtreaza cea mai buna.Asta este democratia!Cu imperfectiuni pe care vechii greci le cautau  raspunsul,si pe care si cei din ziua de astazi si cit va mai fi lumea,il vor cauta mereu.Cind apare cite unul care crede ca l-a gasit,acela devine DICTATOR(prin definitie)

    Răspunde
  2. Democratia nu a fost buna niciodata deoarece este paravanul care ascunde pe cel care detine capital sa manipuleze si sa exploateze viata oamenilor, iar asta este contrar Constitutiei si Cartei Universale a Drepturilor Omului.

    Răspunde

Lasă un comentariu