Arca lui Noe: A avut loc potopul cu adevărat?

Titlu original: In Search of Noah's Ark

Amintirea unei inundaţii uriaşe prin care lumea a fost înghiţită de apă se regăseşte nu numai în memoria Scripturii, ci şi în tradiţiile multor popoare. În epopeea lui Ghilgameş, spre exemplu, arca eroului Utnapiştim (construită ca un cub de 60/60 metri) nu ar fi fost utilizabilă şi nu i-ar fi permis miticului personaj să supravieţuiască. În realitate, arca lui Noe era o ladă (tebah) lungă, paralelipipedică, asemănătoare cu celebrul vas Titanic, scufundat atât de tragic în 1912.

Avea aproximativ aceeaşi lăţime (circa 20 metri), acelaşi deplasament (46.000 tone ale Titanicului faţă de 43.000 preconizate ale navei lui Noe), dar transatlanticul eşuat era cam cu o sută de metri mai lung (251 metri faţă de 138-180 metri în cazul ambarcațiunii lui Noe). Totuşi Titanicul s-a scufundat când apele erau liniştite, arca însă a rămas nevătămată în timpul diluviului universal.

Iată un film documentar despre misterul care învăluie Arca lui Noe și miturile țesute de-a lungul mileniilor în amintirea potopului universal care a înghițit pământul. La începutul secolului trecut (1902-1904), un tânăr armean (numit mai târziu George Ucell) și unchiul său au descoperit arca pe Muntele Ararat, în Turcia. Există o înregistrare a relatării celui care mai târziu, sub presiunea persecuţiilor împotriva armenilor, a emigrat peste ocean.

Una dintre cele mai bine documentate relatări este cea a expediţiei ruse din 1916, desfăşurată la ordinul ţarului Nicolae al II-lea. Potrivit mărturiei unor piloţi, au fost trimişi 150 de bărbaţi care au descoperit arca. Întorşi în Rusia cu toate dovezile (inclusiv fotografii), exploratorii au pierdut materialul în „flăcările” Revoluţiei bolşevice.

7.15

7.15/10 din 41 voturi

Filme similare

19 comentarii la „Arca lui Noe: A avut loc potopul cu adevărat?”

 1. Foarte intersant acest documentar .
  Prin acest documentar se poate dovedi ca inca odata Biblia care este cartea Legii are inca odata dreptate .
  Ma-ş bucura daca ati mai pune astfel de documentare pe diferite teme din Biblie .
  Va multumesc

  Răspunde
  • Dar tu sti ca beneficiezi de ceva gratuit,iti plac lucrurile gratuite ? beneficiezi de un bonus daca afli raspunsul la intrebarea ta ? alta treaba nu ai pe aici ?

   Răspunde
 2. cred cu adevarat ca exista extraterestrii…aveam 5 ani cand impreuna cu fratele meu si alti prieteni, am vazut patru obiecte luminoase care formau un patrat si care se miscau circulr cu o viteza uimitoare tinand cont de distanta la care se aflau, fara a modifica forma patratului.
  n-am nici un dubiu in legatura cu existenta lor…
  …dar omul asta le infloreste de m-am cacat pe mine de ras…asta e un documentar special facut pt americani; doar ei pot pune botul la asa tip de documentare…iar cei care l-au crezut pe barbosul ala schizofrenic sunt rugati sa-si faca harakiri.

  Răspunde
 3. fiecare documentar are partea lui de adevar , tinand cont din ce unghi privesti lucrurile…fiecare marturie din documentare te fac ca sa crezii ceeea ce iti zic ei…chiar daca e sau nu adevarat , sunt credibili…dar pana la urma, din partea mea, tot in adevarul cu care ai fost crescut crezi….
  oricum bravo, documentare interesante, dar pe care tzrebuie sa le vizionezi ca pe un simplu film , nu ca pe niste dovezi care sa iti schimbe credinta…

  Răspunde
 4. si partea co OZN-urile….asta chiar ca e comica rau…incredibil pana unde ii poate duce pe unii mintea, ca un presedinte american si un poa sau intalnit cu extraterestii , o intalnire aranjata…. ohohohohoho

  Răspunde
 5. se spune mai mereu ca cine rade la urma rade mai bine d-l cataboss tu ai inceput sa razi de pe acum insa la urma cand ar trebui sa fii documentata si sa intelegi anumite fenomene s-ar putea sa plangi nu o sa ti se mai para comic deloc ,pamantenii dealungul eolutiei si a istoriei omenirii au lasat suficiente de multe dovezi ale existentei extraterestrilor si ale contactelor pe care le-au avut acestia cu inaintasii nostri nu va mai dura mult si cred, ca pana si cei mai sceptici dintre cei ce nu vor sa vada si sa creada se vor convinge ca acei zei din ceruri la care se rugau si se inchinau sunt chiar…vizitatorii nostri extraterestrii

  Răspunde
 6. Ma minunez de cata prostie ordinara exista in tara asta, de cati prosti de o prostie nemarginita ajung sa comenteze pe marginea unor subiecte pe care ne le inteleg dar ei tin totusi sa-si arate tampenia crasa, comentand.

  Răspunde
 7. ovidiu esti un cocalar…Alexx f buna observatia :D…multumim pt documentar…f interesant…am citit o carte despre asta …si despre Descoperirea din Bucegi…dar cica nu ai acces in bucegi,in acea zona …intrucat USA face ceva teste acolo …ceva e…daca au venit pana aici americanii…

  Răspunde
 8. arca lui noe nu trebuie luata exact cum v-ati imagina… reprezinta mai exact o baza de data ADN…
  poate ar trebui sa cititi despre strabunicul lui noe, enoch care a urcat pe „nava” lui dumnezeu, asa v-ati face o parere mai buna despre ce si cum.

  Răspunde

Lasă un comentariu