Povestea sionismului

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.8/10 (32 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

„The Zionist Story” este un film documentar independent realizat de Ronen Berelovich care își propune să scoată în evidență politica de epurare etnică, appartheid-ul și colonialismul statului israelian. Imaginile de arhivă se împletesc cu opiniile unor specialiști și istorici pentru a ne oferi o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă acum în Orientul Mijlociu: războiul din Palestina, situația tensionată din Fâșia Gaza.

„Când a început totul să meargă prost? De ce au ajuns arabii și evreii să se urască reciproc? Să fie din cauza iudaismului sau din cauza Islamului, a banilor, a petrolului? Puțin probabil, cât timp vreme de peste 1300 de ani, încă de la apariția islamului, evreii și musulmanii au trăit împreună, într-o armonie religioasă și culturală fără precedent în Palestina, Africa de Nord sau Spania.

Totul părea să fie în regulă până în secolul XX, când s-a întâmplat ceva…” – așa începe acest film documentar. Iar de atunci conflictul israeliano-palestinian este în plină desfășurare. Atacurile teroriste, bombele amplasate în mașini capcană sunt la ordinea zilei în această lume fără liniște.

Mai multe documentare

La sud de graniță – Politica în America de Sud

Realizat de celebrul regizor Oliver Stone, filmul documentar La sud de graniță – Politica din America de Sud, cu titlul original “South of the Border” face o incursiune în viața...
VN:F [1.9.22_1171]
8.8

Adevărații criminali

Încă din anii '40, CIA desfășoară un program ultrasecret de manipulare, cunoscut sub numele de MK Ultra. Scopul programului este crearea și antrenarea de asasini capabili să ucidă fără nici...
VN:F [1.9.22_1171]
6.7

Avem încredere în datorii

Avem încredere în dobândă este unul dintre acele filme documentare care dezvăluie adevărata față economică a lumii, dar despre care nu se vorbește niciodată la televizor. Filmul arată modul în...
VN:F [1.9.22_1171]
8.4

PsyWar – Războiul psihologic

PsyWar - Războiul psihologic este un film documentar care explorează folosirea propagandei şi a PR-ului de către corporaţii şi guvern pentru manipularea psihologică a populației. Filmul ne arată modul în...
VN:F [1.9.22_1171]
8.4

În căutarea destinului: Orientul Mijlociu

În căutarea destinului: Orientul Mijlociu este un serial de film documentar în cinci episoade, ce ne oferă o viziune în profunzime a Orientului Mijlociu din secolul trecut, cu o perspectivă judicios echilibrată...
VN:F [1.9.22_1171]
8.8
 • Illes Adela

  Filmul s-a blocat la min.9.57 si pina aproape de final

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Miyascort

  Evreii s-au intors in Tara Sfanta dupa prorocirea biblica.Mormintele patriarhilor Avrham ‘Isaac ‘Yaakov sint la Hebron iar mormintele Sfintilor PARINTI IOACHIM Si ANA sunt la Jerusalim.Israelul e a evreilor data de Dumnezeu

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Laie_in

   au,nu toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Bibipusa

    Povestea sionismului nu are legatura cu profetiile din Biblie. Cred ca este vorba de interese, bani, rautati ale Diavolului. Nimic frumos, pozitiv, incurajator. Cum s-au intors evreii si si-au cucerit o tara, Israel, asa se vor raspandi din nou in Lumea Larga.. si vor crea din nou nefericirea altora. De mii de ani, Evreii „nu sunt poporul ales””  Dumnezeu s-a suparat pe ei pentru Marea lor Tradare fata de Isus Cristos. Primesc ce merita!!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Nelu_nelu

     Inca n-au primit tot ce merita,dar toate la vremea lor. Cum va hotari Dumnezeu! cert este ca ei fac tot raul din lume actualmente,departandu-se de Dumnezeu si influentand malefic mapamondul…!! Nelu

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Benny Tocker

  Faptele sint prezentate subiectiv, filmul este departe de a fi obiectiv, un film tendentios plin de ura si minciuni.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Laie_in

   nu v-as dori sa infruntati un mercenar cu mainile goale!…oare a disparut conceptul de lupta dreapta, barbateasca?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Laie_in

  am reusit sa vad documentarul! la comentarii vad pareri intr-o singura directie!!!…daca incercati sa tineti un balon pe fundul unui bazin cu apa,veti reusi asta o vreme!…asa se intampla si cu asevarul:nu va putea fi tinut la nesfarsit in adancuri si va iesi la iveala!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Petre

  Iudeii au actualmente probleme cu tara lor, datorita neascultarii fata de Dumnezeu. Daca Il asultau, palestinienii nu ar exista astazi.
  Lucrurile sunt mult mai profunde decat le prezinta filmul, care e doar o modalitate  ieftina de propaganda, ce ii are drept tinta pe cei multi si ignoranti. Ar trebui sa fi platit sau fortat pentru a viziona asa ceva.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Dackula

    Nu m-a platit nimeni si nu m-a fortat.. deci? Filmul este chiar interesant… Ca si Zeitgeist ,nu trebuie sa crezi tot ,ci doar ce-ti pare a avea o logica… In rest ,fiecare cu mentalitatea lui… Oricum ,multe crime fac Israelianii ,si sa nu-mi spui ca nu e asa!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • cern

    si palestinienii sunt cuminti :)))

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Stirinvtv

  In numele carui Dumnezeu se intimpla toate aceste drame umane ? 

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Gigi

   Dumnezeu este UNUL singur şi nu este/arată aşa cum gândesc unii sau alţii!
   Şi un raţionament simplu: dacă Dumnezeu ar fi vrut să fie proslăvit prin mijlocirea religiei, ar fi permis O SINGURĂ RELIGIE pe întregul pământ.
   Restul se subînţelege.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Deschide ochii

  Ce interesant ar fi sa vedem oameni de diferite religii rugandu-se sub acelasi acoperis, fiecare in legea lui si fara sa il considere pe celalalt mai prost sau mai pacatos. Nu m-am uitat la tot documentarul pentru ca este facut sa alimenteze conflicte, din punctul meu de vedere ambele parti au o parte din vina si bineinteles fiecare individ in parte pentru ca nu este capabil sa gandeasca singur si asculta prostiile si aberatiile acelora pe care i-a acceptat drept conducatori ( care de cele mai multe ori sunt oameni cu interese ascunse pe care le indeplinesc facand apel la vulnerabilitatile oamenilor).
  Cand fiecare individ in parte va fi capabil sa ia decizii benefice tuturor, nu doar a taberei din care face parte, atunci nu vor mai exista lideri, nu vor mai fi conflicte, vom recunoaste ca suntem egali.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Misu

  misu . Am crezut ca este un film documentar cu opinii din ambele parti . In realitate am dat peste un film de propaganda palestiniana .

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Stefan Nicola

  IUDAISMUL NU E O RELIGIE – E O SECTA. vezi articol

  http://awakeningself.ning.com/forum/topics/seria-despre-religii-ale-lumii-si-despre-grupari-oculte

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • adevarul

  Tot filmul este foarte adevarat .Acesti jidani care s-au autointitulat ,,poporul ales” au fost si sunt un popor de oameni perversi,manipulatori,mincinosi si cu ura fata de celelalte popoare ale lumii. Urmariti in Torah ,jegul lor de carte ,,sfanta”cum sunt considerati ,,nonevreii” asa se exprima ei !

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • iulia f

  lucrurile exact in felul acesta trebuiau sa se intample, poporul evreu pana in anul 1948 a fost raspandit in toata lumea si supus celorlalte natiuni, iar o data cu obtinerea independentei si cu sprijinul american se va consolida si va domina lumea…este scris in biblie, si-mi pare rau ca unii nu dau crezare dar se spune foarte clar ca unul din semnele sfarsitului va fi intoarcerea poporului israelian pe pamantul fagaduit, iar ceea ce altadata parea imposibil vedem ca se intampla in prezent sub ochii nostri, apoi va mai urma reconstruirea templului lui Solomon si inscaunarea lui antihrist….bineinteles nu inainte de venirea celor doi mari propovaduitori Ilie si Enoh care nu au cunoscut moartea si vor veni sa intareasca oamenilor credinta, pt ca evreii vor fi intr-o ratacire totala…sa ne dea Dumnezeu intelepciune sa ne dam seama de ceea se intampla cu adevarat in jurul nostru, pt ca totul se petrece conform a ceea ce este scris in biblie! multumesc pt postare, a fost un film extrem de interesant si util ! Doamne ajuta!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Itic

  Filmul e complet partinitor si o insirure de minciuni grosolane (in contradictie cu dovezi istorice certe) impanate cu „sferturi de adevar”. E bun numai sa intareasca convingerile celor care deja stiau ca „jidanii nu sint oameni”, iar acum primesc si argumente pt. ceea ce „ei stiau de mult”

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Moisse

  Evreii actuali din Israel nu au avut niciodata stramosi evrei acolo in Israel. Ei sunt urmasii khazarilor albi, din actuala Ukraina si Rusia. Au trecut si ei la religia mozaica la anul 740..Evreii khazari sunt acei ce s-au raspandit in lume de 1000 de ani si o conduc in prezent.
  Vechii evrei de acum 3000-2000 de ani toti erau cu pielea neagra si toti au fost omorati de romani.
  Stapanii lumii inclusiv actualii israeliti si Papa de la Roma ascund acest adevar.
  Religia mozaica a mai fost imbratisata acum 2000 de ani si de alte popoare din zona, dar numai negrii au fost omorati de romani.
  Cum poti sa dezvalui ca religia monoteista a provenit din Egipt de la faraonul negru Moise si fiul Domnului si Maica Domnului si toti sfintii a fost negrii ?
  Si ca i-au omorat romanii civilizatori ?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)