Povestea sionismului

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.7/10 (37 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

povestea sionismuluiPovestea sionismului este un film documentar independent, realizat de Ronen Berelovich, care își propune să scoată în evidență politica de epurare etnică, appartheidul și colonialismul statului Israel. Imaginile de arhivă se împletesc cu opiniile unor specialiști și istorici pentru a ne oferi o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă acum în Orientul Mijlociu: războiul din Palestina și situația tensionată din Fâșia Gaza.

„Când a început totul să meargă prost? De ce au ajuns arabii și evreii să se urască reciproc? Să fie din cauza iudaismului sau din cauza islamului, a banilor, a petrolului? Puțin probabil, cât timp vreme de peste 1300 de ani, încă de la apariția islamului, evreii și musulmanii au trăit împreună, într-o armonie religioasă și culturală fără precedent în Palestina, Africa de Nord sau Spania. Totul părea să fie în regulă până în secolul XX, când s-a întâmplat ceva…”, afirmă autorul filmului documentar.

De atunci, conflictul israeliano-palestinian este în plină desfășurare. Atacurile teroriste, bombele amplasate în mașini capcană sunt la ordinea zilei în această lume fără liniște.

Mai multe documentare

Puternică și incontrolabilă: Troika

Pentru a obține creditele de care au nevoie pentru a face față crizei, statele europene trebuie să se supună exigențelor emise de trei instituții care formează troika: FMI, Comisia Europeană...
VN:F [1.9.22_1171]
9.0

Dinastia PSD – Culisele deciziilor care ne-au afectat pe toți

A trecut un sfert de secol de la înființarea celui mai mare şi mai puternic partid din România postdecembristă. Emanat din entuziasmul Revoluției române și din structurile regimului Ceaușescu, s-a...
VN:F [1.9.22_1171]
8.7

Air Force One – avionul celui mai puternic om de pe Planetă

Air Force One este unul din simbolurile preşedinţiei Statelor Unite ale Americii. Ori de câte ori preşedintele SUA călătoreşte în străinătate, el este transportat de unul din cele mai bine...
VN:F [1.9.22_1171]
6.6

Principiul puterii – Imperiul

Un film documentar profund și foarte informativ despre jaful, ipocrizia și violența în masă a plutocrației și a imperiului american. O relatare perspicace, bine argumentată și extrem de relevantă pentru...
VN:F [1.9.22_1171]
8.2

Colapsul economic al Argentinei

După căderea dictaturii militare în 1983, guvernele liberale venite la putere au lansat o serie de reforme radicale. Scopul declarat a fost acela de a transforma Argentina în economia cea...
VN:F [1.9.22_1171]
8.6
 • Illes Adela

  Filmul s-a blocat la min.9.57 si pina aproape de final

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Miyascort

  Evreii s-au intors in Tara Sfanta dupa prorocirea biblica.Mormintele patriarhilor Avrham ‘Isaac ‘Yaakov sint la Hebron iar mormintele Sfintilor PARINTI IOACHIM Si ANA sunt la Jerusalim.Israelul e a evreilor data de Dumnezeu

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Laie_in

   au,nu toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Bibipusa

    Povestea sionismului nu are legatura cu profetiile din Biblie. Cred ca este vorba de interese, bani, rautati ale Diavolului. Nimic frumos, pozitiv, incurajator. Cum s-au intors evreii si si-au cucerit o tara, Israel, asa se vor raspandi din nou in Lumea Larga.. si vor crea din nou nefericirea altora. De mii de ani, Evreii „nu sunt poporul ales””  Dumnezeu s-a suparat pe ei pentru Marea lor Tradare fata de Isus Cristos. Primesc ce merita!!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Nelu_nelu

     Inca n-au primit tot ce merita,dar toate la vremea lor. Cum va hotari Dumnezeu! cert este ca ei fac tot raul din lume actualmente,departandu-se de Dumnezeu si influentand malefic mapamondul…!! Nelu

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Benny Tocker

  Faptele sint prezentate subiectiv, filmul este departe de a fi obiectiv, un film tendentios plin de ura si minciuni.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Laie_in

   nu v-as dori sa infruntati un mercenar cu mainile goale!…oare a disparut conceptul de lupta dreapta, barbateasca?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Laie_in

  am reusit sa vad documentarul! la comentarii vad pareri intr-o singura directie!!!…daca incercati sa tineti un balon pe fundul unui bazin cu apa,veti reusi asta o vreme!…asa se intampla si cu asevarul:nu va putea fi tinut la nesfarsit in adancuri si va iesi la iveala!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Petre

  Iudeii au actualmente probleme cu tara lor, datorita neascultarii fata de Dumnezeu. Daca Il asultau, palestinienii nu ar exista astazi.
  Lucrurile sunt mult mai profunde decat le prezinta filmul, care e doar o modalitate  ieftina de propaganda, ce ii are drept tinta pe cei multi si ignoranti. Ar trebui sa fi platit sau fortat pentru a viziona asa ceva.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Dackula

    Nu m-a platit nimeni si nu m-a fortat.. deci? Filmul este chiar interesant… Ca si Zeitgeist ,nu trebuie sa crezi tot ,ci doar ce-ti pare a avea o logica… In rest ,fiecare cu mentalitatea lui… Oricum ,multe crime fac Israelianii ,si sa nu-mi spui ca nu e asa!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • cern

    si palestinienii sunt cuminti :)))

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Stirinvtv

  In numele carui Dumnezeu se intimpla toate aceste drame umane ? 

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Gigi

   Dumnezeu este UNUL singur şi nu este/arată aşa cum gândesc unii sau alţii!
   Şi un raţionament simplu: dacă Dumnezeu ar fi vrut să fie proslăvit prin mijlocirea religiei, ar fi permis O SINGURĂ RELIGIE pe întregul pământ.
   Restul se subînţelege.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Deschide ochii

  Ce interesant ar fi sa vedem oameni de diferite religii rugandu-se sub acelasi acoperis, fiecare in legea lui si fara sa il considere pe celalalt mai prost sau mai pacatos. Nu m-am uitat la tot documentarul pentru ca este facut sa alimenteze conflicte, din punctul meu de vedere ambele parti au o parte din vina si bineinteles fiecare individ in parte pentru ca nu este capabil sa gandeasca singur si asculta prostiile si aberatiile acelora pe care i-a acceptat drept conducatori ( care de cele mai multe ori sunt oameni cu interese ascunse pe care le indeplinesc facand apel la vulnerabilitatile oamenilor).
  Cand fiecare individ in parte va fi capabil sa ia decizii benefice tuturor, nu doar a taberei din care face parte, atunci nu vor mai exista lideri, nu vor mai fi conflicte, vom recunoaste ca suntem egali.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Misu

  misu . Am crezut ca este un film documentar cu opinii din ambele parti . In realitate am dat peste un film de propaganda palestiniana .

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Stefan Nicola

  IUDAISMUL NU E O RELIGIE – E O SECTA. vezi articol

  http://awakeningself.ning.com/forum/topics/seria-despre-religii-ale-lumii-si-despre-grupari-oculte

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • adevarul

  Tot filmul este foarte adevarat .Acesti jidani care s-au autointitulat ,,poporul ales” au fost si sunt un popor de oameni perversi,manipulatori,mincinosi si cu ura fata de celelalte popoare ale lumii. Urmariti in Torah ,jegul lor de carte ,,sfanta”cum sunt considerati ,,nonevreii” asa se exprima ei !

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • iulia f

  lucrurile exact in felul acesta trebuiau sa se intample, poporul evreu pana in anul 1948 a fost raspandit in toata lumea si supus celorlalte natiuni, iar o data cu obtinerea independentei si cu sprijinul american se va consolida si va domina lumea…este scris in biblie, si-mi pare rau ca unii nu dau crezare dar se spune foarte clar ca unul din semnele sfarsitului va fi intoarcerea poporului israelian pe pamantul fagaduit, iar ceea ce altadata parea imposibil vedem ca se intampla in prezent sub ochii nostri, apoi va mai urma reconstruirea templului lui Solomon si inscaunarea lui antihrist….bineinteles nu inainte de venirea celor doi mari propovaduitori Ilie si Enoh care nu au cunoscut moartea si vor veni sa intareasca oamenilor credinta, pt ca evreii vor fi intr-o ratacire totala…sa ne dea Dumnezeu intelepciune sa ne dam seama de ceea se intampla cu adevarat in jurul nostru, pt ca totul se petrece conform a ceea ce este scris in biblie! multumesc pt postare, a fost un film extrem de interesant si util ! Doamne ajuta!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Itic

  Filmul e complet partinitor si o insirure de minciuni grosolane (in contradictie cu dovezi istorice certe) impanate cu „sferturi de adevar”. E bun numai sa intareasca convingerile celor care deja stiau ca „jidanii nu sint oameni”, iar acum primesc si argumente pt. ceea ce „ei stiau de mult”

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Moisse

  Evreii actuali din Israel nu au avut niciodata stramosi evrei acolo in Israel. Ei sunt urmasii khazarilor albi, din actuala Ukraina si Rusia. Au trecut si ei la religia mozaica la anul 740..Evreii khazari sunt acei ce s-au raspandit in lume de 1000 de ani si o conduc in prezent.
  Vechii evrei de acum 3000-2000 de ani toti erau cu pielea neagra si toti au fost omorati de romani.
  Stapanii lumii inclusiv actualii israeliti si Papa de la Roma ascund acest adevar.
  Religia mozaica a mai fost imbratisata acum 2000 de ani si de alte popoare din zona, dar numai negrii au fost omorati de romani.
  Cum poti sa dezvalui ca religia monoteista a provenit din Egipt de la faraonul negru Moise si fiul Domnului si Maica Domnului si toti sfintii a fost negrii ?
  Si ca i-au omorat romanii civilizatori ?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Dani Pios

  DUBII ENORME ASUPRA ADEVARULUI ….DOCUMENTARUL ESTE O MARE CACIALMA……

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Dani Pios
 • dan

  nu pricep cum nu va este rusine sa prezentati o asemenea murdarie plina de minciuni si falsuri istorice!!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Gh. cucos

  Numai urmarind conflictele generate din comentarii ne putem da seama cata dezbinare au produs si produc religiile. Si totusi religiile sunt cele mai mari realizari ale omenirii. Fara religii nu ne putem imagina evolutia noastra. Toata gererozitatea si moralitatea cuprinsa in religiile primare au fost deturnate de indivizi sau grupari de indivizi pentru a supune lumea. Nu religiile sunt vinovate ci cei care le-au manipulat in scop personal. Da! si eu as dori sa trăiesc intr-o lume in care fiecare sa-si poata practica religia sa in orice lacas de cult fara a genera animozitati.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)